Vichy Idéalia Eyes szemkörnyékápoló - teszt

Mondjuk úgy, hogy a Vichy termékekkel eléggé felemás a kapcsolatom. Elég, ha csak a legutóbbi, két általam próbált termékre gondolok: az Idéalia Life Serumot például nem igazán sikerült megkedvelnem az erős illata miatt, az Idéal Teint alapozó fluidot viszont annál inkább. Azonban amikor a L'ORÉAL Blogger Day-en megtudtam, hogy a márka az Idéalia termékcsalád részeként egy szemkörnyékápolóval is jelentkezik idén áprilisban, nagyon felvillanyozódtam. Nagyon örültem, hogy ez a termék ott lapult a goodie bagben, így most be tudok számolni Nektek az én első benyomásaimról és tapasztalataimról.




Az Idéalia Eyes egy szemkörnyékápoló és egyben korrektor is, ami semlegesíti a szem alatti sötét karikákat, kisimítja a szemkörnyéki ráncokat és korrigálja a szem alatti táskákat, mindezt többek között koffein, ragyogást adó pigmentek és bőrkisimító hatóanyagok segítségével hivatott tenni.
Nem keveset ígér, így nagy reményekkel teli tekertem le a tubus tetejét. Azt azért elmondom az én szemkörnyékemről, hogy bár nagy táskáim és állandó sötét karikáim nem nagyon vannak, viszont finom vonalak és apró ráncocskák annál inkább.
Újdonság a krémnél a kis lapos, rugalmas, szilikon applikátor. Ezzel is bele lehet gyengéden masszírozni a bőrbe a krémet, egészen kellemes érzés. Viszont én elkövettem azt a hibát, hogy az első használat után nem töröltem le, így a második használat előtt vettem észre, hogy kissé ragacsos a kis applikátor. Szóval ha ezzel szeretnétek felvinni a krémet minden alkalommal, akkor ne felejtsétek el használat után letörölni. Őszinte leszek, én inkább az ujjal való felvitelt preferálom.
Amikor először kinyomtam a tubusból, egyből feltűnt ebben bizony tényleg vannak ragyogást adó pigmentek, valahogy olyan "fényes" a krém, ez felkenve egészen aprócska csillámokban nyilvánul meg, de ez csak nagyon közelről látszódik, messzebbről csak az, hogy diszkréten visszaveri a fényt. Nekem ez a tulajdonsága nagyon tetszik, hiszen ettől valahogy frissebbnek hat a szem környéke. Az állaga egészen kellemes, nem túl sűrű, könnyen el lehet oszlatni, és nem is kell sokáig várni, amíg beszívja a bőröm. De!
Merthogy van egy kis bökkenő: ugyebár azt írták, hogy ez szemkörnyékápoló és egyben korrektor is. Nos valóban színezett valamennyire, de sajnos annyira gyenge a fedése - vagy inkább nincs is -, hogy ezzel bizony nem lehet sötét karikákat elfedni. Úgyhogy ebből a szempontból sajnos csalódtam benne, nem váltja ki, vagy helyettesíti a korrektort a szem alatt részen, pedig én ebben bíztam. Úgyhogy én úgy szoktam használni, hogy vagy keverek egy keveset a korrektoromhoz, és úgy viszem fel a szem alá, vagy felkenem a korrektort és utána teszek ebből is, mert a ragyogó, fényvisszaverő hatása tetszik.
Bár csináltam előtte utána képet, de állóképen nehéz szemléltetni ezt a ragyogást. Talán annyi látszódik, hogy az első képen mintha mattabb lenne a szemem alatti rész, a második képen viszont picit talán fényesebb, de így azért annyira nem szembetűnő a különbség.
Az elején felemás érzésekről beszéltem a Vichy termékekkel kapcsolatban, és ennél a terméknél is egyértelműen ezt érzem. Nagyon sajnálom, mert nagyon akartam szeretni. Mint ragyogást adó szemkörnyékápolót kedvelem, de korrektorként sajnos nem igazán tudom értékelni, és azért az árát elnézve egyértelműen többet vár tőle az ember.
Viszont ami még érdekel, de erről most nyilván még nem tudok beszámolni, az a hosszú távú hatása a szem alatti finom vonalakra, elvileg négy hét után látható a hatás. Hátha ez még majd pozitív irányba billenti később a mérleget, úgyhogy mindenképpen el fogom használni.

Kapható 2014. áprilistól, ajánlott fogyasztói ára 6999/15 ml.



Ti használtok szemkörnyékápolót? Ha igen, mi az, ami bevált?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

17 megjegyzés

  1. Szia!
    Nagyon szeretem a tesztelős témáidat, ezért mindig felcsillan a szemem amikor újabb termékkel jössz elő:)
    Mostanában kezdtem el keresgélni szemkörnyék ápoló krémeket, szérumokat, mert sajnos a korral jár egy két ráncocska is:) Nincsenek karikák, sötét foltok a szemem alatt, de a ráncok szempontjából szeretnék már egy kis megelőző akcióba lépni, de idáig nem találtam semmi kiemelkedően jó terméket. Tudnál esetleg valamit ajánlani, ami nálad bevált, vagy esetleg enneka Vichy terméknek van valami hasonló effektje?
    Szép napot

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most a Glamour napokon fogok venni valószínűleg egy L'Oréal kollagén ráncfeltöltő szemkrémet, arról egészen jókat írtak a Krémmánián, állítólag halványítja a finom vonalakat is, remélem így lesz :).

      Törlés
  2. Én nem igazán látok különbséget a két kép között.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ahogy írtam, ezt a fényvisszaverődést állófotón nem igazán lehet szemléltetni... meg amúgy sem túlzottan szembetűnő a különbség.

      Törlés
  3. Kár érte. Én mostanában kezdtem el igényelni, hogy használjak valamit a szemkörnyékre. Még ősszel vettem egy Garnier golyós szemkörnyékápolót, de otthon vettem észre, hogy le van járva a szav. ideje. Persze miután magamra kentem, és majdnem lemarta a szemkörnyékem. :( Aztán nem mertem próbálkozni, de úgy alakult, hogy nyertem egy Essence csomagot, és volt benne egy szemkörnyékápoló, de ez sem az igazi, mert néha mintha picit csípné a bőröm, de az az érdekes, hogy nem mindig. Úgyhogy én még keresgélek, de nem hiszem, hogy a Vichy lesz a következő tesztalany. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem találtam még az igazit, de most nézelődtem a Krémmánián, és szerintem Glamour napon veszek egy L'ORÉAL kollagén ráncfeltöltő szemkörnyékápolót, hátha tud valamit kezdeni a szem alatti kis vonalaimmal. Szerintem Neked még elég lenne egy lájtosabb is, állítólag az alverde szemkörnyékápolói is jók amúgy :).

      Törlés
  4. Szerintem ez pont azon az elven működik mint a Clinique Even Better Eyes Dark Circle Corrector. Én anno azt megvettem, de nagy csalódás volt. Annak is csak gyöngyházas fénye van, de nem fed semmit és a hosszútávú hatását sem tudtam túl sokra értékelni, pedig az 13.000 Ft volt. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhh, na az elég durva, mármint az ára, és az hogy nem használt...

      Törlés
    2. Sziasztok! Nekem (és szegény párocskámnak is akit nyuzok ezzel) nagyon bejött ez a Clinique termék, abszoludt nincs karikám már, de ez inkább ápoló termék, tehát egy partysminkhez kell a korrektor. Az ára itthon ilyen horribilis, Kanadában be lehet szerezni 8000 forintnak megfelelő dollárért, én direkt olyankor vettem, amikor adtak hozzá egy 150 dolláros ajándékcsomagot (volt benne két krém, szempillaspirál, rúzs és arcradir, amit majd ha lesz megint akció meg is veszek) szóval bejött, de az árát egymagában persze nem éri meg

      Törlés
    3. Jók ezek a kis akció, valóban ilyenkor érdemes lecsapni a drágább termékekre :)!

      Törlés
  5. Vagyis ezekszerint nem feltètlen az a jó mindig ami dràga, de èrthető hogy a sajàt bőrödnek nyilvàn meg akarod adni a legjobbat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogyan írtam is, ezt a L'ORÉAL Blogger Day-en kaptam, így is csalódott voltam, hogy nem igazán azt hozta, amit vártam tőle. Persze nem rossz, csak ha mondjuk az ember amúgy ennyi pénzt kiadna érte, akkor többet vár annál, mint hogy nem rossz.

      Törlés
  6. Én sajnos még keresgélek, mert nem találtam meg az igazit. Ráadásul nekem már nem csak kis finom vonalak vannak a szemem alatt, hanem mélyebb ráncocskák is. Persze csak akkor látszik igazán, ha nevetek :D
    Én pont ezt szerettem volna most kipróbálni a Glamour napokon, de lehet, akkor lemondok róla :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd azt nem tudom, hogy a hosszú távú hatása milyen a ráncokat illetően, ehhez még idő kell. Nálam a korrektor mivolta az, ami hibádzik... Esetleg nézd meg, hátha tudsz belőle valahol mintát szerezni és kipróbálni :)!

      Törlés
  7. Szerintem ez egy primerkent funkcionalo krem. Par hete vettem hasonlot a Gosh markatol, imadom. Rendesen rasminkelek, rakorrektorozok majd puder... a leirasod alapjan eleg paralellnek latom a szitut. Egy illuminalo cucc a szem ala, ahova ugye sosem art. En imadom ezt a Gosh-t. Bar az is igaz, hogy en pontosan tisztaban volta a küldetesevel amikor vettem. Ra vagyok kattanva az ilyen cuccokra. Egyedül akkor nem hasznalom amikor a Benefit Fake up szem alatti korrektort hasznalom. Mert abba ez a cucc benne foglaltatik.
    Szoval szerintem probald ki szem alatri primerkent.
    Szep napot, evi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, most már én is így használom, és így tuti lesz. Csak mondom, azért volt fura, mert az hirdetik róla, hogy korrektor is, de ez bizony nem fed semmit. De ettől még szeretem :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe