A szép mosoly titka


Gondolom nem árulok el túl nagy újdonságot azzal, hogy a szép mosoly a szép fogakkal kezdődik. Sajnos nekem nagyon könnyen elszíneződnek a fogaim pl. kávétól, teától, és őszintén szólva a drogériákban kapható fehérítő fogkrémek nem igazán győztek meg eddig, ezek inkább csak optikailag fehérítik a fogaimat ideig-óráig... Viszont sokak megelégednek ezzel, mert úgy vannak vele, hogy a fogfehérítés macerás dolog, pedig egyáltalán nem kell annak lennie. Hiszen történhet nagyon kellemes, modern környezetben, ráadásul akár a hétvégi shoppingolás közben is beülhetünk egy fogfehérítésre a barátnőnkkel együtt. Jól hangzik, nem? Én kipróbáltam a Smiling Planetnél.








A Smiling Planet tulajdonképpen egy fogfehérítő szalon "hálózat", jelenleg két üzlettel rendelkeznek Budapesten, az egyik a Mamut I-ben található, itt voltam én is. Most talán kérdőn néztek, hogy de fogfehérítést nem csak fogorvosok csinálhatnak? Egy nagyjából 1,5 évvel ezelőtti szabályozás következtében már nem. Ezekben a fogfehérítő szalonokban kozmetikai fogfehérítést végeznek fogínybarát anyagok segítségével, amik semmilyen veszélyes anyagot nem tartalmaznak, így többek között hidrogén-peroxidot sem, tehát a fogak és a fogíny sem válik érzékennyé.
A Smiling Planetnél normál- és biofogfehérítés is választható 20, 30, 45, 60 és 75 perces időtartamban. Én egy 2x20 perces normál fehérítésre mentem.
De hogyan is néz ki egy ilyen fogfehérítés? Reggel 10 órára érkeztem, mivel vasárnap volt, így éppen nem volt vendég, de egyébként sem szükséges bejelentkezni előre. Ez egy viszonylag pici, de nagyon modern, minimalisztikus berendezésű szalon, szép tiszta és kulturált, nagyon rendben van.
Egy nagyon kedves lány fogadott, megkérdezte, hogy szeretnék-e még fogat mosni, de mondtam, hogy ez már megvolt otthon, úgyhogy megnéztük, milyen árnyalatú a fogam. A kiindulási szín kb. 26-os volt, ezt majd lentebb láthatjátok, ez egy viszonylag sötét árnyalat, de ahogy írtam, nekem sajnos nagyon könnyen elszíneződnek a fogaim. Ezután mondta, hogy csücsüljek le valamelyik fotelbe.
Ezek a tojásra emlékeztető fotelek nagyon kényelmesek, és belül nagyon puha anyaggal vannak bevonva, simán el lehet aludni bennük :D. Raádásul teljesen be lehet fordítani a fal felé, ha valakit zavarna fehérítés közben a külvilág. 
Leültem, kaptam egy előkét, majd be kellett kennem a fogaimat egy aktiváló, előkészítő anyaggal, ezután kaptam egy szilikonformát, amiben benne volt a fehérítő zselé, és erre kellett "ráharapnom". Kényelmesen elhelyezkedtem, majd kaptam egy csinos kis szemüveget, amin keresztül ha nem is rózsaszínben, de narancssárgán láttam a világot :). Ez a fogfehérítő gélt aktivizáló LED lámpa miatt kell, amit az asszisztens ezután úgy igazított, hogy a fogaimat világítsa meg, majd bekapcsolta 20 percre. Megnézhettek egy videót a kezelés folyamatáról ITT, ha így leírás alapján nem lett volna érthető.
Miután letelt a 20 perc, kivettem a sínt, és kiöblítettem a számat, majd megismételtük a procedúrát, vagyis így összesen 2x20 perces volt a fogfehérítés. Ez talán így hosszúnak tűnhet elsőre, de egyáltalán nem, közben végigpörgettem az előző nap eseményeit Instagramon, Twitteren és Facebookon, úgyhogy gyorsan eltelt. Azért mutatnék egy képet magamról a kezelés közben :D :
A kezelés közben és utána sem éreztem semmilyen égő, csípő, vagy egyéb kellemetlen érzést. Sőt azt is mondta az asszisztens, hogy ha esetleg a számba kerülne a zseléből, nyugodtan nyeljem le, semmilyen káros, vagy ártalmas anyag nincsen benne, így nem lesz belőle semmilyen probléma.
Már az első 20 perc után is látszott változás, de a 40 perc végére igazán látványos volt az eredmény. Kb. 8 árnyalattal lettek világosabbak a fogaim. Én balga előtte nem készítettem képet (bár talán jobb is, hogy előtte nem láttátok a fogaimat :D), de itt a fogskálán meg tudjátok nézni a különbséget (26-os volt, 18-as lett), illetve utána készítettem egy némileg vicsorgós képet :D!
A fehérítés után négy óráig nem ehettem, viszont érdemes sok vizet fogyasztani, mert az íny és a fogak is veszítenek nedvességtartalmukból, amit pótolni kell.
Én nagyon elégedett vagyok úgy az egész élménnyel- ez tényleg nevezhető annak, meg természetesen a végeredménnyel is. Nyilván majd lehet még ezen fehéríteni a későbbiekben, de elsőre ez is nagyon szuper. Az asszisztens azt mondta, hogy ez valamelyest visszasárgulhat majd, de nem a kiindulási árnyalatra. Egyébként a hatás életmódtól függően 1-3 hónapig tarthat.
A Smiling Planet kezelések árát megtaláljátok a honlapjukon ITT, de érdemes követni a Facebook oldalukat ITT, mivel szoktak lenni akcióik és nyereményjátékok is, sőt Twitteren is megtaláljátok őket ITT.



Ti próbálkoztatok már fogfehérítéssel? Ha igen, milyen módszerrel?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

23 megjegyzés

  1. Egy gyors off: az első két linked is a facebook oldalukra mutat.
    A fogfehérítést jó dolognak tartom, a kávé és a tea is sajnos nyomot hagy, még jó h nem dohányzom...
    Nem mondom h nem próbálnám ki én is, mert már keresgéltem utána én is a neten, de bármilyen biztonságos is (vagy csak mondják annak) én azért mégiscsak félnék h h károsítja az amúgy is érzékeny fogzománcomat és ínyemet.
    Mindenesetre Neked jól áll és a lényeg h elégedett vagy az eredménnyel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben már javítottam a linket, köszi, hogy szóltál :)!
      Amúgy én is tartottam tőle picit, de abszolút nem volt semmi gond, vagy kellemetlen érzés, úgyhogy tényleg csak ajánlani tudom őket :)!

      Törlés
  2. Nekem sajnos soha nem voltak valami fehérek a fogaim, hiába mostam éjjel-nappal már kiskoromtól kezdve, ráadásul hiába nem ettem sok édességet, egyfolytában kilyukadtak, szóval nem valami jó "minőségűek" a fogaim :( Ez a módszer szimpatikusan hangzik, sok másiknál, amiről olvastam eddig pont az a baj, hogy utána érzékenyek lesznek a fogak, amit kihagynék, ha lehet, és nem is hiszem, hogy feltétlenül jó tesz az olyan kezelés a fogzománcnak. De ha ez az eljárás kíméletes, akkor szívesen kipróbálnám egyszer, már csak azért is, mert tényleg látványos az eredménye :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ugyanez a helyzet az én fogaimmal is... moshatom őket egyfolytában, sajnos mégis baromi könnyen elszíneződnek, és romlanak...
      De ezt az eljárás tényleg nagyon kíméletes volt és semmi kellemetlenséget nem tapasztaltam, csak a szép végeredményt :)!

      Törlés
  3. ki kellene próbálni:P

    http://laurenkoromlakkgyujtemenye.blogspot.hu/2014/02/blogsale-ii.html

    VálaszTörlés
  4. Én a Smiling Bart néztem ki, oda fogok elmenni jövőhéten, ott is ugyanez a tojásfoteles design van :-) nagyon futurisztikus! Szép az a 8 árnyalatos végeredmény! ;-)

    VálaszTörlés
  5. Elég meggyőző a végeredmény és az árak is viszonylag barátságosak. Bár mikor voltam a Mammut-ban és ott mentem el én néztem érdekesen, hogy ott meg mit csinálnak a sarokban :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy igen, vicces volt, mert ugye nem fordítottam befele a fotelt, szóval kiláttam a folyosóra, meg a járókelő is beláthattak, és 1-2 vicces fejet vágott, de nem csodálom :D!!!

      Törlés
  6. Probald ki az iHerbrol a Plus White kit csomagot, ha rendszeresen hasznalod az is hasznal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.iherb.com/search?sug=plus%20white%205%20minute%20bleach%20whitening%20kit&kw=plus&rank=4#p=1
      En heba hoba hasznalom, de ha rendszeresen hasznalom akkor szepen feheriti a fogakat. Meg ajanlottak nekem a Hyperol tablettat oblogetesre, az is jo feheritesre.

      Törlés
  7. Én is szerettem volna már fogfehérítést, de gyerekkoromban letört az első két fogam és azokon pótlás van amik még inkább hajlamosak elszíneződni, úgyhogy azokat nem árt 5 évente kicseréltetni. Kérdeztem a fogorvosomat a fehérítésről is, de azt nem ajánlja mert a pótlást nem lehet fehéríteni és úgy még nagyobb lenne a kontraszt az eredeti és a pótolt részek között. :(
    Pedig tényleg nagyon izgalmasan hangzik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóóó értem, igen, mondjuk ez így elég speciális helyet :(

      Törlés
  8. Nagyon örülök, hogy megosztottad a véleményedet. Az esküvőnk előtt mindenképpen szeretnék elmenni egy fehérítésre, viszont eddig nem igazán tudtam, hogy hová is fordulhatnék.

    VálaszTörlés
  9. fúúú nagyon örülök ennek a bejegyzésnek, mert pont ezen gondolkodtam :))) köszi!!

    VálaszTörlés
  10. Én az otthoni sínes fogfehérítést próbáltam, de ez valóban kíméletesebbnek hangzik :), de valamiért mindig tartok az ilyen gyors eredményektől. :$ Később sem lett érzékeny a fogad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, abszolút nem szerencsére, bár nyilván a fogak tekintetében is mások vagyunk, de nekem amúgy alapvetően érzékenyek szoktak lenni a fogaim, szóval ha nekem semmi gondolom nem volt utána, akkor remélhetőleg másnak sem lesz :)!

      Törlés
  11. Szia! gyakorikérdések oldalon többen is írták, hogy bár a fogfehérítés után nagyon szép fehérek lettek a fogaik, másnapra viszont teljesen besárgultak ettől a kezeléstől. szerinted ez igaz ?? :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére én nem jártam így, viszont valóban nem volt túlzottan tartós megoldás, kb. 2 hétig tartott nekem, viszont ahogyan írtam is, nekem nagyon könnyen és gyorsan elszíneződnek a fogaim :(.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe