The Body Shop hűsítő aloe gél - teszt


Amikor pár hete hozzám került a The Body Shop hűsítő aloe gél, annyira felcsigázott, hogy legszívesebben azon nyomban írtam volna róla. De aztán lehiggadtam és természetesen úgy döntöttem, hogy akkor tudok igazán kiforrott vélemény írni, ha már használtam pár hétig. Legnagyobb örömömre remek társam lett ez a gél a mindennapokban, és most hogy lassacskán közeleg a nyár, szerintem még nagyobb hasznát fogom venni.
Ha részletesebben is kíváncsiak vagytok rá, mire jó ez a termék, kattintsatok tovább.




Először nézzük, pontosan mivel is állunk szemben: a The Body Shop honlapja szerint ez egy többfunkciós, bőrnyugtató arcápoló gél, ami organikus aloe verát tartalmaz. Azonnali segítséget biztosít akkor, amikor a bőrnek egy kis extra odafigyelésre van szüksége; hűsít és hidratál, használható akár érzékeny bőrön is célzottan, vagy az egész arcon.
Amikor megnéztem a Krémmánián az összetevőket, nagy örömmel tapasztaltam, hogy viszonylag kevés összetevőből áll, és mindössze egyetlen narancssárga pöttyöcskés van benne, ráadásul több gyulladáscsökkentő összetevőt is tartalmaz. Itt már szinte biztos voltam benne, hogy imádni fogja az én érzékeny bőröm, amin a rozacea miatt szoktak sajnos piros foltok lenni.
Én valamiért már az első alkalommal sem önmagában használtam, hanem kb. fél pumpálásnyit kevertem a szokásos arckrémemhez, és úgy kentem fel. Nekem nagyon bevált ez a módszer, ráadásul így valószínűleg elég sokáig elég lesz. Nincs benne sem alkohol, sem parfüm, így abszolút semleges illatú, ami óriási öröm nekem. Állagát tekintve valóban gél, de elég sűrű és kiadós, ne egy folyós, vizes állagú zselére gondoljatok. Még egy másik krémmel összekeverve is nagyon kellemes, nyugtató és hűsítő érzés, amikor felkenem, olyan az arcomnak, mint egy kellemes, hűsítő csobbanás. A bőröm szinte azon nyomban beszívja, nincs semmilyen furcsa ragacsos érzés utána,
Azt vettem észre, hogy amióta ezt használom, ha vannak is néha piros foltok az arcomon, hamarabb elmúlnak, illetve nem is annyira feltűnő a kipirosodás, mert a gyulladáscsökkentő összetevőknek köszönhetően ez a gél szépen lehúzza a pirosságot és irritációt. Úgyhogy abszolút igazolni tudom a nyugtató hatását.
Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy a nyári időszakban a nap okozta bőrpirulásoknál mennyire tudnám hasznát venni ennek a gélnek, de van egy olyan érzésem, hogy ebben a funkcióban is remekül helytáll majd, főleg ha mondjuk hűtőbe teszem előtte. Biztos vagyok benne, hogy nyaralásra, vízpartra mindenképpen vinni fogom magammal.
Sőt még azt is el tudom képzelni, hogy férfiaknál borotválkozás okozta irritáció enyhítésére és nyugtatására is remek megoldás lehet, csak hogy a másik nemnek is kedvezzek egy kicsit.
De egy biztos, hogy érzékeny, irritált, kipirosodásra hajlamos bőrön mindenképpen érdemes kipróbálni.
Megvásárolható a The Body Shop üzletekben és a webshopban 3690 Ft-ért.



Ti milyen termékeket használtok gyulladás és irritáció csökkentésére? 
Használtatok már aloe verát tartalmazó krémet?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

12 megjegyzés

  1. Bár van otthon aloe verám (a növény), elég macerás vele szórakozni, mindennapi használatra meg végképp az lenne, úgyhogy csak ritkán vagdosom meg, de ez a gél nagyon tetszik, legalább is amit írsz róla. Szem köré/alá próbáltad esetleg? Kíváncsi lennék, hogy a karikákra mennyire lehet megoldás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvileg az aloe vera jó lehet rá, és mivel ebben a gélben nincs pl. parfüm, vagy olyan dolgok, amik miatt mondjuk ne lehetne szem alá kenni, így szerintem érdemes megpróbálkozni vele, bár úgy láttam, hogy van külön aloe verás szemkörnyékápoló:
      http://the-body-shop.hu/aloe-vera?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=446&category_id=29&option=com_virtuemart&Itemid=513

      Törlés
  2. Köszi, hogy írtál erről a termékről. Az Oriflame-ből szerettem volna régebben beszerezni egy aloe gélt, de most, hogy itt van ez a Body Shop-os, már nem bánom hogy nem tudtam megvásárolni. Szandra, szerinted gyulladt pattanásokra is beválhat a termék? Egy próbát megérne, igaz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút, szerintem mindenképpen próbáld ki, hiszen gyulladáscsökkentő összetevők vannak benne, nekem is szépen lehúzza a pirosságot az arcomról, szerintem a gyulladt pattanásokon is segíthet :).

      Törlés
    2. Oké, mindenképp kipróbálom! Köszönöm! :) Amúgy az összetevői nekem is nagyon szimpatikusak, és 30 ml azért nem fog olyan gyorsan talán elfogyni. :)

      Törlés
    3. Sziasztok! Ha valaki drágának találta a Body Shop-os verziót, ezt is meg lehet nézni. Több benne az aloe, gyulladáscsökkentő összetevők is vannak benne, illetve 100 ml kb. 1000 Ft-ért. :) Ne értsétek félre, nem ez ellen a termék ellen akarok kampányolni, biztosan nagyon jó ez is, csak eszembe jutott egy alternatíva :) http://kremmania.hu/kremek/egyeb-eredeti-aloe-vera-gel

      Törlés
  3. Ezzel most jól felkeltetted a érdeklődésemet! :) Szívesen ki is próbálnám, de nekem valahogy az aloe verával eddig sosem voltak jó tapasztalataim, úgyhogy tényleg megkérdezném, egyáltalán van olyan aki érzékeny az aloe verára? :D Mert ez olyan abszurdnak hangzik, de lassan már komolyan itt tartok, legtöbbször mindig olyan termékekkel volt problémám, ami valamilyen mértékben tartalmazott aloe verát...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem simán lehet, hogyha azt tapasztaltad, hogy mindig olyan termékekkel volt probléma, amiben aloe vera volt, akkor tényleg elképzelhető. Nem vagyok egyformák, mindenkinek mást szeret és mást nem szeret a bőre. Esetleg próbáld meg azt, hogy ha jársz TBS bolt környékén, akkor kérsz belőle mintát, és akkor kipróbálhatod :).

      Törlés
  4. "Amikor pár hete hozzám került..." Ezt úgy kell érteni, hogy tesztelésre kaptad a cégtől?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt úgy kell érteni. De azért nem tüntetem fel külön, mert nálam nincs jelentősége annak, hogy tesztelésre kapok valamit, vagy magam veszem, ugyanúgy viszonyulok mindkettőhöz, és ugyanolyan őszintén írom meg a véleményemet róla, akkor is ha az nem jó. De itt szerencsére ilyenről nem volt szó :).

      Törlés
    2. Elhiszem, hogy megírnád ha nem lenne jó, de annyiban árnyalja a képet, hogy ha az ember kiad 3690 Ft-ot 30 ml termékért, előfordulhat, hogy nagyobb elvárásai vannak vele szemben, mintha ingyen kapja tesztelésre. Ezért én szeretem tudni, ha erről van szó, hogy a helyén tudjam kezelni.

      Törlés
  5. 3-4 hete kipróbáltam az üzletben és nagyon szimpatikus volt, bár nekem nincs ilyen problémám, hogy kipirosodik a bőröm, csak szőrtelenítés után szokott kipattogni, főleg mikor meleg van, úgyhogy nyárra lehet beszerzem, bár most a testvaj is nagyon jó rá.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe