Ombre körmök


Pár napja feltettem a blog facebook oldalára egy képet, amin korall és piros ombre körmeim voltak, és mivel többeteknek tetszett a kép, így gondoltam, csinálok egy blogbejegyzést arról, hogy hogyan csináltam!csinálom :).


A hozzávalók:

  • Kell hozzá két, vagy akár három különböző színű körömlakk is- én most egy türkizes s-he, valamint egy sötétzöld Catrice körömlakkot fogok használni, de gyakorlatilag bármilyen színvariáció szóba jöhet, ami Nektek tetszik :).
  • Kelleni fog egy keményebb kis papírka, vagy műanyag, amire kikenitek a két színt.
  • Opcionálisan egy fapálcika/fogpiszkáló is kellhet, hogy kicsit összemossátok a két színt, de én végül nem is használtam.
  • Ezen kívül kell még egy szivacska, amivel fel fogjátok vinni a körmötökre a két színt. Ez most speciell egy alapozó szivacs, de pl. az essence-nek vannak ilyen kis körömdekor szettjei, abban is van szivacs (nekem a képen látható pálcika is ebből a szettből van)..
  • A köröm melletti rész letisztításához kell fültisztító pálcika, és körömlakklemosó.
  • Ja és ami a képről lemaradt, kell egy átlátszó lakk, amivel a végén átfestitek majd a körmötöket.

Azzal kezdem, hogy a megtisztított körmöket lefestem az alapszínnel, ez most esetemben a türkizes s-he lakk lesz:

Ha megszáradt az alapszín, akkor a kis papírkára, vagy műanyagra mindkét színből húzunk egy csíkot, kb olyan széles legyen mint a körmünk. Én a hüvelykujjakat utolsónak szoktam hagyni, hiszen azok szélesebbek, tehát mielőtt azokat festem, szélesebb csíkot festek. A kis pálcikával akár össze is húzhatjuk picit a két színt:

Ezután belenyomjuk a szivacsunkat a papírkán lévő lakkokba:


Ezután pedig szépen rányomjuk a körmünkre a festékes szivacsot. Ha új látjuk, hogy már kevés a lakk a szivacson, fessünk újra lakkot a papíron, majd újra nyomjuk bele a szivacsot, majd rá a körömre. Ezt egészen addig ismételjük, amíg az összes körmünkkel megvagyunk.

Na most ez még így nem igazán szép, úgyhogy mártsuk körömlakklemosóba a fültisztító pálcikát, és tisztítsuk le a felesleget a körmök mellől. Ha ezzel megvagyunk, akkor fessük át a körmöket egy átlátszó fedőlakkal ééééééééééés tádám, íme a végeredmény:


Nem azt mondom, hogy nincs hova fejlődnöm, de így második próbálkozásra nem is olyan rossz, és nekem nagyon bejön ez a fajta körömfestés :)!

Nektek tetszik ez a fajta körömlakkozás, talán próbáltátok már? Ha igen, ti hogyan csináljátok?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe