Nyárváró parfümajánló

Naptár szerint közeleg a nyár, bár az időjárás még nem feltétlenül igazodik ehhez sajnos. De arra gondoltam, hogy hátha néhány finom parfümmel egy kicsit közelebb hozhatjuk magunkhoz a meleget és a napsütést. Jöjjön egy újabb parfümajánló, ezúttal amolyan "nyárváró" hangulatban.

Mexx Summer Is Now Woman Limited Edition
Ha a Mexx parfümökre gondolok, mindig egy édeskés, de nagyon könnyed, friss és vidám illat jut eszembe és ezek erről a parfümről is elmondhatók. A dobozból előbújva ismerős üveget találok, ugyanis a márka 30 születésnapja alkalmából az ikonikus XX-et találjuk rajta. A parfüm rózsaszínes színéről nekem egyből egy finom nyári koktél jut eszembe - talán nem véletlen. :) Az illat nem okoz nagy meglepetést és katarzist sem, de mégis szeretem; ez a parfüm nem akar túl sokat, de mégis nagyon rendben van. Igazi nyári illat: virágos, gyümölcsös és édes, de mégis légies és friss, egyáltalán nem túl sok, amolyan édes kis semmiség. Tökéletes nappali, hétköznapi illat a közelgő hónapokra.
Fejjegy: körte, ananász levél
Szívjegy: frézia, magnólia, mirabella szilva
Alapjegy: szantál, pézsma

007 For Women II
Ez a parfüm először az üvegével bűvölt el: olyan, mint egy hatalmas ékkő, igazán impozáns és lenyűgöző, ráadásul a most nagyon trendi rose gold színben pompázik.
Ez elvileg az előző 007 For Women nappali illatpárja, ami azért furcsa számomra, mert nekem valahogy annyira intenzív, nőies és érzéki illat, hogy én inkább este/alkalmakra tudom elképzelni magamon. Keleties-virágos illatról van szó, amit egyértelműen uralnak az édes, vaníliás jegyek és mivel én nagyon szeretem az ilyen típusú illatokat, így ezt is szinte első szaglásra a szívembe zártam. Külön öröm, hogy rajtam egészen sokáig tart ez a parfüm.
Fejjegy: rózsabors, rózsaszín frézia, málna, pezsgő
Szívjegy: fekete ribizli, rózsaszín leander, gardénia, baccara rózsa,
Alapjegy: vanília, pézsma, cédrusfa, bőr

Carolina Herrera 212 VIP Rosé New York Pills
Tetszetős fehér-rose gold színű kapszulában találjuk a New York Pills illatkollekció VIP Rosé névre hallgató tagját. Sajnos a kapszula nem áll meg a talpán, de ez valószínűleg azért van így, mert direkt arra tervezték, hogy a táskába dobjuk - pont emiatt csak 20 ml-es, viszont ennek ellenére igencsak nehéz az üveg.
Az igazat megvallva eléggé bajban voltam ezzel az illattal... Többször is meg kellett szagolnom, mire végre ráérzett az orrom erre a parfümre. Energikus, de mégis kifinomult; virágos, de mégsem az a szokásos kis könnyed, édes illat; csábító, de mégsem kihívó - talán az a legjobb jelző, hogy szofisztikált, valahogy tényleg olyan "VIP"-es.
Illatjegyek: rosé pezsgő, barackvirág, tamarindusz

Paco Rabanne Black XS Los Angeles for Her Limited Edition
Egyből bele is vágok a közepébe: a Black XS Los Angeles egy nagyon vibráló, energikus, nyüzsgő illat, valahogy pont ilyennek képzelem el Los Angelest is. Egyértelműen érzem a citrusos jegyeket és számomra meglepő módon a rumot is, illetve némi virágosságot is, de ez egyáltalán nem domináns. Viszont nekem egy picit túl sok és túl intenzív ez az illat... Többször is nekifutottam, hátha sikerül megbarátkoznom vele, de azt hiszem túl sok minden történik benne egyszerre... Talán az  a leginkább találó, ha azt mondom, ez egy őrült illat, tutira nem lehet elbújni vele.
Fejjegy: kókusz, keserű narancs, vörös áfonya, tamarindusz
Szívjegy: orchidea, rum, hunyor
Alapjegy: vanília, ámbra, fás jegyek

Antonio Banderas Queen of Seduction
Hadd szenteljek néhány szót az üvegnek, ugyanis nagyon tetszik nekem a formája és a színe is (egyébként szerintem nagyon hajaz egy Elie Saab parfümre), de a felirat rajta - hát nem is tudom, valahogy megöli a "hangulatot", de ez természetesen nem tántorított el attól, hogy megszagoljam. És milyen jól tettem, mert egy nagyon kellemes, könnyed, vizes-virágos illat, ha nagyon költői akarnék lenni, akkor azt írnám, hogy olyan mintha egy nagy felhőn lógatnám a lábamat és jönne egy könnyű szellő, ami odafújja az érett gyümölcsök és a nyári virágok illatát. Tényleg jó nahh, de végig az motoszkált a fejemben, hogy baromira ismerős ez az illat, viszont sajnos nem jöttem rá, hogy mire is emlékeztet. Szóval semmiképpen nem mondanám egyedi illatnak, de nagyon friss, remekül keverednek benne az édes, virágos és a fanyar, citrusos illatjegyek. Ja és kiérezni a málnát is - legalábbis a férjem szerint, ugyanis amikor magamra fújtam, megkérdezte, hogy mi ez a málnás illat és higgyetek nekem, az nagy szó, hogy ő megérezte :D. Azt hiszem ezt az illatot még a legmelegebb nyári napokon is szívesen hordom majd, az egyetlen hibája, hogy nem igazán tartós.
Fejjegy: vizes jegyek, málna, grapefruit
Szívjegy: jázmin, bazsarózsa, írisz, rózsabors
Alapjegy: ámbra, cédrus, szarvasbőr


 Ti szagoltátok már valamelyiket ezek közül?


Szandra



*A bejegyzésben bemutatott parfümöket tesztelésre kaptam.

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Pár éve volt egy Mexx Summer Edition nevű parfüm, amit mostanra már nem lehet kapni, csak online elvétve, remélem, hogy a Summer Is Now ugyanaz az illat, csak más néven :) Az Antonio Banderast pedig mindenképp meg fogom szagolni, mert a leírásod alapján nagyon kellemesnek tűnik :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe