Menyasszonyok "átváltozása"

Ez megint egy kicsit ilyen "filozofálgatós" bejegyzés lesz, mint a múltkori nagy meleg-es poszt.

Az elmúlt években viszonylag sok esküvőn voltam- többek között a sajátomon is :), és most szombaton is megyek egyre. Elég sok menyasszonyt láttam élőben, meg hát itt is, ott is képeken, és szerencsére már javulóban van a tendencia, de elkezdtem azon gondolkodni, a menyasszony sokszor nem is hasonlít önmagára és nem éppen jó értelemben...


Hogy mire gondolok ez alatt? Főleg régebben elég sok olyan menyasszonyt láttam, aki mindent magára aggatott, amit csak lehetett: tiara, virág és/vagy toll hajba, fátyol, fülbevaló, karkötő, nyaklánc, hajcsatok, csillámpúder, csillámtetkó, csillámspray, műköröm, gyöngyök, flitterek, strasszok... és még sorolhatnám egészen sokáig (és itt nem a tradicionális pl. indiai menyasszonyok "kötelező" kiegészítőire gondolok).
Mindemellett nagyon sokan csináltatnak/csináltattak pl. olyan "toronykontyot" vagy túlbonyolított frizurát, ami lehet, hogy nem is áll jól az arc/fejformájukhoz, vagy a ruhájukhoz, de mivel az a divat, vagy mert az X.Y-nak is olyan volt, így ő is olyat akar.
És ehhez jön még hozzá a ruha, ami gyakorlatilag az egyik legfontosabb "szereplője" a nagy napnak. Rengetegen választanak mindenhol agyonfodrozott-tüllözött gyöngyös-flitteres-hímzett ruhát, amiben szinte elvesznek, és nem is látszódnak ők maguk, vagy előnytelenül "nagynak" látszódnak benne.
Nagyon sok esetben a ruha és a kiegészítők egyáltalán nem passzolnak össze, ami tovább ronthatja az összképet.

kép forrás: http://www.totalhair.net/hair-styles/gallery-photos/Celebrity-Hairstyles-Women/Liza-Espinoza/1/2554/hairstyles.html

Természetes, hogy a menyasszony szeretné felhívni magára a figyelmet, és ő szeretne a legszebb lenni aznap, de én továbbra is a kevesebb több elvet vallom. Nem hiszem, hogy attól, hogy teleaggatom magam feleslegesen sok "dísszel", attól nagyobb figyelmet kapok.
Persze mindannyian mások vagyunk: valaki az egyszerűséget kedveli, valaki a feltűnő dolgokat, és nyilván ez a nagy napon viselt ruhában, és kiegészítőkben is megmutatkozik, sőt jó is, ha valamelyest tükröződik a saját személyiségünk a nagy napon viselt holmikban is. De én azt gondolom, hogy ha a saját esküvőnkön ki sem látszódunk a sok fodor, csillám, dísz közül és ránk se ismernek (negatív értelemben), az nem túl hízelgő. Inkább törekedjünk arra, hogy még jobban kiemeljük a saját természetes, és belső szépségünket, és azt hangsúlyozzuk néhány kiegészítővel. Éppen ezért van nagy jelentősége az esküvő előtti haj/smink/ruhapróbának- ha kell több alkalommal is. Vagy lehet, hogy van létjogosultsága egy menyasszony stylistnak (vagy lehet, hogy már van ilyen csak nem tudok róla?!), aki megmondja mit mivel hogyan vegyünk fel a nagy napra?!

De ahogyan a legelején írtam, szerencsére azokon az esküvőkön, ahol az elmúlt 1-2 évben voltam, már nem ez volt a jellemző a menyasszonyokra, és én ezt nagyon örömmel láttam. Egyre kevesebb a kiegészítő, csak épp, amennyi kell, vagy 1-2 hangsúlyosabb darab, a ruhák egyre kifinomultabb, a toronykontyokat pedig felváltották a sokkal természetesebb és lazább kontyok, a félig feltűzött és a teljesen kiengedett frizurák, úgyhogy mindenképpen javuló tendenciát látok.



Ti gondolkoztatok már azon, hogy milyen menyasszonyok szeretnétek lenni, vagy milyen ruhát szeretnétek?



You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Hozzám mindenképpen egyszerűbb stílusú ruha, (félig) kiengedett haj, 0 kiegészítő (na jó, fülbevaló esetleg, de abból sem "tipikus esküvős") illik, és ha valaha lesz esküvőm, akkor maradok is ennél :)
    Engem nem az zavar, amikor valaki túl van cicomázva menyasszonyként, hanem az, ha ez nem illik a "hétköznapi arcához", ha nem az ő stílusa. Annyira hülyén festenek, amikor feszengenek a ruhában/kontyban/ékszerekben, ráadásul van amikor ez nem is saját késztetés, hanem meg kell felelni mondjuk a szülők ódivatú ízlésének.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút egyetértek Veled, sokan olyan dolgokat vesznek magukra menyasszonyként, ami egyébként abszolút távol áll tőlük, és nem illik hozzájuk, és emiatt tényleg csak feszengenek a nagy napon...

      Törlés
  2. Abszolút egyetértek veled!Tavaly voltam esküvőn és megesküdtem, hogy ha én leszek a menyasszony nem fogok mindent magamra dobni, csak "mert ez az én napom". Persze azokkal a lányokkal, akik csak ilyen nagy eseményeken élik ki a nőiességüket, azoknak mondhatjuk mi az ízléstelen vagy mi nem...
    Továbbgondolva az egészet a legbosszanóbb, hogy milyen biznisz van ebben (például ismerősöm nem merte elmondani, hogy esküvőre kér virágot, mert csak az "esküvő" szó plusz ezreket jelent). Tavalyi "esküvőm" menyasszonya is büszkén mesélt az egyedire varratott ruhájáról, ami valójában azt jelentette, hogy mindent rávarrtak a ruhára, matyóhímzéstől kezdve a gyöngysorig. Mindehhez pedig a hölgy felvett egy butikos tiarát... simple the best :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igazad van, tényleg nagyon durva dolgokat tudnak eladni elképesztő árakon "esküvő" címszó alatt... a szerencsétlen meg megveszi, mert azt hiszi ettől lesz álomesküvője...
      Na igen, és ezek a túldíszített sütibaba ruhák... no commment :D

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe