Smink szemszín szerint- kék szemek

Elérkeztem a három részes "minisorozatom" befejező részéhez, amiben is a barna és zöld szemek után ezúttal a kék szemek sminkeléséről lesz szó.
Szerintem a kék a leggyönyörűbb szemszín a világon, és a legszerencsésebbeknek szinte vibrál, világít a szemük, annyira gyönyörű kék.
Ezt a legegyszerűbben úgy lehet kiemelni, hogy nem variáljuk túl a sminket, hanem egyszerűen felteszünk egy szép natúrszínű szemhéjpúdert (de ez akár el is hagyható), aztán húzunk egy szép fekete tusvonalat, vagy fekete szemceruzával kontúrozzátok a szemet, majd szempillaspirál, és ennyi. Egy ilyen szimpla smink mellett tudnak igazán érvényesülni a kék szemek.


Ha azonban mégis szeretnétek valamilyen színt használni, akkor mindenképpen a barnás, bronzos színeket ajánlom, ugyanis remekül passzolnak a kék szemekhez, és remekül hangsúlyozzák azt.


A barnás árnyalatokon kívül még a szürkét, sőt talán meglepő módon a kék mélyebb árnyalatait is tudom ajánlani. Érdekes kettősséget érzek a kék szeműek kékkel való sminkelésével kapcsolatban: valaki esküszik rá, valakit meg egyenesen ráz a hideg tőle. Szerintem csak annyin múlik a dolog, hogy megtaláljátok a megfelelő árnyalatot, ami nem olvad egybe a szemetek színével.

A bátrabbak kísérletezhetnek merészebb árnyalatokkal, de ha nekem kék szemem lenne, biztos, hogy nem vonnám el a figyelmet a szemeimről sárga, vagy narancsszínű szemhéjpúderekkel, de a bátrabbak nyugodtan kísérletezgethetnek kedvükre.

A végére pedig a kék szemű sztárok sminkjei.
Cameron Diaz egyszerű, fekete tusvonalas sminkje

Liy Tyler kékes-szürkés sminkkel 

Reese Witherspoon barnás-bronzos sminkje


Remélem tudtam hasznos tippeket adni a kék szeműeknek is :)!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe