Smink szemszín szerint- zöld szemek

A nemrég megkezdett sorozatban szemszínek szerint megyek végig azon, hogy kinek milyen szemhéjfesték áll jól. A barna szeműekkel kezdtem, és most a zöld szeműekkel folytatom. Szerintem a ők sem panaszkodhatnak: egyrészt nagyon irigyellem azokat, akiknek igéző zöld szeme van, másrészt ehhez a szemszínhez is elég sok szín passzol.


Ahogyan a barna szeműeknek is ajánlottam a lilát, ugyanúgy a zöld szeműeknek is tudom javasolni ennek a színnek a különböző árnyalatait. Ha nem akartok egyből bevállalni egy mélylilát, akkor először próbálkozzatok halványabb árnyalatokkal, majd fokozatosan indulhattok az erőteljesebb, akár padlizsánlila irányába.


A lilán kívül a szürkés és kékes árnyalatok is remekül kiemelik a zöld szemet. Arra figyelj, hogy ne használj túl hideg árnyalatokat ezekből a színekből.

A zöld szeműeknek is jól áll a füstös szem, viszont nekik fekete helyett érdemes inkább bronzos-barnás-mályvás árnyalatokkal készíteni ezt a fajta sminket.
Ezen kívül amit még tippként tudok ajánlani a zöld szeműeknek, az az, hogy próbálják ki, hogy zöld, kék, vagy lila szemceruzával húzzátok ki a szemeteket- különösen ajánlott az alsó szempillasor tövénél. Érdemes kísérletezni, hogy melyik szín áll jobban, de ha megtaláltátok, akkor valami bámulatos lesz a hatása, ugyanis a színes szemceruza elképesztő módon ki tudja emelni a zöld szemszínt.

És akkor szemléltetésképpen néhány zöld szemű sztár sminkje.

Rihanna lila sminkje 

Leona Lewis szürkés-ezüstös sminkkel

Drew Barrymore mályvás-barnás füstös szemei 

Leona Lewis zöldes színnel árnyalta alsó szempillái tövét, és milyen jól tette.



Ha zöld szeműek is olvasták ezt a bejegyzést, ti milyen színű szemhéjpúdert használtok legszívesebben? 

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Rózsaszínt olykor, az is egész jól kiemeli. Pl. az esküvőiben is rózsaszín-lila volt - azt nagyon eltalálta a sminkes, nagyon tetszett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, szerintem ahogy a lila is működik, ugyanúgy a rózsaszín különböző árnyalatai is :)!

      Törlés
  2. A fentieken kívül még ezüsttel, sötétszürkével, bézzsel, púderrózsaszínnel, de az erősebb barnák is működnek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szürke meg ezüst egyértelmű, de a többi szín is biztosan jól passzol a zöld szemekhez :)! Éljen a sokszínűség :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe