Tippek őszi/téli befordulás ellen

Amint beköszönt az ősz és egyre rövidülnek a nappalok, ráadásul egyre szürkébbek is lesznek, az én "életörömöm" is úgy süllyed egyre mélyebbre és mélyebbre... Gondolom ezzel nem vagyok egyedül és bár szerintem ez valahol természetes, azért nem kell teljesen befordulni, ha hidegebbre vált az idő és sötétebbekre a nappalok. Arra gondoltam, hogy ma megosztok Veletek néhány tippet, amik segíthetnek átvészelni a téli hónapokat és egy kis örömöt csempészhetnek a szürkeségbe, a hideg, borongós napokba.


Forró italok
A legegyszerűbb és leggyorsabb tipp, hogy vegyél egy szép bögrét, vagy csészét és igyál egy finom, forró italt. Nyáron nem igazán hódolhatunk eme finomságoknak, de mikor máskor van igazán szezonja egy habos forró csokinak, vagy egy finom, zamatos teának, netán egy jó kis fűszeres, forralt bornak, ha nem ilyenkor? Megmelengetik a testet és lelket, amitől máris jobb lesz egy picit az ember hangulata.


Comfort food
Nem találtam megfelelő magyar kifejezést erre, de szerintem tudjátok milyen ételekről van szó. Olyanokról, amik nem éppen diétásak, vagy kalóriaszegények, cserébe viszont sokkal komfortosabban érzi magát tőlük az ember, ha a kanapén bekuckózva megeszik belőlük egy tányérral - vagy akár kettővel is. Bár a hideg hónapokban még fontosabb, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk és odafigyeljünk a megfelelő vitaminbevitelre, azért néha-néha beleférhet valamilyen forró, gőzölgő, kiadós kalóriabomba vacsira, ami talán a kilóinknak nem feltétlenül tesz jót, de a lelkünknek mindenképpen.


Otthoni programok
Amíg nyáron az ember alig várja, hogy munka után beülhessen valahova meginni egy hideg italt, vagy hétvégén bulizni menjen, úgy sokaknál a hidegebb hónapokban alább hagy ez a lelkesedés és ki nem tennék a lábukat, ha már otthon vannak. Viszont az a szuper, hogy házon belül szervezhetünk szuper programokat. Például hívd meg a barátaidat egy jó kis vacsira - sőt, akár meg is beszélhetitek, hogy minden héten/hónapban másnál gyűltök össze egy közös eszegetésre. Főzhettek közösen, vagy csinálhattok akár vacsoracsatát is, de megbeszélhetitek azt is, hogy mindenki visz valamit, hogy ne kellejen a házigazdának egész este a konyhában robotolnia. A lényeg, hogy jó társaságban jót egyetek. :)


De ha a főzőcskézésnél jobban szereted a filmeket, akkor csinálj egy jó kis moziestet akár baráti társasággal, akár kettesben a szerelmeddel, akár egyedül. Keress egy jó filmet, készítsd be popcornt, vagy bármilyen kedvedre való nasit, hideg üdítőt, vagy éppen egy pohár finom bort, kapcsold le a villanyt, kuckózz(atok) be a kanapéra és már indulhat is a filmezés.

Ha pedig egy kis pletyire és szépítkezésre vágysz, akkor hívd át a barátnőidet és töltsétek együtt az estét. Rendeljetek pizzát, vagy készítsetek együtt egy finom salátát, ha éppen ahhoz van kedvetek, cserélgessetek ruhákat és/vagy sminkeket, vegyetek fel vicces pizsi/zoknit/mamuszt, hallgassátok tinikorotok kedvenc számait és tegyetek fel bizarr színű arcmaszkokat - a jókedv garantált.


Színes kiegészítők
Nem értem miért van az, hogy ahogy beköszönt a hideg, automatikusan sötét ruhák után nyúlok és már-már furcsán érzem magam, ha bármilyen színes dolog van rajtam. Pedig ez az egyik legjobb taktika arra, hogy egy kis színt vigyünk az őszi szürkeségbe. Elég ha csak egyetlen színes ruhadarabot szerzel bel pl. egy élénk színű kabátot, vagy ha nem vagy ennyire merész, akkor elég egy táska is, de ez a "pop of colour" jót tesz a lelkednek és a megjelenésednek is és mások számára is üdítő látvány leszel a téli egyhangúságban.

Fényes/csillámos lakkok, színes smink
De ennél apróbb lépésekkel is színt vihetünk a megjelenésünkbe pl. egy színes, csillámos körömlakkal. Ha nem akarod az összes körmödre felkenni, az sem gond, elég ha csak egyik ujjadat fested ki vele, esetleg valamilyen mintát készítesz vele egy egyszínű lakkra, de máris sokkal izgibb a manikűröd. Ami a sminkelést illeti, használj bátran fényes, csillámló, színes szemfestékeket, sőt vedd elő a highlightereidet is, amiket esetleg nyáron hanyagoltál, mert a nagy melegben nem nagyon tűrtél meg semmilyen sminket a bőrödön. Vigyél ragyogást a sminkedbe!

Használd ki a jó időt!
Szerencsére azért még a hidegebb hónapokban is lehet kinti programokat szerezni. Használd ki, ha nem esik az eső/nem süvít hideg szél és menj el sétálni, kirándulni a szabadba, szívd magadba a friss levegőt, készíts képeket a tájról. Vagy menj be a városba és csodáld meg az esti fényeket, ha pedig nagyon fáznál, igyál egy finom forralt bort, vagy egyél egy jó kis kürtöskalácsot. ;)


Tervezgetés
Ha pedig egyikhez sincs kedved, akkor csak gyújts meg illatos gyertyát, kuckózz be egy puha pléd alá és vedd elő azt a könyvet, amit talán egész nyáron nem tudtál elolvasni az állandó mászkálás és programok miatt. Vagy tervezd meg, mit fogsz csinálni következő nyáron. Keress úti célokat a következő nyaraláshoz, csinálj Pinterest táblát vagy írj bakancslistát - hidd el, sokkal könnyebb lesz átvészelni a hidegebb hónapokat, ha már nagyjából megvan, hogy mit fogsz csinálni következő nyáron.




Ti milyen programokkal, praktikákkal vészelitek át a hideg hónapokat?


Szandra





You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Szia Szandra! :)
    Ez a cikk, így október elején pont jól jött. Nagyon tetszenek az ötleteid. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe