Testápoló olajak összehasonlító tesztje


Szívesen használok testápoló olajakat, de az elmúlt hónapokban kissé feledésbe merültek, mivel nyáron a melegben valahogy nem szívesen kentem őket magamra, de most hogy jönnek a hűvösebb idők, újra előkerültek nálam. És mivel jelenleg három különböző márkájú olaj is a birtokomban van - The Body Shop, Nuxe és Dove - , arra gondoltam, hogy csinálok róluk egy összehasonlító tesztet, hátha valaki éppen most gondolkodik egy ilyen termék beszerzésén.




The Body Shop moringás szépítő olaj
Ez a tizenkét féle illatban kapható olaj valójában egy többfunkciós termék, ami akár hajon és arcon is használható. Egyszerű kis műanyag flakonja van, amiből úgy kell önteni, vagy inkább csepegtetni az olajat, szerencsére nem ömlik belőle. Mivel itt most testápoló mivoltát méltatom, így én ebből a szempontból jobban örülnék, ha szórófejes lenne, mert úgy sokkal könnyebben és gyorsabban el lehet oszlatni a testen. Viszont azoknak, akik mondjuk arcon és/vagy hajon szeretnék használni, azoknak meg azért jobb ez az adagoló.
Bár név szerint szárazolaj, de a három termék közül ez a leginkább "olajszerű" termék, éppen ezért ennek is kell a legtöbb idő, hogy beszívódjon: jónéhány percig érezni, hogy ott csücsül a bőrön, mire teljesen beszívódik, úgyhogy türelmetleneknek nem ez a legjobb választás. Amúgy nagyon jól hidratál és nagyon finom puha, kellemes tapintású és ragyogó lesz utána a bőr.
Az illata kellemes, virágos, nem túl tolakodó, de választhattok akár csokis, mangós, olivás, vagy éppen sheás olajat is, nagyon széles a választék.
Kapható a The Body Shop üzletekben és webshopban ITT, 100ml 3990 Ft.


Nuxe Huile Prodigieuse multifunkciós szárazolaj
Szeptember óta már Magyarországon is kaphatók a Nuxe termékek, amelyeket kizárólag gyógyszertárakban vásárolhattok meg, ITT megnézhetitek, hogy pontosan hol. 
Ez a termék magas koncentrátumban tartalmaz értékes növényi olajakat és E-vitamint, viszont nem tartalmaz szilikont, tartósítószert és ásványi olajat. Remekül puhítja, regenerálja és hidratálja a bőrt, vagy akár a hajat is, vagyis ez is többfunkciós termék.
A 100ml-es termék spray kiszerelésű, ami elképesztően praktikus megoldás, így nem kenek össze mindent olajjal. Nem csalás, nem ámítás alig egy perc alatt beszívja a bőröm és az égvilágon semmilyen olajos érzést nem hagy maga után. Nagyon puha, hidratált és ragyogó lesz a bőröm utána, és az illatát is sokáig érezni. Ennek is virágos illata van, ami jóval intenzívebb és erősebb, mint az előző olajé, így nem biztos, hogy ez mindenkinek bejön.
Az 100ml-es spray javasolt fogyasztói ára 5999 Ft, de kapható 50ml-es sima üveges is 3899 Ft-ért kizárólag kijelölt gyógyszertárakban.


Dove Purely Pampering testápoló olaj pisztáciával és magnóliával
A legújabb versenyző a kategóriában a Dove testápoló olaja. Ez nem többfunkciós termék, tehát ez kifejezetten csak testápoló termék.
Hosszúkás műanyag flakonja van és valamiért én totálisan azt gondoltam, hogy ez is szórófejes flakon, így nagyon meglepődtem és kicsit csalódtam is, amikor megláttam hogy nem az, hanem úgy kell önteni a flakonból az olajat.
Ezt a terméket kifejezetten azoknak ajánlják, akik nem szeretik a sűrű, nehezen felszívódó testápoló krémeket, ez az olaj ugyanis ténylegesen pár másodperc alatt felszívódik, és semmilyen zsíros érzést nem hagy a bőrön, vagyis gyakorlatilag a felvitele után azonnal fel is lehet öltözni.
Hasonlóan az előző termékekhez ez is selymes és puha bőrt hagy maga után, és személy szerint nekem ennek tetszik legjobban az illata: kicsit pisztáciás, kicsit virágos, kicsit édes, de mindenképpen nagyon kellemes.
A Dove 150ml-es testápoló olaja nagyjából 2600 Ft-ba kerül, megtaláljátok a dm és Rossmann drogériákban.


Egy szó, mint száz: hatását tekintve ez a három olaj nagyon hasonló, nem nagyon tudnék különbséget tenni a hidratáló, ápoló hatásuk között. De ha választanom kellene közülük egyet és figyelmen kívül hagynám, hogy ebből kettő többfunkciós, tehát kizárólag testápoló olaj mivoltukat venném figyelembe, akkor hozzám ár-érték arányban, valamint a textúrát és az illatot tekintve a Dove Purely Pampering olaj áll hozzám a legközelebb.


Ti használtok testápoló olajat?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

15 megjegyzés

  1. Meggyőztél, egy ilyen Dove be fog ugrani a hétvégén a kosarba. A pisztácia amúgy is a gyengém. :) Ja és ezek az olajok rugalmasan tartják a bőrt és szépen meg lehet előzni velük, hogy a növekvő pocakon striák alakuljanak ki, így kismamáknak kifejezetten jól ezek az olajok. :)
    Kriszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, bár a hasamra nem ezeket használom, a holnapi videómban lesz benne, hogy mit kenegetek rá :).

      Törlés
  2. Szandra, nekem a Nuxe nagyon szimpatikus. De Debrecenben egyaltalan nem kaphato. Te mennyire szereted? Javasolnad, h vhogyan szerezzem be? Vagy ismersz olyat, akinek annyira nem jott be es at tudnam venni tole? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, hát az az igazság, hogy nem tudom másnak mennyire vált be. Viszont most jutott eszembe, hogy itt neten is tudsz rendelni :).
      http://www.iparfumeria.hu/nuxe/prodigieuse-multifunkcios-szaraz-olaj/

      Törlés
  3. TBS-es nekem is van, és nagyon szeretem, a hülyén kunkorodó tincseimet képes egy pillanat alatt megszelídíteni:) Egyébként pont tegnap gondolkoztam azon, hogy át kéne raknom egy fújókás flakonba, mert azért a haj esetében is könnyebb lenne kezelni - nekem legalábbis. Most többet nem akarok felhalmozni, de majd alkalomadtán a Dove-ot is lehet, hogy kipróbálom, ez a pisztáciás illat amúgy is isteni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A TBS-t én is nagyon szeretem hajon használni, nagyon puha lesz tőle :).

      Törlés
  4. Ezt akartam mar en is kerdezni, h a pocidra mit hasznalsz? En a 10. Hetben vagyok meg csak, de elobb utobb el kell kezdenem. Koszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A holnapi videómban megnézheted, hogy mit használok a pocimra, ezeket nem ott nem használom, bár akár lehetne ezeket is :).

      Törlés
    2. Koszi. Varom a videot. Judit

      Törlés
  5. Én egy Baleás kókuszos-vaníliás olajat próbálgatok mostanában. Ách, az illata mennyei és eddig a hatása is tetszik :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú én is láttam a dm-ben valamit, ami tetszett, bár az ha jól emlékszem olajos testápoló volt, de erős voltam és otthagytam. Ez a kókuszos-vaníliás amúgy jól hangzik, biztosan nagyon fincsi lehet az illata, imádom a vaníliát :).

      Törlés
  6. Én a Babylove Ultra Sensitive babaolaját használom testápolásra, nagyon bevált! A még vizes bőrömre viszek fel belőle, majd törölközöm.
    A hajvégekre és a körömágyamra pedig az Avon Planet Spa török termál olaját használom, aminek isteni illata van! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a babaolaj jól hangzik, valóban több olyan olaj is van, amit vizes bőrre kell felkenni, lehet én is kipróbálok egyszer egy ilyet :).

      Törlés
  7. Szia! Megkérdezhetem, hogy Te a kismamiság óta festeted-e a hajad? Nekem az első 12 hétben semmilyen formában nem engedi a doki, azt mondta hogy utána ha nagy ingerenciát érzek, akkor csináljam. De kb úgy éreztem, h egy felelőtlen nőnek tart, hogy ilyennel foglalkozom. Az a gond, hogy nemrég szívattam le a feketét a hajamról, és nagyon undorítóan kopik a leszívásnak köszönhetően. Már nem merem kibontva hordani... A munkám pedig megkövetelné az igényes megjelenést. Hennát nem szeretnék használni, nekem nem szimpi, hogy azt nem lehet utána leszedni, ha meguntam, így tanácstalan vagyok. Neked mit mondott az orvos, hogy mit használhatsz, ha egyáltalán használsz valamit. Lehet tényleg csak én vagyok ilyen majom, hogy ezzel foglalkozom... :-) Köszi a segítséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem erről megoszlik az orvosok véleménye, én sokat kutakodtam ezzel kapcsolatban, de érdemes fodrászokat is megkérdezni erről. Én a legtöbb helyen azt olvastam és a fodrász is azt mondta, hogy ma már vannak olyan kímélő hajfestékek, amik pl. nem tartalmaznak ammóniát így még az a veszély sem áll fent, hogy amikor fested a hajad, akkor beszívod azt a büdi szagot. Nekem azt mondta a fodrász, hogy az ilyen festékekkel bátran lehet festetni, bár nálam ez nálam nem állandó kérdés, mert kb. félévente egyszer festetek, szóval nálam ez nem kardinális kérdés. Sokkal inkább az lehet a probléma, hogy a hormonok miatt nem biztos, hogy olyan jól befogja a hajat a festék, nem biztos, hogy olyan intenzív lesz a szín, vagy hamarabb ledobja a haj.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe