Természetes ápolás babának és mamának

Az igazat megvallva nem vagyok nagy natúrkozmetikum használó - ezt gondolom Ti is észre vettétek - korábbi nem éppen pozitív élmények miatt, de mostanában szerencsére egyre több olyan, természetes alapanyagokból készülő termékkel és márkával találkoztam, amiket bizony szívesen használok. Mondjuk talán azért is kerültek ezek előtérben ezek a dolgok, mert Lili esetében igyekszem odafigyelni arra, hogy milyen babakozmetikumokat használok, meghát most, hogy ismét babát várok, azért az általam használt kozmetikunokra is picit nagyobb figyelmet fordítok.
A mai bejegyzésben a Magister Products 3+1 termékét fogom bemutatni: három babaápoló terméket, egy pedig az enyém. :)


De előtte egy picit a márkáról azoknak, akik nem ismerik - egyébként én magam is csak néhány hónappal ezelőtt hallottam róluk először a Pure by Pixibox által. A Magister Products termékei 100%-ban természetes alapanyagokból, 100%-ban vegyszermentesen készülnek több évtizedes múlttal rendelkező receptek alapján. Vas megye egyik legmodernebb kozmetikai gyártóhelyén, magas higiéniai követelményeknek megfelelő körülmények között kerülnek gyártásra és 100%-ban magyar tulajdonú cégről van szó. A márka mögött dr. Mester Ildikó áll, akinek gyógyszerész végzettsége van, a nagyapja, dr. Mester Lajos pedig évtizedek óta készít és fejleszt kozmetikumokat.

Hipoallergén fürdő- és testápolókrém
Gondolom nem én vagyok az egyedüli anyuka, akit kiráz a hideg a klasszikus, gyógyszertári babafürdetőkrémtől, pedig esküszöm hetekig próbáltam megbarátkozni vele, de nem sikerült: soha nem tudtam rendesen feloldani és mindig krémdarabkák úszkáltak a vízben... Úgyhogy kissé félve próbáltam ki ezt a fürdetőkrémet, de szerencsére ez abszolút pozitív csalódás volt a korábbi negatív élmények után. Bár sűrű, de mégis jól el lehet oszlatni a vízben: teszek egy kicsit a tenyerembe, majd a csapból folyó vízzel belemosom Lili fürdővízébe. Enyhén habzik és nagyon enyhe, picit talán kókuszos illata van. Bio shevaj, bio kókuszolaj, bio makadámiaolaj és rizsolaj az alapja, így tisztítja és ápolja is a bőrt. Bár Lilinek szerencsére nincsenek bőrproblémái, de ez a termék használható atópiás, ekcémás bőrön is, mivel bőrnyugtató hatású és csökkenti a viszketést. Testápolóként még nem próbáltam ki, viszont azt nem tudom meddig lesz elég, mert valahogy úgy érzem, hogy sokat használok belőle fürdéshez és lehet, hogy így nem fog túl sokáig kitartani.
Megtaláljátok IDE kattintva.


Avokádós baba popsikrém
Az elmúlt kb. 1 évben több natúr baba popsikrémet is kipróbáltunk, de egyikkel sem voltam maradéktalanul elégedett... Volt ami egyszerűen nem volt elég sűrű és tápláló, olyan volt, mintha semmi nem kentem volna Lili popsijára, de volt olyan is, ami egyszerűen nem szüntette meg az irritációt és pirosságot, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam rá, hogy ez hogyan teljesít majd. 
Ez egy nagyon sűrű, gazdag baba popsikrém, textúrájában picit emlékeztet a Sudocremre, amit anno viszonylag sokáig használtunk. Enyhén zöldes színe és kissé meghatározhatatlan illata van és mivel ahogyan írtam, eléggé sűrű, így egészen kis mennyiséget kell használni belőle, úgyhogy valószínűleg elég sokáig kitart majd ez az 50ml-es tégely. Tartalmaz többek között bio sheavajat, lanolint, E-vitamint, cink-oxidot, illetve bio avokádóolajat, ami regeneráló, nyugtató hatású és segíti az irritált, kipirosodott bőr gyógyulását. Teljesen korrekt kis krém, jól ápol és segít az irritáció megszüntetésében.
Megtaláljátok IDE kattintva.


Aloe verás gyermekfogkrém kalciummal (fluroidmentes)
A fogmosás Lilinél elég nagy mumus - mármint nem utálja, de valahogy nem ér rá megvárni, amíg megmossuk a fogát,  mihamarabb túl akar lenni rajta. Persze bevetettünk már mindent, úgyhogy amikor megérkezett ez a fogkrém, első este izgatottan vonultam be vele a fürdőszobába és nyomtam belőle Lili fogkeféjére, hogy hátha ezzel a fogkrémmel majd könnyebben megy a dolog. És azt kell hogy mondjam, valamit segített; Lili meglepődött, amikor elkezdte mosni a férjem a fogát ezzel a fogkrémmel - talán az íze miatt - , de határozottan tetszett neki.  Nem habzik annyira, mint sok más fogkrém, de engem ez nem zavar, sőt! Ez egyébként azért van, mert nincsen benne SLS, ami ugye általában a kozmetikumok habzásért felelős. Van benne viszont kalcium, bio aloe vera (elpusztítja a fogszuvasodást okozó baktériumokat), mirha (kezeli és megelőzi a szájpenészt), édeskömény olaj (gyulladáscsökkentő hatású), xilitol (csökkenti a lepedékképződést) és bio édesnarancs olajat (a fogkrém természetes ízesítője). Igazából a három babatermék közül nekem ez jött be a legjobban és szerintem Lilinek is. :)
Megtaláljátok IDE kattintva.


Monoi de Tahiti testvaj
És hogy én se maradjak ki a jóból, itt van ez a testvaj, ami a márka egyik sikerterméke és azt hiszem ez nem véletlen. Isteni finom illata van, mondjuk nekem inkább kissé nyárias, de komolyan mondom, hogy amikor ezt használom, akkor szinte mindig valamilyen trópusi, kókuszos-ananászos koktél (természetesen most szigorúan alkoholmentes :) lebeg a szemeim előtt. Leginkább a hasamat kenegetem vele, azon a területen most igazán szükségem van a megfelelő hidratálásra, táplálásra és ez a testvaj nedves bőrön használva hidratálttá, puhává és rugalmassá teszi a bőrt. Az egyetlen fura dolog, amit tapasztaltam, hogy kicsapódott belőle az olaj (?), ami kissé zavaró számomra, de ettől még tudom használni és fogom is, mivel tényleg nagyon jól hidratál és hát az illata meg egyszerűen addiktív. Egyébként arcon és ajkakon is lehet használni, de én azt hiszem megmaradok a testápoló funkciónál.
Megtaláljátok IDE kattintva.



 Ha a leírtak alapján kedvet kaptatok a márkához, de bizonytalanok vagytok,
hogy mit is próbáljatok ki, akkor ITT megnézhetitek a vásárlók
kedvenc termékeit.


Szandra






*Szponzorált bejegyzés, köszönöm az együttműködési lehetőséget a Magister Products-nak.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Szia Szandra!

    Azt tudod, hogy ezek a termékek vegánok-e? Nem találtam erre vonatkozó információt a cég weboldalán.

    A másik: megkérdezhetem, hogy mi volt a negatív élményed a natúrkozmetikumokkal (és melyikkel)? Én évek óta ezt használom magamnak, a családnak, a kisfiaimnak és nagyon meg vagyunk elégedve (több cég termékét is). És igen, furcsáltam, hogy eddig szinte soha nem olvastam nálad natúrkozmetikumos bejegyzést, de örülök, hogy végre nyitottál a téma iránt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok! :-) Most már a weboldalon jelzik a termékek mellett, hogy vegánok-e :)

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe