Sleek One finishing powder teszt


Folytatom a Sleek sminktermékeim bemutatását, ezúttal a Sleek One porpúderje következik, amit nagyjából egy hónapja a születésnapomra kaptam, és azóta használtam már párszor, úgyhogy be tudok számolni a tapasztalataimról. Azt egyébként fontos tudni elöljáróban, hogy ez az első porpúderem, eddig csak kompakt púdereket használtam.



A termék "hivatalos" neve One Finishing powder, ez egy transzparent porpúder 60% víztartalommal. Állítólag emiatt a bőrre helyezve hűsítő érzést ad , mintha vízzel permeteznék az arcot. Hát én ilyet azért nem tapasztaltam, de tény, hogy kellemes érzés az arcon, és egyáltalán nem szárítja a bőrt. És pontosan ez a 60%-os víztartalom az, ami miatt száraz bőrűeknek nagyon tudom ajánlani ezt a púdert, ugyanis nem szárítja a bőrt, és nem emeli ki a száraz részeket. Illetve pont emiatt nem tudom, hogy zsíros bőrűeknek mennyire lehet jó ez a termék. Nekem kombinált az arcbőröm: az orcámon szárazabb a bőröm, a T-vonalon pedig zsírosodásra hajlamos, és nekem bevált, de nem tudom, hogy akinek az egész az arcán zsírosabb a bőre, annál mennyire működhet ez a púder...
A magas víztartalmon mellett vannak benne növényi összetevők és antioxidánsok is, és bőrnyugtató hatása miatt érzékeny bőrűeknek is ajánlják.


A púder áttetsző, színtelen, így gyakorlatilag bármilyen bőrszínhez igazodik. Sokaknak az a "félelme" az ilyen áttetsző púderekkel kapcsolatban, hogy fehér réteget hagy maga után az arcon, mintha lisztes lenne az arca. Namost biztos van az a brutális mennyiség, amit ha felviszel ebből a púderből az arcodra, akkor nyomot hagy maga után (ez melyik púderrel nincs így?! :), de azért elég nehéz vele túlzásba esni, az én arcomon nem hagyott fehér foltokat.

A porban enyhe fénypigmentek vannak, nem durva, nagy csillámok, hanem finom fényes "részecskék", és talán a 2. képen látszódik is, hogy nagyon enyhe, rózsaszínes fényt ad a bőrnek. Ez a rózsaszínesség nyilván alapozóra felvíve nem látszik, vagyis nem lesz rózsaszín az arcod. Viszont valóban van egy enyhe fénye, szép ragyogást ad arcnak, nekem tetszik, de tudom, hogy sokan nem szeretik ezt a fajta "csillogást", úgyhogy nekik nem ajánlanám ezt a terméket.

Mivel porpúder, én csakis kizárólag ecsettel szoktam felvinni, mással el sem tudnám képzelni a felvitelét, mivel azzal jól lehet szabályozni a mennyiséget. Alapozóra feltéve ad egy pici plusz fedést, és jól fixálja az alapozót. Én tartósnak mondanám, bár délután a T-vonalon már kicsit igazítanom kell rajta, de nem vészes, viszont ahogy fentebb írtam, zsíros bőrűeknél nem biztos, hogy működik.

Használható sminkelésnél akár szem alatti rétegezésre, hogy felfogja a lepotyogó szemfestéket- én még erre nem használtam, és nem is tervezem, nem akarom erre elhasználni :).

Összességében azt mondhatom róla, hogy nagyon kellemes termék, én szeretem :).
Akinek szárazabb, érzékenyebb a bőre, és szereti a picit fényesebb finisű púdereket, azoknak mindenképpen tudom ajánlani ezt a terméket.

A púdert a www.makeuplaza.com oldaláról rendelték nekem, 2500 Ft+postaköltségért, de gondolom más webshopokból, vagy ebayről is beszerezhető.

Aki pedig kíváncsi arra, hogy milyen arcon ez a púder, annak ajánlom EZT és EZT a videómat.

Ti használtok porpúdert?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nekem is van ilyenem és imádom! Egyébként a hűsítő, vízpermetes érzést akkor lehet érezni, ha nem lealapozott bőrre tesszük fel, legalábbis én totál éreztem. Olyan, mint amikor egy kis mentol lehűt gyorsan, de pár másodperc alatt elillan. Ha viszont már lealapozott bőrre helyezik fel, akkor már nem lehet érezni. És mivel az arcon más idegek vannak, mint a kezen, így elsősorban az arcon lehet érezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg, ez tök logikus :) Ki is fogom próbálni alapozó nélkül, mert mikor olvastam róla, annyira kíváncsivá tett ez a hűsítő érzés, de nem éreztem, viszont mindig csak alapozóra vittem fel, önmagában nem. Köszi :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe