Őszre hangolva

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy az ősz beköszöntével átnézem és felfrissítem picit a sminkkészletemet, hiszen ilyenkor inkább olyan színeket használok, amik passzolnak a hidegebb évszakhoz. Nem gondolom, hogy ne kenhetnénk magunkra bármilyen évszakban olyan színű rúzst, körömlakkot vagy éppen szemfestéket, amihez éppen kedvünk van, de nekem mégis vannak olyan sminkek, amiket ősszel és télen szívesebben használok. És mivel a bőröm is szárazabbra vált ilyenkor, így természetesen bőrápolóknál is előnyben részesítem a hidegebb hónapokban azokat a termékeket, amik ezen a problémán segítenek.
A mai bejegyzés amolyan vegyes ajánló és egyben ízelítő lesz: egyrészt mutatok néhány őszi újdonságot dekorkozmetikumok és bőrápolás terén, amiket mostanában vettem és kaptam. Másrészt picit a Glamour-napokra is készülök ezzel a bejegyzéssel, hiszen az itt látható termékek nagy részét kedvezményesen vásárolhatjátok meg október 6. és 9. között az újságban található kuponokkal.


Néhány napja szinte bombaként robbant a hír a beauty blog világban, hogy néhány Müller drogériában megjelentek a Sleek termékek (a Sleek állvánnyal rendelkező üzletek listáját ITT találjátok) és természetesen én is elmentem megnézni a kínálatot. Igazából nem úgy mentem oda, hogy mindenképpen venni szeretnék valamit, de amikor megláttam a Vintage Romance palettát, eszembe jutott, hogy anno amikor megjelent, mennyire meg akartam venni, csak aztán valahogy elfelejtettem, de most bizony nem hagytam ott. Számomra ez "AZ" őszi paletta, minden megvan benne, amit ilyenkor szeretek: aranyos és bronzos színek - egy kis fémes csillogás, lilás és mályvás árnyalatok, matt középbarna szín a satírozáshoz, meg persze egy kis csillámos fekete, ha egy kis drámát is vinnénk a sminkbe, egyszerűen csodás ez az összeállítás. Picit porolnak a színek, de nagyon szépen pigmentáltak (a lentebbi képen alap nélkül láthatók), egyszerűen gyönyörűek és szerintem nagyon jól passzolnak barna szemhez (is). Nem ez az első Sleek palettám és valószínűleg nem is az utolsó, ár-érték arányban én abszolút meg vagyok elégedve velük.


És ha már a lilát emlegettem, akkor íme a Pupa népszerű Vamp! szempillaspirálja, ami most a Velvet Garden limitált kiadás részeként lilába öltözött mind kívül, mind belül. Na ne gondoljátok azt, hogy majd több méterről virít a lila pillátok, mert egyáltalán nem feltűnően lila, sőt igazából csak akkor látszódik a színe, ha úgy esik rá a fény. Egyébként meg csak annyit lehet érzékelni, hogy nem annyira drámaiak a pillák, hiszen nem feketék, így sokkal természetesebb az összhatás. Ezzel a spirállal nagyon szép szempillákat varázsolhatunk magunknak, íveli és szétválasztja a pillákat, nem tapasztja össze őket, úgyhogy biztosan használni fogom még az ősz folyamán.


Ami az ajaktermékeket illeti, ősszel picit sötétebb színekre váltok. A világosabb árnyalatokat felváltják az enyhén bogyós, mályvás beütésű nude színek, illetve ha egy kis drámára vágyom, akkor pedig jöhetnek a mélyebb, bordós árnyalatok. Mostanában kezdem megszeretni a matt finisű termékeket - tudom, tudom, kissé elkéstem ezzel, de valahogy ezek mostanra értek be nálam, vagy inkább mostanra találtam olyan matt ajakkencéket, amiket szívesen hordok.
Balról jobbra haladva az első két termék nagyon hasonló mind színben, mind finisben: az essence 2in1 rúzs és ajakkontúr ceruza a 02 make some noise!, valamint az essence hosszantartó matt szájfény (?) a 03 girl of today árnyalatban is egy mályvás, nude szín matt finissel, mindkettő tökéletes hétköznapokra. Az elsővel akár kontúrozhatjuk is az ajkakat, amíg ilyen szép hegyes, sőt, mivel ennyire passzolnak árnyalatban, szerintem nyugodtan használhatjuk a matt ajakkrém alá, de természetesen önmagukban is megállják a helyüket.
A Catrice Cream Lip Artist krémes ajakszínező (vagy nekem inkább rúzsceruza) a 060 I Think I Wanna Berry You árnyalatban egy csodás, bogyósgyümis szín - ahogyan a nevében is benne van. Nagyon krémes, éppen ezért érdemes előtte ajakkontúr ceruzával "alapozni" az ajkakat, hogy egyenletesebb legyen a színe és jobban tapadjon, mert amúgy picit csúszkálhat. Szép fénye van, nagyon kellemes viselet és nem mellesleg gyönyörű a színe, tökéletes őszi árnyalat.


A negyedik a sorban a Sleek Matte Me folyékony ajakrúzs a Velvet Slipper árnyalatban. Igazából én egy világosabb színt szerettem volna, de ez az árnyalat világosabbnak tűnik a tubusban, mint amilyen felkenve. Nem azt mondom, hogy nem tetszik, sőt szerintem gyönyörű ez a szín így őszre, csak nem egészen erre vágytam, így ezt a színt valószínűleg ritkán fogom használni. Viszont ez tényleg teljesen matt, mondhatni "kopogósra" szárad, úgyhogy nem árt alaposan aláhidratálni, főleg ha valakinek szárazabbak az ajkai, viszont felvitel után hagyni kell neki egy pici időt, hogy "megszáradjon" és tényleg matt legyen, de ha ez megtörtént, akkor szinte lerobbanthatatlan. (Update: közben már megvettem a Bittersweet árnyalatot, ami ennél valamivel világosabb.)
A Pupa I'm rúzsai közül több árnyalat is megvan már, de a Velvet Garden limitált kollekció 312-es árnyalata az egyik legszebb őszi szín talán: picit bordós, picit lilás, gyönyörű gazdag, telt szín, nekem egy fürt lédús, lila szőlő jut eszembe róla. Nagyon krémes a textúrája, könnyen siklik az ajkakon, de érdemes ajakkontúr ceruzát felvinni alá, mát csak azért is, mert eléggé sötét szín és kifuthat az ajak vonalán kívülre.
És a végére még egy matt ajaktermék, a Maybelline ColorSensational matt rúzsai közül egy új árnyalat, a 886 Berry Bossy, amit biztosan imádni fognak azok, akik rajonganak a matt finisért és az ilyen mély, bogyós-bordó színekért. Matt rúzs létére egészen krémes, könnyen kenhető textúrája van, így nagyon kényelmes viselet az ajkakon.
Színminták balról jobbra: essence 2in1 rúzs és ajakkontúr ceruza - 02 make some noise!, essence hosszantartó matt szájfény - 03 girl of today, Catrice Cream Lip Artist krémes ajakszínező - 060 I Think I Wanna Berry You, Sleek Matte Me folyékony ajakrúzs - Velvet Slipper, Pupa I'm rúzs - 312, Maybelline ColorSensational rúzs - 886 Berry Bossy


Körömlakkok terén nagyjából hasonló a helyzet, mint a sminkeknél: ősszel előtérbe kerülnek a bordós, lilás színek - valamiért úgy érzem, hogy ahogyan egyre kevesebbet látjuk ilyenkor a napot, ezek a színek jobban passzolnak a hangulatomhoz. Illetve nagyon szeretem ilyenkor a "piszkos" árnyalatokat is, talán azért is, mert valahogy ezek harmonizálnak nekem a szürke időjárással, el sem tudnám képzelni, hogy valami élénk, neon lakkot kenjek fel az őszi/téli hónapokban... És persze nem maradhatnak ki a csillámos lakkok sem, sokszor csak egy-egy körmömre kenek ilyet és nem az összesre, mert szuperül feldobnak és kiegészítenek egy egyszerűbb manikűrt is.
A képen látható lakkok balról jobbra: Pupa Velvet Garden Lasting Color Gel 172, essie - smokin' hot, essie - haute tub, essence the gel - 87 gossip girl, Kiko 511/57


Testápolás terén a hidegebb hónapokban a gazdagabb, sűrűbb, táplálóbb termékeket keresem, mivel a bőröm ilyenkor szárazabbra vált. A Dove krémtusfürdőket régóta szeretem és használom ilyenkor (is), úgyhogy nagyon örülök ennek az új, Nourishing Care & Oil verziónak, ami többek között marokkói argánolajat tartalmaz. Nagyon sűrű, így gazdag habja és csodálatos illata van, igazán kényeztető érzés zuhanyozni vele.
Bár nyáron sokszor a letudom a testápolást zuhanyzás közbeni testápolókkal, a hidegebb hónapokban érzem, hogy ennél azért több kell a bőrömnek. Most pedig, hogy ismét babát várok, különösen odafigyelek arra, hogy igazán tápláló és hidratáló termékeket használjak, hogy pótoljam a bőröm nedvességtartalmát. Az új Dove Derma Spa Cashmere comfort testvajat nagyon száraz bőrre ajánlják és ezt abszolút alá tudom támasztani, mivel egy nagyon sűrű, nagy gazdag krém, aminek több idő kell, hogy beszívódjon, nem az a kis könnyed, "pár perces" testápoló. Én is leginkább csak a hasamon, a csípőmön és a combomon szoktam használni, cserébe viszont nagyon puha lesz utána a bőröm. Ja és az illata szerintem mennyei és egészen sokáig lehet érezni, kicsit édeskés, kicsit vaníliás, kicsit talán fűszeres is, de egyáltalán nem sok, egyszerűen imádom.
A hidegebb hónapokban már-már "ipari" mennyiségben használok kézkrémet, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül, a hideg, szeles időjárás igencsak megviselheti a kezünket, így fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő ápolásra. A Dove Derma Spa Casmhere comfort kézkrém minden szempontból tökéletes számomra: hamar beszívódik, szuperül hidratál és isteni az illata, nekem ennél nem is nagyon kell több.


És elérkeztünk a számomra egyik legkritikusabb ponthoz, az arcápoláshoz. Merthogy nem egyszerű a bőröm, de az biztos, hogy az őszi/téli hónapokban az arcbőröm is szárazabbra vált, úgyhogy ennek megfelelően választok arcápoló termékeket is erre az időszakra. Nemrégiben kerültek boltokba a The Body Shop új arcmaszkjai és amikor kiderült, hogy én is tesztelhetek egyet közülük, picit bajban is voltam, hogy melyiket válasszam. Végül a közelgő hideg évszakra való tekintettel az Etióp mézes mélytápláló maszk mellett döntöttem, ami azt ígéri, hogy a bőrt "etióp mézzel hidratálja és új életre kelti, namíbiai marulaolajjal javítja a rugalmasságát és olasz organikus olívaolajjal segít megőrizni a bőr hidratáltságát és puhaságát."


Az állaga valahogy olyan zselészerű, de nem ragacsos. Könnyű eloszlatni a bőrön és kevés is elég belőle. Az illatában nem érzem a mézet, bár édeskés, de egyáltalán nem émelyítő, inkább picit virágos jellegű. Azt fontos elmondanom, hogy mivel az arcom középső része most még picit olajosabb, így egyelőre csak az orcákon használom heti egyszer - ez a terület nekem mindig is szárazabb volt. Viszont ahogy egyre hidegebb lesz az idő, úgy lesz a bőröm is egyre szárazabb, így gyanítom, hogy a tél folyamán heti kétszer fogom majd használni az egész arcomon. A lazítós rituálém részeként felviszem a megtisztított, nedves bőrre, majd kb. 5-10 percig fent hagyom, végül meleg vízzel leöblítem. Nagyon szeretem azt a friss érzést, meg a bőröm tapintását, miután lemosom: nagyon hidratált, puha és rugalmas lesz és szerencsére eddig semmilyen irritációt nem tapasztaltam a használata után.


És a végére egy random kedvenc, ami annyira talán nem is random, hiszen a hidegebb hónapok elmaradhatatlan "tartozéka" egy jó kis illatgyertya és az Airwick gyertyák szerintem zseniálisak. Ok, nem annyira olcsók, de szerencsére mindig ki lehet fogni valamilyen akciót és ezeknek tényleg van illata. Ez itt most az Airwick Candle Eternal Scents White Vanilla Bean illatgyertya, aminek az a különlegessége, hogy a gyertya talpában illatosított zselé van, így akkor is érezni az illatát, amikor nem ég a gyertya. Én ezt még tavaly vettem, de pár napja találtam meg a szekrényben az őszi dekorcuccok keresése közben, úgyhogy azonnal elő is vettem és teljesen beleszerettem ebbe az illatba: édeskés, vaníliás, kicsit fűszeres és én még talán egy kis mogyorót is érzek benne (bár lehet, hogy ezt csak bemagyarázom :). Egyszerűen tökéletes erre az időszakra, imádom és valóban meg sem kell gyújtanom, hogy érezzem az illatát. Úgyhogy tutira ki fogom használni a 25%-os Airwick kupont a Rossmannokban a Glamour-napok alkalmával. ;)



Remélem tetszett Nektek ez a kis őszi ajánló és találtatok köztük kedvetekre való dolgokat.
Ti miket terveztek beszerezni a Glamour napok alkalmával?

Szandra





*A bejegyzésben bemutatott termékek egy részét tesztelésére kaptam.




You Might Also Like

7 megjegyzés

  1. Nagyon szeretem a Sleek palettáit, a Vintage Romance az egyik kedvencem a megjelenése óta.
    Az Enchanted Forestet szeretném beszerezni, illetve a Matte Me-k közül is biztosan veszek majd.
    Glamour Napokon szempillaspirált és púdert szeretnék a Maybelline-től, illetve egy Rimmel Kate rúzst. Ez a biztos. :)

    Klassz bejegyzés volt, alig várom, hogy sminket is mutass a palettával! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából az Enchanted Forest és eközött a paletta között vacilláltam, de ennek színei hozzám valahogy közelebb állnak, de a másik paletta is gyönyörű. :)

      Törlés
  2. A Sleek palettáival már szemezek egy ideje, örülök, hogy valahol végre "élőben" is elérhetővé váltak. :) Én az a fajta vagyok, aki szereti alaposan megnézegetni a dolgokat, mielőtt megveszi. Nem valószínű, hogy a Glamour napokon, de előbb-utóbb biztos lecsapok egyre. :)
    A PUPA Vamp! szempillaspirálját nagyon szerettem, szívből ajánlom mindenkinek, én csak azért nem veszem újra, mert van más amit szívesebben használok és nincs is a közelemben PUPA üzlet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tökjó, hogy most már nem csak neten rendelhetünk Sleek termékeket, reméljük előbb-utóbb a teszterek is kikerülnek végre a boltok polcaira és akkor teljes lesz az öröm. :)

      Törlés
  3. Ó, köszi a tippeket. Innen a gyertya keltette fel az érdeklődésemet. Illetve meghoztad a kedvem egy szép őszi körömlakkhoz is.
    Egyébként a Glamour napokon szoktam megvenni a szokásos alapozómat, plusz veszek néhány háztartási dolgot is meg testápolót, tusfürdőt, fogkrémet, stb. Azt ami épp kell és amit amúgy is használok, használunk. Valamint a Casting Creme Glossból is szoktam ilyenkor venni, bár amelyik árnyalatot most kinéztem, az éppen nem kapható a DM-ben. Ja, és a Müller is kihagyhatatlan ilyenkor.
    Sminkek terén azokat szerzem be, amiket eddig is használtam és utánpótlás kell belőlük. De azért mindig beleesik valahogy a kosaramba egy két újdonság :) Most a Maybelline új Lash Sensational spirálját néztem ki, valamint a L'Oréal Infallible Sculpt paletta izgat. Ja, és valami szép rúzs. Vagy Rimmel vagy Catrice lesz. Még nem döntöttem el. Ildi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy én annyira örülök, hogy egyre több "háztartási" kupon is, hát hiába, ilyen a felnőtt lét. :D A gyertyát meg tényleg csak ajánlani tudom. ;)

      Törlés
  4. Pont ezt a palettát vettem meg ma a bécsi Müllerben, a Storm már megvan. Holnaptól -10% van itt Ausztriában a Sleekre, de ezt csak 1 órája olvastam. Egy szemöldökceruza is hazajött velem.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe