Paula's Choice termékek

Egy korábbi posztban már írtam nektek arról, hogy rozaceás arcbőrömre nem igazán könnyű olyan kozmetikumokat találni, amik nem irritálják a bőrömet. De szerencsére találtam egy olyan  márkát, ami több olyan terméket is gyárt, amik mentesek a különböző illatanyagoktól, alkoholtól és minden olyan összetevőtől, amelyek nem tesznek jót az érzékeny rozaceás bőrnek. Ez a Paula's choice, és ebben a posztban szeretném bemutatni Nektek azt a két terméket, amiket a weboldalukról rendeltem, és amiket most már egy ideje nagy megelégedéssel használok.


Ami nekem nagy dilemmát okozott, az a hámlasztás. A rozaceás bőrre ugyanis nem lehet "hagyományos" bőrradírokat használni, mivel a fizikai dörzsölés nagyon nem tesz jót neki. De mint megtudtam van megoldás, mégpedig a kémiai hámlasztók, úgyhogy elkezdtem keresgélni olyan kémiai hámlasztót, amit én is használhatok. Így találtam rá a Paula's choice 1%-os BHA lotionjára.

A termékben található szalicilsav hámlasztja a bőrt, valamint csökkenti a rozaceával járó pirosságot, és elvileg a mitesszereket is. Én este szoktam használni: egyrészt mert felvitel után egy nagyon minimálisan bepirosodik a bőröm, de ez reggelre elmúlik. Másrészt pedig a hámlasztás alatt álló arcbőrnél fokozottan kell figyelni a fényvédelemre- minimum 15, vagy annál nagyobb faktorszámú napvédőt kell használni (bár ez rozaceás bőr esetén amúgy is alap).
És a hatása? Egyelten szóval: lenyűgöző. Bővebben: megszüntette a száraz foltokat az arcomon, olyan puha a bőröm, mint még talán soha nem volt. Ezen kívül valóban csökkentette a pirosságot, sőt halványította a rozacea miatti apró kis puklijaimat is. A mitesszer csökkentő hatásáról egyelőre még nem tudok beszámolni, de nekem már ez is éppen elég, amit eddig tapasztaltam. Mindemellett nagyon kulturált és igényes a csomagolása, pumpás kiszerelésű, így pont annyit tudok kinyomni, amennyi elég az arcomra.

A hámlasztón kívül szerettem volna még egy éjszakai krémet is, így találtam rá az antioxidánsokat tartalmazó Skin recovery krémre.
Nagyon könnyű krém, amit a hámlasztó után szoktam felvinni az arcomra. Gyorsan beszívódik, nem hagy zsíros érzést maga után, és egyáltalán nem irritál, viszont nagyon jól hidtratál. Amit különösen szeretek benne, hogy szemkörnyékre is használható.

Maga a netes vásárlás abszolút korrekt az oldalon: az első vásárlásnál ha beírjátok a HUN01ORD kódot a Discount Codes részbe, akkor a 8 eurós postaköltség felét engedik. A csomag max. egy hét alatt érkezett meg, úgyhogy ezzel a részével is elégedett vagyok.

Annyira elégedett vagyok ezzel a két krémmel, hogy tervezem további Paula's choice termékek beszerzését is, nagyon szimpatikus a Skin Recovery nappali krém SPF 15-tel.
Érdemes szétnézni a honlapon az arcápolási termékeken kívül vannak fényvédők, alapozók, púrderek, sőt hajápolási termékek is.

Ti hallottatok már erről a márkáról?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe