Fényvédős alapozók


A tavasz beköszöntével nem árt fokozottan odafigyelni a fényvédelemre- különösen ami az arcunkat illeti. Ugyanis a káros is napsugarak is felelősek a bőr idő előtti öregedésért és ráncosodásáért. Ráadásul mivel nekem rozaceás az arcbőröm, és annak sajnos a nap nem tesz jót, így már csak ezért is fényvédős alapozókat választok, amint nő a napsütéses órák száma.

Három fényvédőt tartalmazó alapozóm van, balról jobbra: L'ORÉAL True Match, Maybelline Affinitone 24h és Avon ideal flawless alapozó. Nézzük is őket egyesével, szép sorban.



A L'ORÉAL True Match alapozójából a C2-es Rose Vanilla árnyalat van meg, ebben SPF 17 van. A három alapozó közül ez a legdrágább 4-5000 Ft körül van, én 50%-os Glamour kuponnal vettem, úgy azért kedvezőbb az ára. Pumpás kiszerelésű, de mivel viszonylag folyós állaga van, így picit nehéz eltalálni, hogy mennyit kell belőle kinyomni, hogy elég legyen. Kellemes viselet, nem maszkszerű, és tényleg szépen igazodik az arcbőr színéhez. Viszonylag hamar szárad, úgyhogy gyorsan kell vele dolgozni- én ecsettel szoktam felvinni, azzal gyorsan és szépen el lehet dolgozni. Fedése elég jó, szépen egységesíti a bőrt, viszont nem maszkszerű. A végeredmény púderes hatású, ugyanakkor a mikor gyöngyöknek köszönhetően enyhe fényt, ragyogást az arcnak, de ezt ne úgy képzeljétek el, hogy csillámos vagy ilyesmi, az arcra felvíve alig észrevehető. Tartósság szempontjából alapvetően nincs baj vele, bár nekem azért a T-zónába délutánra picit már átfényesedik, de ez kb. minden alapozómnál így van, egy kis púder segít rajta. Nagyon száraz bőrűeknek nem biztos, hogy ez lehet a legmegfelelőbb alapozó, bár lehet, hogy megfelelően "aláhidratálva" jó lehet nekik is.
Alapvetően nagyon jó kis alapozó, viszont drogériás viszonylatban eléggé drágának mondható.

A Maybelline Affinitone 24h alapozójából a 20-as Cameo árnyalat van meg. Ebben SPF19 van, a három alapozó közül ebben a legmagasabb a fényvédő. Az ára 3000-3500 Ft körül van, tehát olcsóbb mint a L'ORÉAL. Én már a sima Affinitone alapozót is nagyon szerettem, nagyon sokáig használtam is, de mikor megláttam ezt a változatát, nagyon megörültem. Ez is pumpás kiszerelésű, de valamivel sűrűbb az állaga mint a True Matché. Olajmentes alapozó, de mégis könnyű és kellemes viselet a bőrön. Szerintem a három alapozó közül ennek a legjobb a fedése, de ettől még nem maszkszerű. A csomagolás szerint 24 órás alapozó, namost ez azért enyhe túlzás. Az tény, hogy nálam tartósabb, mint a L'ORÉAL, de korántsem mondanám 24 órásnak, inkább max. 8-10 órásnak megfelelő púderezéssel. Ennél az alapozónál is igaz lehet, amit a True Match-nél írtam, hogy talán száraz bőrre nem ez a legjobb választás.

Az Avon ideal flawless alapozójából nekem a Nude árnyalat van meg, ami kb. 3000 Ft-ért rendelhető, de én speciell a Teszveszen postaköltséggel együtt 2000Ft-ért jutottam hozzá, úgyhogy a három alapozó közül árát tekintve ez a legkedvezőbb. Ebben SPF 15 van, tehát a három alapozó közül ennek a legalacsonyabb a fényvédője. Az előző kettőhöz hasonlóan szintén pumpás kiszerelésű. A három alapozó közül ennek van a legsűrűbb legkrémesebb állaga, de nehéznek még ezt sem mondanám. Használat előtt fel kell rázni, ugyanis ebben is vannak fénylő kis "részecskék", amik így oszlanak el megfelelő arányban. Ezek finom ragyogást kölcsönöznek a bőrnek. Jól fedő alapozó, fedését tekintve nagyjából az előző kettő közé helyezném. Kellemes viselet a bőrön, és ezt bátran ajánlom szárazabb bőrűeknek is. Tartósságát tekintve True Match-hez hasonlítanám, T-vonalon ez is átfényesedik kb. 6 óra múlva.

És hogy mi a konklúzió? Ár-érték arányban én a Maybelline Affinitone 24h alapozóját ajánlanám: egyrészt ebben van a legmagasabb SPF, ez fed a legjobban és ez is a legtartósabb a három alapozó közül. Akinek viszont szárazabb a bőrre, annak inkább az Avon alapozóját javasolom.

Ti használtok fényvédős alapozót?

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Igen! Nekem sajnos eléggé pigmentfoltos a bőröm. Nekem min. 50+SPF-ost kell használnom, de csak keresgélek, keresgélek, keresgélek és még nem találtam egy igazán ütős krémet, ami nem zsíros és kellőképpen szárítaná a T pontom, ami egyébként olajos.

    Van ötleted?

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Én még nagyon találtam olyan alapozót, amiben 50-es SPF lenne, bár annyira nem is keresgéltem megmondom őszintén, esetleg a gyógyszertári márkáknál érdemes nézelődni (Bioderma, La Roche-Posay stb). Én 50 faktoros fényvédőt amúgy csak akkor használok, ha tudom hogy napon, vagy kint leszek sokat. Amúgy a hétköznapokon nyáron fényvédős arckrémet és alapozót használok.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe