Tavaszi vibrálás - vibrotréning tapasztalatok

Őszintén megvallom Nektek: a rendszeres mozgás sajnos nem az erősségem, szégyen vagy nem, de ez van. De most hogy egyre jobb az idő, nomeg lassan, de biztosan közeleg a bikiniszezon is, éreztem, hogy jó lenne megint elkezdeni mozogni. És nem sokkal azután, hogy megszületett bennem az elhatározás, lehetőségünk adódott Beautyjunkie Magdival, hogy  kipróbáljunk egy viszonylag újfajta (legalábbis számomra új) edzési módszert, a vibrációs tréninget a Vibrocity szalonban. Nagy örömmel és lelkesedéssel mondtunk rá igent, tényleg a lehető legjobbkor jött. Eddig három alkalommal voltam, és azt kell hogy mondjam: egyre jobban tetszik és nagyon élvezem. De ha ennél bővebben is kíváncsiak vagytok a tapasztalataimra, és a véleményemre, akkor olvassatok tovább.


A Vibrocity szalon jól megközelíthető helyen, a Ferenciek terétől nem messze található. Amikor először beléptem, meglepődtem, mivel ez egyáltalán nem az a szokásos fitnesszterem, amit én egyáltalán nem bánok, mivel a zsúfolt edzőtermek eléggé feszélyeznek. Ez viszont egy nagyon kellemes hangulatú, igényesen berendezett "terem", kicsit úgy érzi magát az ember, mintha a saját nappalijában edzene. Ráadásul mivel összesen három gép van, így egyszerre legfeljebb hárman tudnak edzeni, ez már eleve szimpatikus volt.
Az első edzés egy egészségügyi felméréssel kezdődött: Barbara, az egyik edző részletesen kikérdezett többek között arról, hogy mi a célom az edzéssel, hogyan étkezem, mennyit iszom, és hogy milyen az edzettségi szintem. Elmondta, hogy az eredmény nem igazán a mérlegen fog látszódni, sokkal inkább centikben lesz érzékelhető. Én ennek nagyon örültem, hiszen pont az a cél, hogy formásabb, izmosabb, feszesebb legyen főleg a hasam és a combjaim. Sőt azt is megtudtam, hogy a vibrációs tréning a narancsbőr kezelésében is igen hatékony, ami rossz hír a combomon lévő "narancsligetek" számára, de annál jobb hír nekem. Ezek után alig vártam, hogy elkezdődjön az edzés.
Így néz ki az a bizonyos Fitvibe gép, amin a gyakorlatokat kel végezni állva, fekve, ülve különböző testhelyzetekben. Ez egy rezgő, izomstimuláló gép, ami a célzott testrész edzésén felül a teljes testet átmozgatja, így hatékony a zsírégetésben, ráadásul a cellulit megszüntetésében is igen segít, de mindeközben kíméli az ízületeket. Chipkártyával működik, ami tartalmazza a személyre szabott edzésprogramot. A kijelzőjén látható, hogy milyen gyakorlatot és hogyan kell végrehajtani, de természetesen mindig jelen van személyi edző is, aki segít a gyakorlatok megfelelő elvégzésében és nem utolsó sorban lelkesít és motivál is, hogy kitartsak az utolsó másodpercig- ami nem mindig könnyű.
Megmondom őszintén, az első alkalom előtt kissé szkeptikus voltam, hogy vajon 20-25 perc alatt mi történhet, mivel valljuk be, ez nem túl hosszú idő. De már a második feladat után éreztem, hogy igenis kemény edzésről van szó, hiszen nem csak fekszik, meg lazsál az ember a gépen, hanem kemény gyakorlatokat kell csinálni, amik a combot, hasat, vagy éppen a feneket célozzák meg. Amúgy elég ciki, de volt nem egy olyan feladat, amit az első edzésen nem is tudtam végigcsinálni, vagy alig tudtam feltápászkodni utána, annyira brutál volt, de most már azért fejlődök :). Az első óra után konkrétan alig tudtam haza vánszorogni, ráadásul utána két napig mozogni is alig bírtam, mivel nagyjából mindenhol izomlázam volt, teljesen le voltam döbbenve, hogy egy 25 perces edzésnek ilyen hatása van. Az én edzéstervemben egyébként vannak a külső- és belsőcombot, a hasat, a feneket és a csípőt formáló gyakorlatok, illetve az óra végén vannak karizom gyakorlatok, amiket rezgő súlyzóval csinálok, valamint lazítás is. Valóban mindenemet átmozgatja a gép, beleértve a mélyizmokat is, az edzések végére rendesen megizzadok és el is fáradok. 
Az első edzés után lemértem magam centivel a stratégiailag fontos helyeken, úgyhogy hamarosan jönni fogok majd egy update-tel, hogy mennyire bizonyult hatékonynak a vibrációs tréning. Ha minden igaz, heti 2-3x 20-30 perc edzéssel szép eredményeket lehet elérni. Azért ez igazán nem nagy áldozat, pont azért is tetszett meg ez az edzésforma, mert nem kell hetente többször hosszú órákat tölteni egy zsúfolt edzőteremben, ez most sajnos nem fér bele nekem. Ráadásul nem kell hozzá semmilyen különleges edzőruha, sőt még sportcipő sem, hiszen a gépre zokniban kell ráállni.
Ha gondoljátok, nézzetek fel a Vibrocity honlapjára, mert sok hasznos infót, képeket és videókat is találtok erről az edzésformáról. Ráadásul van ingyenes próbaedzési lehetőség, IDE kattintva tudtok regisztrálni, ha szeretnétek Ti is kipróbálni a vibrációs tréninget.
Ha pedig kíváncsiak vagytok Magdi tapasztalataira is, akkor elolvashatjátok ITT. Én nagyon örülök, hogy együtt csináljuk, mert így mindig megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat, meg hogy kinek hogy ment. Hamarosan egy közös játékkal jelentkezünk, úgyhogy ha szimpatikus ez az edzésforma, akkor mindenképpen kövessétek figyelemmel a blogot :).



Ti sportoltok valamit?
Esetleg próbáltatok már hasonló edzésformát?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

21 megjegyzés

  1. Nekem eléggé felkeltette az érdeklődésem, szuper hogy írtál róla! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett, akkor mindenképpen érdemes lesz majd játszanod ;)!

      Törlés
    2. Kedves Mea!

      Ha nem akarsz a játékig várni, bármikor kipróbálhatod ingyen is az edzést. Egy alkalom mindenkinek jár! bővebb infó a honlapon. Várunk!

      Törlés
  2. Én nem vagyok oda az edzőtermekért és az időbeosztásom miatt eléggé neccesen tudtam csak járni. Január-februárban jártam, de kb. 1 kilót fogytam, a tervezett 5-ből. Ráadásul háromnegyed órát kellett utaznom az edzőteremért és gyakran előfordult, hogy az 1 órás edzés alatt az edzőt kb. 2 percre láttam.
    Beiratkoztam zumbára, de a csaj aki az edzést tartotta 3 alkalommal is fél órát késett, illetve az egyik edzés konkrétan 25 perces volt a 45 perc helyett. Úgyhogy nem is mentem többet.
    Március elején elkezdtem a pilatest itthon, a blogilates videókkal, gumiszalaggal. Heti 5x, először csak 1 edzést csináltam, most már átlagosan 45percet csinálok és minden felesleg lement, ráadásul láthatóan izmosabb és tónusosabb lett az alakom, szóval marad ez. Heti 1x futok, jó lenne 2x de az időbeosztás miatt nehéz megoldani.
    A pilates szuper mert akkor csinálom, ha van szabad időm, legyen az reggel 7 vagy este 11 :)
    A vibrációs tréninget még nem próbáltam, de már hallottam róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tökjó, hogy megtaláltad a Neked való mozgásformát. Én amúgy nagyon irigyelem azokat, akiknek megy ez az otthon edzés, és ott valahogy nem vagyok eléggé motivált, vagy nem is tudom, szóval ez tökjó.

      Törlés
    2. Kedves Moon Angel!

      Ha szereted apilatest, akkor midnenképpen gyere el kipróbálni a VibroCity edzését. Nagyon sok közös pont van a két edzéstípus között. A pilates rajongók nagyon szokták élvezni a tréningjeinket, és náluk külön jó eredményeket szoktunk elérni. Orsi nevű edzőnk amúgy pilates oktató is, így akár speciális gyakorlatsort is össze tud állítani neked. A nyári szezon előtt mindenképpen jó kiegészítés lehet! Várunk szeretettel!

      Törlés
  3. Jól hangzik, biztos izgalmas lehet kipróbálni ilyen edzésformákat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Elíz!
      A VibroCity edzését bárki kipróbálhatja - 1 ingyen alkalom midnenkinek jár. Várunk szeretettel!

      Törlés
  4. Tegnap olvastam Magdi bejegyzését erről, Nálad is kíváncsian várom a tapasztalatokat, mert én egyáltalán nem hiszek az ilyen vibrálós dolgokban, de ha ilyen izomlázat okoz akkor biztos hatása is lesz. :)
    Az én sportom egyértelműen a spinning, több mint 1 éve űzöm és decemberben végre a tökéletes edzőtermet és csapatot is megtaláltam hozzá - nem okoz gondot heti 3x lejárni 1-1 órára, de nyilván másról kell lemondanom miatta. Valamit valamiért... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy megtaláltad, ami a Neked legmegfelelőbb :). Amúgy én is picit szkeptikus voltam az elején, de az izomláz, meg az izzadás meggyőzött :D!

      Törlés
  5. Én egy hónapig heti 6szor 20percet eljártam Flabélosozni, de abszolút semmi eredménye. A centiméterek száma nem csökkent és feszesebb sem lett tőle a bőröm :( Nem nagyon hiszek már az ilyen rezgős gépi dolgokban. De remélem azért neked beválik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy pont felnéztem a Flabélos honlapjára, hogy tulajdonképpen miben is különbözik a kettő, és az mit tud, és ökre ledöbbentem, mikor írták ott, hogy hát igazából át sem kell öltözni, meg cipőben, utcai ruhában is nyugodtan rá lehet állni, mert nem izzaszt meg... hát akkor annak így nem túl sok értelme lehet. Ezt tényleg érezhetően megdolgoztat és megizzaszt, vagyis ténylegesen érzem, hogy edzettem. Úgyhogy én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesz-e hatása.

      Törlés
    2. Kedves Gabica!

      Bár mindkét gépet vibrációs trénernek nevezik, azért van - jelentős- különbség a sporteszközök között, és abban is, hogy milyen edzők állnak melletted. Szandrának igaza van, nem szabad bedőlni az olyan ígéreteknek, hogy 10 percig csak állsz egy gépen, és jön a csoda. Mindezt pedig már 500 Ft-tól megkapod. Magdi és Szandra is tapasztalta már nálunk, hogy mi nem csodát ígérünk, hanem az eredményért dolgozni is kell, a Fitvibe gép csak egy extra eszköz (azok közül mondjuk a legprofibb, legrágább, mint egy mecedes cabrió a kocsik között) ami segíti a célod elérésében, felgyorsítja a folyamatokat. Gyere el hozzánk, próbáld ki ingyen te is az edzést - ez midnenkinek jár - és magad is látni fogod, amiről a bloggerek is írtak :)
      Várunk szeretettel!

      Törlés
  6. Én is jártam flabizni, de a kitűzött eredményt nem értem el. A narancsbőrre nagyon jó volt, de más hatást nem vettem észre. Én úgy érzem, hogy a rendes mozgást semmi sem tudja pótolni(nekem meg ugye más ok miatt is kell mozogni és tényleges mozgás kell, mert az ilyenek pulzust nem emelnek), viszont kiegészítésnek jó lehet. Annyiból jó volt a flabi, hogy ittam rendesen, mert mindig ki volt készítve ott is a víz meg a hölgy is mindig kérdezgette, hogy ugye iszok eleget, és mivel nem szeretek hazudni, így ittam. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most elgondolkoztam, hogy lehet, hogy kipróbálom, mert úgyis nem messze járok konzultálni, bár az csak heti 1 alaklom. :(
      Nemrég kezdtem újra futni, sajnos télen ez nagyon elmaradt. Szomorú is vagyok, mert az állóképességemen ez nagyon meglátszik, mert azért novemberben már egész büszke voltam magamra, hogy 5-6 km -eket futottam úgy, hogy világ életemben utáltam futni. Kb. úgy vagyok ezzel is, mint a kötelező olvasmányokkal, hogy amíg muszáj addig nem akarom, de mikor már nem vagyok rákényszerítve, akkor élvezem. :)

      Törlés
    2. Pont fentebb írtam valakinek, hogy ez azért nem teljesen ugyanaz, mint a flabélos, annak felnéztem a honlapjára, hogy tulajdonképpen miben is különbözik a kettő, és az mit tud, és ökre ledöbbentem, mikor írták ott, hogy hát igazából át sem kell öltözni, meg cipőben, utcai ruhában is nyugodtan rá lehet állni, mert nem izzaszt meg... hát akkor annak így nem túl sok értelme lehet. Ezt tényleg érezhetően megdolgoztat és megizzaszt, vagyis ténylegesen érzem, hogy edzettem. Úgyhogy én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesz-e hatása.
      De akkor érdemes majd mindenképpen játszanod, hátha Neked kedvez a szerencse, és kipróbálhatod ezt :)!
      Amúgy a betegség miatt nekem is nagyon fontos a mozgás, és ez ráadásul azért is jó, mert az alhasi szervek vérellátást is serkenti, és kihatással van a működésükre.

      Törlés
    3. Kedves Ági!

      Ne írd le a vibrotréninget egy rossz tapasztalat alapján! Gyere el hozzánk, próbáld ki ingyen az edzést - ha csak heti egyszer érsz rá, annak is van értelme, de ezt az edzőinkkel kellene megkonzultálnod. Mivel mindenkire személyre szabjuk az edzést, így biztosan neked is tudunk olyan megoldást javasolni, ami a te céljaid elérésében segít :) Volt olyan vendégünk, aki hozzád hasonlóan csak 1szer tudtt lejönni hetenete a munkája miatt, mégis gyönyörűen fogyott és formásodott - ő az esküvőjére akarta formába hozni magát. Ha pedig bejön, akkor játsz majd a blogon, a nyereményekért! Várunk!

      Törlés
    4. Mindenképpen szeretném kipróbálni. :) Jövőhéten nem biztos, hogy megyek Pestre, de amikor fixre tudom, hogy melyik nap melyek, előtte felveszem Önökkel a kapcsolatot. :)

      Törlés
  7. Power Plate-re jártam, nagyon szerettem, de az edző váltott és vele együtt én is. Most Kross fittre és Kettle Bell kombinációra járok. Nem gondoltam volna, hogy jobban fogom élvezni, mint a rezgő gépet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökjó, hogy megtaláltad azt a sportot, amit igazán élvezel :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe