Újrahasznosítható sminkek

Gondolom többen vagyunk úgy,  hogy ajándékba kapunk olyan sminkcuccot, aminek esetleg nem annyira tetszik a színe, vagy mi magunk veszünk hirtelen felindulásból olyan terméket, aminek a színe a boltban még tetszett, de hazaérve felkenve már nem annyira jön be... És mit tehetünk pl. a leejtett, összetörött szemhéjfestékkel/púderekkel/pirosítókkal? Az biztos, hogy semmit nem kell kidobni, ugyanis ezeket "újrahasznosíthatjuk", lássuk miként.


Kezdjük az összetörött púderekkel/pirosítókkal/szemhéjfestékekkel. Szerintem mindenkivel előfordult már, hogy véletlenül leejtette kedvenc szemhéjpúderét, vagy esetleg a púderünket magunkkal visszük a táskánkban, amit aztán földre-székre ledobálunk, és este hazaérve vesszük észre, hogy annyi a kedvenc sminktermékünknek... Vagyis nem, ugyanis ezek szerencsére egy kis trükkel megmenthetők és újjá varázsolhatók:)! A titok nyitja pedig a gyógyszertári alkohol.
Ha nem törött darabokra, csak egy egy picit megrepedt pl. a kedvenc pirosítód, akkor annyit kell tenned, hogy óvatosan a helyére nyomkodod a megrepedt darabokat, majd a repedés helyére alkoholt csepegtetsz, és megint megnyomkodod finoman, hogy eltűnjön a repedés, és végül hagyod, hogy megszáradjon.
Ha darabokra törött, akkor azzal már picit több munka van: először is nagyon apróra kell törnöd, őrölnöd az összetört festéket, amilyen finomra csak tudod. Ezután csepegtess hozzá alkoholt, annyit, hogy sűrű állagú masszát kapj. Ezután fogj egy papírtörölközőt, esetleg papírzsebkendőt, tedd a masszára, majd egy a pirosító/szemhéjpúder méretével megegyező tárggyal (kupak, pohár) préseld össze, végül ezt is hagyd megszáradni.
Hogyha valami nagyobb dolog pl. púder törött össze, akkor akár ki is lehet venni a tartójából, és egy tálkába téve összetörni, illetve elkeverni az alkohollal, majd ezután visszateheted a tartójába, és végül a folyamat ugyanúgy zárul mint az előző leírásnál.
Ebben a videóban a fent leírtakat mind megmutatja nektek a leányzó:




Na és mi a helyzet pl. azokkal a rúzsokkal, amiket mondjuk ajándékba kaptatok, de nem annyira tetszik a színe? Csinálhattok belőle szájfényt. Nem kell hozzá más, mint egy kis vazelin, és egy tégely, amibe majd beleteheted az újonnan alkotott szájfényedet.
Először is vágj le egy darabot a rúzsból, és adj hozzá vazelint, és jól keverd össze, hogy egynemű, egyenletes állagú elegyet kapj, majd a kész szájfény töltsd át egy kis csavaros tégelybe. De ha még szebb, és még egyneműbb végeredmény szeretnél, akkor a rúzst és a vazelint tűz fölött olvaszd fel, majd miután teljesen össze-és egybeolvadt a két alkotórész, öntsd a masszát kis tégelybe, és várd meg amíg megszilárdul.
Ebben a videóban a lány a felolvasztós módszerrel csinál szájfényt:




És mi legyen a megunt szemhéjpúderekkel? Ezekből is készülhet színezett szájbalzsam, vagy aká körömlakk is :)!
A színezett szájbalzsamhoz keverd össze jó alaposan a szemhéjpúdert vazelinnel, majd tedd egy kis tégelybe, és már készen is van.
A körömlakkhoz pedig nem kell más, mint egy Neked tetsző szemhéjpúder és egy színtelen körömlakk. Tegyél egy keveset egy tálkába a szemhéjpúderből- vagy ha intenzívebb színt szeretnél, akkor többet. Törd finom porrá, majd önts rá a színtelen lakkból és jól keverd el, ezután már kenheted is fel. Itt még tudod szabályozni a szín- ha halványabbat szeretnél, önts még hozzá lakkot, ha pedig élénkebbet, akkor tehetsz még hozzá szemhéjpúdert.

Ti próbáltátok már valamelyiket?

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Nagyon jó ötlet, van pár rúzsom, amit nem igazán szeretek, lehet ezt fogom tenni velük :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is jópofa és nem is bonyolult megcsinálni :)!

      Törlés
  2. (Majdnem 3 éves fáziskéséssel)
    Én a szemhéjpúderből rúzst például színtelen ajakbalzsammal szoktam összekeverni és ugyanazt a hatást érem el vele mintha vazelint használnék. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe