Őszi parfümajánló

Ebben az évben valahogy úgy alakult, hogy minden évszakban volt egy-egy parfümajánló bejegyzés itt a blogon (a tavaszit ITT, a nyárit pedig ITT olvashatjátok) és mivel az elmúlt hetekben is érkezett hozzám néhány új illat, így arra gondoltam, hogy egy őszi parfümajánló keretében be is mutatom Nektek őket. Nagyon különböző illatok lesznek mind csomagolás, mind illat tekintetében, úgyhogy bízom benne, hogy mindenki talál majd kedvére valót közöttük.


Avon Life for Her
Az Avon új illatát Kenzo Takada divattervező alkotta meg és azt kell hogy mondjam, nagyon kellemes parfüm, nagyon kedvemre való és passzol az én ízlésemhez. Viszont picit fura nekem az időzítés, mármint hogy most jelent meg, mert szerintem nem igazán őszi-téli illat, sőt számomra egyértelműen tavaszi-nyári parfüm. Meg is zavart picit az üvege, mert szerintem olyan a kupakja, mint egy hópehely, vagy hókristály (egyébként kristály ibolya), meghát mivel nemrég jelent, én valamilyen testesebb, fűszeresebb, őszi-téli illatra számítottam. De ez egyértelműen egy virágos, vidám, energikus, fiatalos és igazán vibráló illat, hétköznapokra tökéletes, szinte jobb kedvem lesz attól, hogy magamra fújom, viszont én a hidegebb hónapokban jobban szeretem a picit fűszeresebb illatokat. Ettől függetlenül nagyon tetszik és valószínűleg jövő tavasszal és nyáron sokat fogom használni, már csak azért is, mert rajtam egészen intenzívnek és tartósnak bizonyult.
Illatjegyek: ibolya, írisz, vízililiom, fekete bors, ibolyalevelek, cédrusfa
Ára  8999Ft.
 

Halloween  Shot
Ha már ősz, akkor ugyebár jön a Halloween (még ha nálunk nem is ünnepeljük kimondottan) és természetesen itt van egy új Halloween parfüm. A lila kis üvegcse egy virágos-keleties, gourmand illatot rejt, ami egyszerre sós és édes. Én annyira nem érzem ezt a kettősséget, még mindig inkább egy édes, virágos-gyümölcsös illatnak mondanám, ugyanakkor mégsem émelyítő, talán valamelyest tompítják a sós összetevők. Mivel kissé púderes is, meg érezni benne a vaníliát és a karamellt is, így simán el tudom képzelni őszi illatként. Nagyon kis kellemes parfüm, a pici kis üveg pedig egészen táskabarát és bizony érdemes is magunkkal vinni, mert annyira nem tartós, így érdemes napközben felfrissíteni az illatot.
Fejjegyek: ananászos daiquiri, mogyoró, mandarin
Szívjegyek: rózsavíz, jázmin, ibolya, maracuja
Alapjegyek: vanília, pacsuli, karamell
Ára 8.590 Ft (30ml).


Carolina Herrera Good Girl
Ez az a parfüm, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül - legalábbis ami a csomagolását illeti. Az "üveg" igazán impozánsra sikeredett: fekete-arany tűsarkú cipő, csábító, nőies és szexi. Tényleg gyönyörű, viszont nem igazán praktikus, ez nem ez a táskába dobható parfüm, sőt én még attól is félek, hogy a polcon felborul/leverem, úgyhogy fektetve tárolom, de egyébként a sminkes asztal éke lehet ez az üveg.
Maga a parfüm is ultra nőies, csábító és érzéki: meleg, kissé fűszeres illat, bár én pl. a kávét nem érzem benne, viszont a kakaót igen. Nem túl nehéz, megvan benne az a virágos frissesség, amit én nagyon szeretek. Az igazat megvallva, az üveg és a nagy "hype" alapján én egy picit extrábbra, különlegesebbre számítottam, de ettől még tetszik, csak egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy ez inkább egy nappali, vagy alkalmi illat - nappalra valahogy sok, estére meg nem elég intenzív... Viszont szerintem egy ez egy olyan illat, ami fiatalabb és idősebb korosztálynak egyaránt jól állhat.
Illatjegyek: mandula, kávé, arab jázmin, tubarózsa, tonkabab, kakaó
Ára 17.090Ft (30ml EDP a Marionnaud-ban).


Zadig & Voltaire This is Her!
A végére hagytam a számomra legizgibb parfümöt, amitől teljesen bezsongtam, amikor először találkoztam vele. Az egyszerű, letisztult, minimalista, már-már puritán üveg egy hihetetlenül izgalmas illatot rejt, én még nem is szagoltam ilyesmit, de azonnal beleszerettem. Egészen fűszeresen nyit, de aztán valamelyest tompul és átvált egy édeskésebb, krémesebb, vaníliás - gesztenyés illatba. Igen, gesztenye, amit én egyértelműen érzek rajta és azt hiszem számomra pont ez teszi igazán egyedivé ezt az parfümöt. Szerintem ez nem az a kis könnyed, tiniknek való illat, sokkal inkább olyan nőknek való, akik vagányak és határozottak. Egy szó mint száz: imádom! Szerintem tökéletesen passzol az évszakhoz, az itt látható négy illat közül ez lett igazán szerelem számomra, bár őszintén szólva egy picit lehetne tartósabb.
Illatjegyek: rózsabors, arab jázmin, gesztenye, tejszín, vanília, szantálfa, kasmírfa
Kapható a  Douglas parfümériákban 13.990Ft-os áron (30ml EDP).




Nektek van kedvenc parfümötök a hidegebb hónapokban?


Szandra





*A bejegyzésben bemutatott parfümöket tesztelésre kaptam.




You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Szandra, ez már hetek óta fúrja az oldalam, a CH üvegből hogyan lehet kifújni a parfümöt, mármint hol rejtőzik a "kupak"? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felül a cipő sarkánál van egy kis bemélyedés, na ott kell megnyomni és a másik felén jön ki a parfüm. :)

      Törlés
  2. Tetszett az ajánló, de szerintem zavaró, hogy egy bejegyzésen belül az egyik terméknél szerepel ár, a másiknál meg nem, jobb lenne, ha vagy mindegyiknél lenne, vagy egyiknél se.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is zavaró, de sajnos nem kaptam mindegyik illathoz árat... De közben már frissítem a bejegyzést az árakkal :).

      Törlés
  3. Nekem az Paco Rabanne: Olympea még mindig a kedvencem így ősz/télre :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe