Marie Claire poszt: Meddig jó egy rúzs? - Útmutató a sminkek szavatosságához



Mi nők hajlamosak vagyunk felhalmozni sminkeket, így nem árt néha a kencés fiókok mélyére nézni, és aminek lejárt a szavatossága, attól könyörtelenül meg kell válni, hiszen bajt is okozhat. De vajon meddig jó egy szemhéjpúder, vagy éppen egy alapozó? A mai bejegyzéssel ebben próbálok segíteni.
Remélem hasznosnak találjátok majd, ITT tudjátok elolvasni.

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Ezek jó általános ajánlások, de nekem van olyan spirálom, amire 3 hó, meg olyan is, amire 12 hó van írva szavatosságnak. Kb. 3-4 hónap alatt azért el is szokott fogyni. A rúzs is elfogy egy év alatt, én mindig halványpirosat használok, szóval fölösleges lenne felhalmozni őket, kettő darabom van. Lakk az van vagy 70 db, de fogynak szépen lassan, meg hát valamelyik csak ápoló vagy topper vagy csillámos, nem mind szín. Púder szintén nagyüzemben fogy, esélyes sincs megromlani. Az alapozómat már ki kellene dobni, nem nagyon használom, és a korrektor is megérett a kidobásra. Jó, hogy eszembe juttattad. A szemceruzák, főleg a színesek, a kedvenceim, szerintem több, mint két éve használom őket, de már van, ami kicsi. Sajnálom kidobni :( Mást nem használok.
    Aminél fontos a szavatosság, pl. alapozó, lemosó, annál, mint a gyógyszereknél, rá szoktam írni a felbontás dátumát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen ez csak egy általános útmutató, ahogyan az szerepelt is a cikkben :), de nyilván a szavatossági idő termékenként eltérő lehet. Ezt a cikket azért írtam meg, hogy csak azért írtam, hogy ha mondjuk lekopott a termékről, hogy meddig jó, akkor miket érdemes figyelembe venni, vagy mikre érdemes odafigyelni, és mik azok a jelek, amik alapján már lehet sejteni, hogy lejárt :).

      Törlés
  2. Na igen... de csak nem fogok megvalni az ysl mac es chanel szepsegeimtöl mert atlepik a 12honapot es ez persze mit sem latszik texturan es illatozasban sem erzödik. Vagy kene? :-D :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen ez csak egy általános útmutató, ahogyan az szerepelt is a cikkben :), de nyilván a szavatossági idő termékenként eltérő lehet. Ezt a cikket azért írtam meg, hogy ha mondjuk lekopott a termékről, hogy meddig jó, akkor miket érdemes figyelembe venni, vagy mikre érdemes odafigyelni, és mik azok a jelek, amik alapján már lehet sejteni, hogy lejárt :).

      Törlés
  3. Szia! Nagyon hasznos cikk volt, köszönjük! :) Felmerült bennem egy kérdés ezzel a témával kapcsolatban: Te hogy tudod a saját termékeidet figyelemmel kísérni lejárat szempontjából? Azt látjuk, hogy rengeteg terméket kapsz, veszel, használsz, hogy tudod ezeket fejben tartani, hogy mikor bontottad fel stb... Nem kötekedésből kérdezem, csak kíváncsi vagyok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Általában ha van egy kis hely valahol a terméken, akkor ráírom, vagy ráragasztok egy címkét, hogy mikor bontottam fel és az már azért nagy segítség, hogy tudjam kb, meddig jó. Ha ezt elfelejtettem, akkor meg tényleg ezekre a jelekre próbálok odafigyelni, amiket írtam is: szag, állag, textúra, ilyesmik :).

      Törlés
  4. girlwhomustnotbenamed2014. szeptember 11. 18:15

    Nekem pont mostanában jutott eszembe ezzel kapcsolatban egy kérdés: arra van valami tipped, hogy hová kell kidobni a sminkeket? Épp szelektálok, és vannak szemhéjpúderek, alapozók, körömlakkok, szóval vegyesen minden, de nem tudom eldönteni, hová dobjam őket. Többségük üveges, viszont van még bennük termék, a lakk pedig gyúlékony, ezért gondolom, nem lehet csak úgy a kukába hajítani. Így aztán tanácstalanságomban itt kerülgetem őket, pedig már szívesen megszabadulnék tőlük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon érdekes és fontos kérdést vetettél fel és tökjó, hogy ennyire tudatos vagy, hogy még erre is gondolsz.
      Őszinte leszek, ebben nem vagyok annyira képben, de most kicsit utána olvastam.
      A körömlakk, sőt elvileg a krémek, sminkek, parfümök, és főleg az üres dezodoros flakonok is veszélyes háztartási hulladéknak számítanak, emiatt elvileg nem lehet a háztartási hulladékkal együtt kidobni őket.
      A veszélyes hulladékokat külön kell gyűjteni és tárolni és leadhatók hulladékudvarokban (gyűjtőszigeten nem), vagy az önkormányzatok által szervezett veszélyes hulladékgyűjtő akció keretében, erről általában előre értesítenek, ilyenkor előre meghirdetett időpontban jön egy gyűjtőautó és ott lehet leadni.
      Itt részletesen is olvashatsz róla :)
      http://www.kvvm.hu/szakmai/hulladekgazd/oktatas/leporello/veszelyes-haztartasi.pdf

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe