50 faktoros fényvédők tesztje

A nyári sminktippek videómban már említettem, hogy mennyire fontos a fényvédelem, főleg ami az arcbőrt illeti, és nemcsak akkor ha közvetlenül napon vagyunk.
Mivel korábban már többször írtam, hogy rozaceás az arcbőröm, így különösen fontos, hogy magas faktorszámú fényvédővel védjem a bőrömet , ugyanis a pattanásos bőrrel ellentétben a rozaceás bőrnek kifejezetten árt a nap. Lehetőleg fizikai és nem kémiai fényvédőket tartalmazó krémeket érdemes választani az ezzel a bőrproblémával küzdőknek, ugyanis a kémiai fényvédők is irritálhatják a rozaceás bőrt.


Továbbá aki hámlasztókat használ, mint ahogyan én is, azoknak is kell legalább 15-ös, de inkább annál magasabb számú fényvédő krémet használnia.
Meghát akármennyire is imádom a nyarat és a napsütést, nomeg a barna bőrt, a túlzott napozás sajnos idő előtt öregítheti és ráncosíthatja az érzékeny arcbőrt, szóval ha lehet, az arcomat inkább védem a nap káros sugaraitól.
Ennek megfelelően amint kitavaszodott és nőtt a napsütéses órák száma, be kellett szereznem 50 faktoros fényvédővel rendelkező arckréme, mivel ha napon vagyok, akkor már nem elég az alacsonyabb SPF-es arckrém és alapozó.

Először a Bioderma Photoderm AR SPF 50+ Színezett Arckrémjét vettem meg, mivel pont akciós volt egy másik krémmel csomagban, ráadásul nagyon megörültem, hogy ez kifejezetten rozaceás arcbőrre való, úgyhogy nagy reményekkel teli kezdtem el használni a krémet.Abban reménykedtem, hogy ez a termék nyáron akár az alapozót is kiválthatja, mivel színezett krém.
Sajnos azonban csalódnom kellett benne. Először mikor kinyomtam a tubusból, picit meg is ijedtem, mert valahogy sötétnek tűnt, de aztán felkenve eltűnt a szín, és hát sajnos a fedése nulla. Bár tudom, hogy egy színezett arckrémtől nem kell nagy fedést várni, de ez még csak nem is egységesítette az arcbőröm színét.
A másik, ami nagyon nem tetszett benne, hogy elképesztően kifényesedett tőle az bőröm, zsíros és ragacsos tapintású lett tőle a T-vonalon az arcom, úgyhogy emiatt meg sem próbáltam sminkelni rá.
Ahhoz, hogy rozaceás bőrre való krém, csak annyit tennék hozzá, hogy a krém alkoholt tartalmaz, ami köztudottan a rozaceás bőr egyik ellensége (több más összetevő mellett). És sajnos ez a krém a bőröm rosszabb "napjaim" irritálta is az arcomat.
A fényvédelme egyébként tökéletes, de nyilván egy SPF50-es krémtől ezt el is várja az ember.
El fogom használni a krémet, strandra tökéletes, de mindennapra, smink alá, én biztos, hogy nem fogom használni, szerintem semmivel nem tud többet mint egy egyszerű 50 faktoros, arcra való fényvédő krém, viszont a maga kb. 3000 forintos árával nem éppen olcsó.
Leginkább azoknak tudom ajánlani ezt a krémet, akiknek nincs nagyon takargatnivaló az arcán és nyáron nem igénylik az alapozót, illetve akiknek nem hajlamos zsírosodásra, kifényesedésre a bőrük nyáron.

Nem adtam fel, és keresgéltem tovább, így rábukkantam az Avéne SPF50+-os érzékeny bőrre való fényvédőjére. Nem egészen ezt akartam venni, de sajnos az pont nem volt, amit kerestem, úgyhogy emellett döntöttem
Nagyon megörültem ennek a krémnek, ugyanis ez fizikai fényvédőt tartalnaz, ráadásul mentes mindenféle irritáló és káros anyagtól.
Ahogy a képen is látszik, pumpás kiszerelésű, amit én nem feltétlenül tartok indokoltnak, de mivel egy pumpálással kb. pont annyi jön ki belőle, ami elég az arcra, így végülis hasznos :).
Ez a Biodermával ellentétben nem színezett krém, hanem fehér színű. Sajnos a fizikai fényvédőknek megvan az a hátrányuk, hogy nehezen lehet eldolgozni a bőrön, és fehér réteget hagynak maguk után, de ez erre a krémre szerencsére abszolút nem igaz, legalábbis ha megfelelő mennyiséget viszünk fel a bőrre. Jól el lehet dolgozni, nem túl sűrű, és ami nagyon fontos, hogy nem hagyott ragacsos érzetet maga után.
Sőt aminek én különösen örültem, hogy mintha még mattította is volna kicsit a T-vonalat, úgyhogy ezek után bátran mertem sminkelni is rá, nem volt vele gond.
A fényvédő hatása ugyanolyan jó mint a Biodermának is, azzal nincsen gond, viszont ezt sokkal szívesebben viselem a bőrömön, sokkal kellemesebb érzés, és ami nagyon fontos, hogy egyáltalán nem irritál.
Ha jól emlékszem, árban nagyjából ott van, ahol a Bioderma fényvédője.

A két krém közül én sokkal szívesebben használom az Avéne-t, abszolút elégedett vagyok vele. Ha úgy megyek napra, hogy sminket is viselek, akkor biztos, hogy ezt kenem fel, mert erre tudok sminkelni is, és nem zsírosítja a bőrömet, kellemes "viselet". Ha elfogy, bár ezt a nyarat szerintem kihúzza, biztos, hogy újra fogom venni vagy ezt, vagy egy másik változatát, amit eredetileg is kerestem (Avène Fényvédő Krém Spf 50 Mineral Érzékeny, Intoleráns Bőrre).
A Biodermát is el fogom használni, pl. strandra, meg ha nem akarok rá sminkelni, nem megyek sehova, akkor végülis jó lesz, de sajnos nem vagyok vele elégedett, úgyhogy biztos, hogy nem fogom újra venni.

Ti mivel véditek az arcbőrötök a káros sugarak ellen?




You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Az én választásom csak is egy termékcsaládra korlátozódik. Néhány évvel ezelőtt én is sok mindent kipróbáltam, mint te. Ugyancsak voltak jobb, de voltak rossz tapasztalataim is. A mostani termékcsalád amit használok a Forever Living Products termékei. Az itt kapható naptej 30 faktoros, aloe alapú. A független gyerekorvosok is ezt ajánlják a babáknak! Azaz az én bőrömnek is tökéletes. Ami miatt pedig szeretem, mert a 30 faktor mellett barnulok, de nem égek le. Ha lenne egyéb kérdésed szívesen válaszolok! Szép Napot!
    Patkós Edina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Edina! Köszönöm a tippet, de sajnos nekem 30-asnál magasabb védelem kell, ha közvetlenül napra megyek, illetve megnéztem, hogy sajnos ez a termék is tartalmaz alkoholt, meg parfümöt, és ezeket az összetevőket kerülnöm kell, mivel ezek is irritálják a rozaceás bőrömet, úgyhogy maradok az Avéne-nél.

      Törlés
  2. Szia!

    Olyan kérdésem lenne, hogy a cikk elején írt alacsonyabb SPF-es arckrém milyen krém? Az alapozókat látom, ha rákattintok a linkre, viszont pont most keresek nyárra egy könnyen beszívódó hidratálót, amiben van fényvédő is, ezért kérdezem, hátha tudsz segíteni.
    Előre is köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ott igazából nem gondoltam egy konkrét krémre, éppen ezért nincsen is belinkelve, de a legtöbb arckrémben, amiben szokott lenni fényvédő is, azokban általában SPF 15, vagy max.20-25-ös van. Használtam pl. a The body shop aloe verás nappali arckrémjét, amiben 15-ös fényvédő van, itt írtam is róla egy keveset:http://theverystyle.blogspot.hu/2013/01/elfogytak-3.html
      De amúgy a drogériákban is ha nézelődsz a nappali arckrémeknél, biztos, hogy találsz olyat, amiben van fényvédő, pl. az Olay Essentials Complete Care Nappali Hidratálóban is van 15-ös fényvédő, ilyet a dm-ben találsz: http://kremmania.hu/kremek/olay-essentials-complete-care-nappali-hidratalo-spf15
      De a Baleás arckrémek között is vannak olyanok, amikben van fényvédő.
      Remélem tudtam segíteni :)!

      Törlés
  3. Tudtad, hogy létezik Avène Kompakt Púder 50+ ? Én most tervezem megvenni. Jókat írtak róla a fórumokon. Állítolag jól véd és szépen takar is. Eddig ugyanezt használtam a Biodermától, de túl zsírosnak éreztem én is. Lehet, h általában jellemző a termékeire.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hallottam róla, de valahogy annyira nem éreztem még késztetést, hogy kipróbáljam, majd ha van kedved, írd meg, hogy milyen :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe