Smink szemszín szerint- barna szemek

Mivel a Youtube-on többen is kértetek tőlem ilyen jellegű posztot, így a most következő "sorozatom" témája az lesz, hogy az egyes szemszínekhez milyen színű smink illik, és a frissen beszerzett elf 100-as palettám segítségével "illusztrálom" is a színeket.

A barna szemmel fogom kezdeni. Egyrészt mert nekem is barna szemeim vannak, másrészt meg talán ez a legegyszerűbb eset. Sokan azt gondolják, hogy a barna szem unalmas, pedig ez egyáltalán nem igaz, ugyanis ehhez illik a legtöbb szín, a barna szeműeknek szinte minden színű szemhéjpúder jól áll. A Youtube csatornámon több olyan sminket is találhattok, amelyben élénkebb színeket használok.


A barna szeműeknek különösen jól áll a kék szemhéjpúder- leginkább a közép- és sötétkék árnyalatok, mivel ezek nagyon szépen kiemelik a barna szemet, ezen kívül a zöld, és türkizes színek is jól állnak ezen szemszín "viselőinek". Ha szeretnéd megnézni, hogy hogyan csinálok tengerkék szemsminket, akkor katt IDE!


De nem csak a kékes, és zöldes, hanem a rózsaszín, valamint a lilás és mályvás árnyalatok is remekül kihangsúlyozzák a barna szemeket. Lila sminket csinálok ITT, vadító pink sminket pedig ITT!

Sőt, ha aranyos, bronzos, barnás árnyalatokat választasz, akkor sem nyúlsz mellé, ugyanis ezek is nagyon jól passzolnak, ha kíváncsi vagy a vörösesbarna sminkemre, akkor nézd meg EZT a videót!

Ezen kívül a füstös szemsmink is a barna szeműeknek áll a legjobban. Itt talán érdemes arra figyelni, hogy ha világosabb barna a szemed, akkor nyugodtan csinálhatsz egészen fekete füstös sminket, ha viszont már-már fekete színűek a szemeid, akkor viszont érdemesebb kevésbé sötét smokey eyes-t kiszíteni, mivel így sokkal jobban érvényesül majd a szemed. Ha kíváncsi vagy hogyan csinálok roppant egyszerűen füstös szemeket, katt IDE!

Ahogy látjátok, a barna szeműek tényleg nagyon könnyű helyzetben vannak, ha arról van szó, hogy milyen sminket készítsenek. Így érdemes azt is figyelembe venni sminkelés előtt, hogy milyen árnyalatú az arcbőrötök, illetve milyen színű a hajatok, vagy éppen azt, hogy milyen színű ruha van rajtatok, és eszerint választani szemsminket.

Így a végére illusztrációként pedig néhány barna szemű sztár sminkje.

Eva Longoria kékes-lilás sminkje 

Jessica Alba türkizes-zöldes sminkkel 

 Kim Kardashian füstös szemekkel

Selena Gomez lila sminkje

Nektek milyen színű szemhéjpúder a kedvencetek, milyen színt használtok a legszívesebben?







You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Nekem sötétbarna a szemem, fekete szemöldököm van eredetileg is, és nagyon sötét barna a hajam, de feketére festem mindig. Én imádom a kék színt, de valahogy nem áll jól szerintem mégsem. Vagy csak rossz árnyalatot választottam eddig.

    Amit én a legjobban szeretek az a natúr színek, vagy a rózsaszín és lila páros.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek csak ilyen "alap" megállapítások, ami többeknek jól állhat, de én mindig azt mondom, hogy amiben nem érzed jól magad, azt nem kell erőltetni. Ha meg valami nagyon tetszik, és bevált, akkor azt kell használni :)!
      Én amúgy szinte minden színt imádok: kék, lila, rózsaszín, zöld, de a barnát és feketét is, talán a citromsárga, meg a narancssárga, ami nem jön be a szememen.

      Törlés
  2. Mondjuk érdekes, mert az egyik ismerősöm teljesen olyan mint én (szemszín, hajszín, szemöldök) és neki mégis szuperül áll a kék. Aztán lehet nekem is, csak én vagyok ilyen, hogy hülyén érzem magam benne.
    A citromsárga és a többi élénk szín nekem is nagy kedvenc, van is pár darab, de kb sose használom, mert nem vagyok hozzá túl bátor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a tuti, hogy ha olyasmit teszel fel, amiben jól is érzed magad :). Vagy esetleg még kísérletezgess többféle kékkel, hátha megtalálod azt az árnyalatot, amiben jól érzed magad :).

      Törlés
    2. Hát igen az a lénye, hogy nekem tetszik-e vagy sem.. :D

      Még keresem az igazi kéket,remélem lesz is ilyen :D

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe