A nagy meleg hátránya...

Mivel napok óta rekkenő hőség van, így most már gyakorlatilag mindenkinél előkerültek a szandálok, papucsok, nyitott, kivágott felsők, rövidnadrágok, szoknyák és még sorolhatnám...
És ezzel együtt egy csomó más olyan dolog is napvilágra került, amit nem biztos, hogy szeretnék látni... és mivel naponta tömegközlekedéssel utazom, így akár naponta többször szembesülök ezekkel a dolgokkal...
Engedjétek meg, hogy ezúttal egy kritikus hangvételű posztot írjak, nem célom senkit megbántani, de muszáj kiírnom magamból, és biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan pontok, amiben egyetértetek velem(vagy akár mindben :).

Először is arra gondolok, hogy én anélkül soha nem mertem utcára felvenni papucsot, szandált, hogy ne lenne rendben a lábam. Rengeteg lányt látok elképesztően csinos szandálokban, de repedezett sarokkal, ápolatlan lábakkal, lepattogzott körömlakkal. Szerintem nincs az a gyönyörűséges szandi, ami elrejti az igénytelenséget. De ez ugyanúgy igaz a férfiakra is egyébként... És azt gondolom, hogy az ápoltság nem pénz kérdése, mivel egy habkőhöz, vagy sarokreszelőhöz párszáz forintért hozzá lehet jutni, ha meg komolyabb a probléma, akkor megéri pedikűröshöz menni.
Kicsit ehhez kapcsolódik a zokni+szandál kombó, hát erről is lehetne regényeket írni. Szerencsére nőkön egyre kevesebbszer látni (ott inkább a harisnya+szandál kombináció hódít), de azért még így is túl sokszor lehet szembetalálkozni. Én ennek a logikáját tényleg nem értem: szandált olyan időben vesz fel az ember, amikor már elég meleg van ahhoz, hogy ne kelljen zárt cipőt felvenni, akkor minek a zokni???? Ha meg fázik a lába, akkor vegyen fel zárt cipőt zoknival/harisnyával.

A másik, amitől ki tudok akadni, az az óriási méretű, hosszú hónaljszőrzet... nem szép, egyáltalán nem és nem is higiénikus... hadd ne részletezzem, egyértelmű mire gondolok, BKV-n elég gyakori jelenség...

Ezen kívül kifejezetten irritál a szilikonpántos melltartó. Igen, én is elkövettem ezt a "hibát" kb 10 évvel ezelőtt egyszer, de már az első használatkor rájöttem, hogy nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, mert igenis látszik!!!!!! Különösen nagy melegben, mikor izzad az ember, és hozzá tapad a bőrhöz, picit még el is színeződik... Ha pánt nélküli ruhát vesz fel valaki, akkor tessék igenis pánt nélküli melltartót felvenni alá, vagy ha a ruha/mell mérete megengedi, akkor nem is kell melltartó. Ha meg pántos a felső, akkor már tökmindegy, akkor vegyen hozzá rendes melltartót, de a kikandikáló szilikonpánttól kiráz a hideg... komolyan!

Sokakat az sem zavar, ha nem a méretüknek megfelelő ruhadarabot veszik fel... hát engem igen! Én is vallom azt az elvet, hogy hordjuk azt, amiben jól érezzük magunkat, de a méretünknek és testalkatunknak megfelelő ruhákat válasszuk. Pl. nem biztos, hogy mindenkinek kötelezően magára kell erőltetni a forró nadrágot, leggingset, a miniszoknyát, csípőnadrágot, vagy éppen a pánt nélküli felsőt. Kell, hogy legyen az embernek önkritikája, én is tudom, hogy mi az ami nem előnyös, és nem áll jól nekem, azokat a ruhadarabokat kerülöm is. Biztos, hogy nem érezném jól magam, ha csak azért felvenném őket, mert ez a divat, utána meg jól megbámulnának az utcán.

Hát ennyi... sajnos nem fogom megváltani ezzel a poszttal a világot, és biztos vagyok benne, hogy évek múlva nyáron is össze fogok találkozni ezekkel a "jelenségekkel", de mégis jó volt megosztani Veletek!

Titeket is zavarnak ezek? Vagy van esetleg más?

You Might Also Like

18 megjegyzés

  1. Nekem tetszik a bejegyzésed.Szinte minden pontjával egyetértek.Kivéve azzal a résszel, amikor azt ecseteled, hogy ki milyen ruhát vesz fel, és, hogy olyat vegyen ami jól áll neki.
    Például nekem nincsenek nagy melleim (nem is zavar) ennek ellenére szívesen hordok pánt nélküli melltartóval pánt nélküli felsőt.Lehet, hogy ez egy nagymellű hölgynek jobban állna, mint nekem, de nem érdekel, ha szeretem a pánt nélkülieket, hordani fogom, ha nem tetszik ne bámuljanak mégis a metrón.Ha valami nekem nem tetszik arra nem nézek rá,(max egyszer, mikor megállapítom, hogy nem tetszik) nem foglalkozom vele...nem érdekel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából ennél a "mindenki vegyen a saját méretéhez, testalkatához illő cuccokat" résznél a kirívó esetekre gondoltam, pl. hogy nagyon sokszor látok olyat, hogy hogy egy XL-es méret megpróbálja S-es ruhákba belepasszírozni magát... És nem arra, hogy ha valakin itt-ott van egy kis felesleg, akkor már húzzon zsákruhát, vagy ha nem elég nagy a cicije, akkor takargassa :). Remélem érted :)!
      Igazából ha már így kiemelted a pánt nélküli felsőt, akkor annál speciell pont arra gondoltam, hogy szerintem az pont, a kisebb méreten áll jól, vagy hát nagyobb kebleken is, ha megtalálják a megfelelő fazont és méretet. De nagy keblekbe sokszor belevág/félbevágja a pánt nélküli felső, esetleg furán lelapítja, ha nem megfelelő fazont/méretet vesz valaki, és a "négy mell" irtó hülyén néz ki.

      Törlés
    2. Így már 100 %-osan egyetértünk.További sok sikert. :))

      Törlés
  2. Istenem, mintha csak a számból vetted volna ki a szavakat, mindenben egyetértek. Sokszor csak pislogok és nem is értem: emberek hogy mehetnek ki az utcára úgy ahogy. A lábápolás úgy látszik szinte már senkinek nem divat, borzasztó, én meg még egy kis milliméternyi lepattant körömlakknál is zárt cipőt húzok inkább ha reggel veszem észre, van aki meg úgy jár kel mintha... na jó nem részletezem. Jó lenne ha minél többen vennék a fáradságot, ez tényleg nem pénz kérdése. A "nem a méretem, de felveszem mert miért ne, úgyis meleg van" öltözködéstől meg kiráz a hideg...

    VálaszTörlés
  3. Tényleg jó dolgok. A szilikonpánt tényleg zavaró, meg a többi is. A szandál zokni/harisnyáról tényleg gáz. Én sem hordom így (bár van az a trend, hogy cuki zokni meg valami cipő, az nem rossz, de nem biztos, hogy utcára viselném, de ez más téma), szóval nekem az a legnagyobb gondom, hogy csupasz lábbal majdnem minden magas sarkú feltöri a lábam. Vannak, akik naphosszat képesek bennük menni, semmi bajuk sincs, nekem ez csak harisnyával működne. Viszont úgy meg én sem akarom hordani, sem a meleg, sem az esztétikája miatt. Esetleg valami ötlet, hogy lehet a problémát kiküszöbölni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy én is pont így vagyok, hogy csomó embert látok, akik naphosszat mászkálnak magassarkúban, harisnya nélkül, és semmi gondjuk, nekem viszont totál feltöri a lábamat... mondjuk eleve keveset hordok magassarkút, de van egy nyitott orrú cipőm, ami nagyon csini nyári cipő. Azt csak akkor veszem fel, hogy ha vagy nem kell hogy sokáig rajtam legyen, vagy nem kell sokat mennem benne. De olyankor is mindig beragasztom a kislábujjaimat, az úgysem látszik a cipőben, meg ha mondjuk nadrág van rajtam, akkor a sarkamat is, mert akkor a nadrág rálóg, tehát takarja.
      Tehát ha meg tudod oldani, hogy úgy ragaszd be a lábad, hogy ne látszódjon, akkor az a legjobb. Vagy puhítani a cipőt, ott ahol tör, erre olvastam már különböző praktikákat, hogy be kell kenni ott a cipőt ahol feltöri a lábadat, meg ilyenek, vagy a sarkához belülre lehet ragasztani ilyen zselés párnácskát, és akkor nem töri a lábad. Sajna jobb ötletem nincsen :(.

      Törlés
  4. nekem azért fura a ki mit vegyen fel része, mert soha sem értettem azt az elgondolást hogy a túlsúlyos embereknek megkell sülnie, a vékonyak pedig kipakolhatnak mindent...

    viszont a másik része hogy : lehet minit felvenni, de megfelelő szabásút, pl NEM csípőfazont amiből nem fodrozódik ki a "háj", pántnélkülit is, de olyan amiből a hasa nem látszik ki..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na erről van szó :)! A csípőfazonú cuccok tényleg keveseknek állnak jól, akinek már egy picike kis felesleg is van a csípőjén, annak már kibuggyan- de persze ezt el lehet takarni egy megfelelő felsővel.
      Amúgy korántsem úgy értem, hogy a túlsúlyosak gyulladjanak meg a melegben, és fel ne merjenek szoknyát, vagy rövidnadrágot venni, hanem pontosan arra gondoltam, amit Te is írtál, hogy ne olyat vegyenek fel, amiből kilóg a hasuk, vagy éppen elszorítja a combjukat, szétfeszül a hátukon stb.- nem akarom elhinni, hogy ez kényelmes lehet...

      Törlés
    2. Köszönöm szépen, hogy ezt valaki kimondta helyettem: "nekem azért fura a ki mit vegyen fel része, mert soha sem értettem azt az elgondolást hogy a túlsúlyos embereknek megkell sülnie, a vékonyak pedig kipakolhatnak mindent..." félreértés ne essék, nem akarok beszólni senkinek, meg sajnáltatni sem akarom magam, de pont az ilyen, és ehhez hasonló vélemények miatt járok egész nyáron hosszúnadrágban. És a halálom, amikor elmondom, hogy azért viselek hosszú nadrágot, mert nem akarom, hogy megszóljanak, és a beszélgetőpartnerem úgy néz rám, mintha a holdról jöttem volna, hogy "Ilyen van? Ilyen létezik?" Hát létezik, igen...

      Bocs, nem akartam szétrollkodni a bejegyzést, csak a héten ez kb. a huszadik ilyen írás, amit olvastam, és kiborult a kiborulnivaló.

      Törlés
    3. Ahogyan az előző kommentre is válaszoltam már: Amúgy korántsem úgy értem, hogy a túlsúlyosak gyulladjanak meg a melegben, és fel ne merjenek szoknyát, vagy rövidnadrágot venni, hanem pontosan arra gondoltam, amit Te is írtál, hogy ne olyat vegyenek fel, amiből kilóg a hasuk, vagy éppen elszorítja a combjukat, szétfeszül a hátukon stb.- nem akarom elhinni, hogy ez kényelmes lehet...
      Tehát akinek esetleg több feleslege van, az is felvehet (miért ne vehetne fel?!) rövidnadrágot, de ha lehet, akkor ne a két számmal kisebb stretch rövidnaciba próbálja belepréselni magát, hanem valami sokkal kényelmesebb, és lazább viseletbe. Vagy ha már mégis a tapadós nacit választja, akkor vegyen fel hozzá megfelelő hosszúságú felsőt- de ez megintcsak érvényes mindenkire.
      Egyáltalán nem arról van szó, hogy a teltebbeknek meg kellene gyulladni, a vékonyak meg pakoljanak ki mindent, mert én ez utóbbit igenis utálom, mármint ha valaki kipakolja mindenét- testsúlytól függetlenül. De azt akkor valószínűleg egyértelműbben ki kellett volna fejtenem. (Én pl. eléggé izzadós vagyok, és ha túl rövid nadrágot veszek fel, és összeér a két combon, akkor totál el kezd izzadni ahol összeér, ezért ilyeneket nem nagyon hordok.)
      De egyébként egy forrónadrágot senkin nem tartok helyénvaló utcai viseletnek, teljesen mindegy, hogy 50 kiló, vagy 150, azt hagyja meg otthonra vagy a strandra.
      Nem trollkodtad szét a bejegyzést, sőt köszönöm a hozzászólásodat, remélem így már érthető, hogy mire akartam utalni :).

      Törlés
    4. Érhető, csak ha megfogadsz egy tanácsot, akkor legközelebb ezt írd bele így a bejegyzésedbe is, ne csak a kommentek közé. Ugyanis ez a bejegyzésben így nem szerepelt konkrétan.
      :]

      Törlés
    5. Igazad van, csak én azt gondoltam, hogy ez egyértelmű, hogy nem arra gondolok, hogy a teltebbek nem vehetnek fel rövid nadrágot... de most már rájöttem, hogy ami nincs leírva az nem egyértelmű, és félreértésre ad okot... :)

      Törlés
  5. Ami a legjobban tetszett az a hónaljszőrzetes sztori, nekem ilyen osztálytársam is van, és borzasztó!!! A másiknak meg amikor strandon voltunk átlátszott a fürdőruhája... el sem tudom mondani miket áradoztak erről nekünk a fiúk, hogy ez mennyire ocsmány, persze eggyet is értettünk velük... Tetszik a blogod, megnéznéd az enyémet is, fogjuk rá, még kezdő vagyok... de azért ha valakit érdekel nézzen be hozzám, érdekes dolgokról írok, de nem igazán látogattják az oldalt, kellene egy kis löket, remélem segítesz! :) www.makeupbyklarissa.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a hozzászólásodat :)!
      Szívesen nézegetek blogokat, és amúgy én sem csinálom olyan elképesztően régóta, mivel kb. csak fél éve blogolok intenzíven :)!
      Tetszik a blogod, csak így tovább, és nagyon sok sikert kívánok hozzá :)!

      Törlés
  6. Én is egész nyáron hosszú nadrágban tengettem a napjaimat, mert érdekel mások vélemény és mert tudom hogy nem állnak jól a mini szoknyák, meg a rövid nadrágok.(kivéve ha hosszabbak, vagy olyan fazonúak). Engem is sokszor megbámultak 'hogy nem sül meg?' vagy 'ez normális', de én így érzem jól magam.
    Teljesen egyet értek, nem kell tökéletes alak egy rövid nadrághoz, de azért önkritika kell, ami manapság tényleg nincs meg mindenkiben.Amikor én is látom a lányokat egy két mérettel kisebb szoknyában, pólóban, eltöprengek, hogy én szoktam-e ilyeneket csinálni.
    Amúgy nagyon tetszik a blogod:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a blogom, és köszönöm a hozzászólásodat :)! Azt hiszem Te megértetted, hogy miről szólt ez a bejegyzés, és nem értelmezted félre az általam leírtakat :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe