Tavaszi illatorgia | Parfümajánló

Szerintem sokan vannak úgy, hogy más illatot használnak a hidegebb és megint mást a melegebb hónapokban és szerintem ez teljesen érthető. Ők, ahogyan elkezd feljebb kúszni a hőmérő higanyszála, elteszik a fiókba, vagy gyorsan elfújják a "télies" illatokat és előveszik, vagy vásárolnak egy olyat, ami jobban illik a tavaszi, nyári hónapokhoz. Picit amúgy én is ilyen vagyok, bár én nem feltétlenül az évszakokhoz passzintom a parfümöket, sokkal inkább az alkalomhoz, illetve a hangulatomhoz. Mivel úgy vettem észre, hogy tetszett Nektek a téli parfümajánló bejegyzésem ITT, így arra gondoltam, hogy itt az ideje egy újabb illatos bejegyzésnek, már csak azért is, mert az elmúlt időszakban sok-sok finom illattal ismerkedhettem meg.

Prada Candy Kiss és Candy Florale Kiss
Az édes illatok kedvelőinek valószínűleg nem kell bemutatnom a Prada Candy illatokat. Sokak nagy kedvencei, különösen a fiatalabb korosztályban - bár szerintem amennyien szeretik az ilyen típusú illatokat, legalább ugyanannyian nem kedvelik a nagyon édes parfümöket.
A Candy Kiss-ben nagyon meghatározó a pézsma, ez végigkíséri az egész illatot, emellett még vaníliát és némi púderességet is érzek benne. Nagyon intenzív, édes, "cukros" illat - ezzel a parfümmel nem lehet elbújni. Bár én alapvetően kedvelem az édes illatokat, de nekem ez már picit sok. Illetve nekem kissé "egyszerű" is, hiányolok belőle valami "csavart", egy kis játékosságot, de azt azért nem mondanám, hogy nem tetszik ez az illat.
Illatjegyek: pézsma, fehér pamut, vanília, narancsvirág

A Candy Florale Kiss is édes, de az előzőnél mégis könnyedebb és lágyabb, kevésbé "tolakodó", krémes, virágos illat, valahogy olyan kis huncut és "incselkedő". Az előzővel ellentétben ezt már sokkal inkább el tudom képzelni magamon, bár sajnos nem túlzottan tartós. De ha a fenti Candy Kiss és eközött választanom kellene, akkor egyértelműen emellett tenném le a voksomat.
Illatjegyek: limoncello, gardénia, benzoin, karamell, pézsma, méz

Nina Ricci L'Extase Caresse de Rose
Ez a parfüm egyszerűen tökéletes: gyönyörű az üvege - egyszerű, letisztult forma és színátmenetes, áttetsző, halvány rózsaszínes árnyalat; elképesztően nőies. Az illatban dominálnak a virágos jegyek - leginkább a rózsa, de egy csipetnyi púderesség is van benne, mégsem "öreges", hanem végtelenül nőies, csábító és érzéki. Szerintem nem is igazán mindennapos, sokkal inkább alkalmi illat, de nagyon tetszik.
Illatjegyek: pézsmás virágcsokor, bolgár rózsa, törökrózsa, bazsarózsa, ibolya, pézsma

Paco Rabanne Olympéa Aqua
Az eredeti Olympéa - ami éppen most fogyott el - nagy-nagy kedvencem volt, ITT írtam is róla Nektek. És mivel az Olympéa Aqua nagyon hasonlít hozzá, így talán nem meglepő, hogy ezt is hamar megkedveltem. Ez egy kellemes, hétköznapi illat, viszont az eredetihez képest ebben számomra sokkal inkább dominálnak a vaníliás és citrusos jegyek. Így egy édeskés, gyümölcsös, de mégis üdítően friss egyveleget kapunk, ami tökéletes a közelgő melegebb hónapokra. Ráadásul igen tartós is, így sokáig érezhetjük a bőrünkön.
Illatjegyek
Fejjegy: calabriai bergamott, fáklyaliliom
Szívjegy: keserű narancslevél, sós vanília
Alapjegy: kasmírfa, ámbra

Carven Le Parfum
Emlékszem, hogy amíg nem szagoltam ezt az illatot, csak hallottam, hogy milyen illatjegyek alkotják, amolyan tipikus virágos illatot képzeltem el, pedig ez annál sokkal több. A Le Parfum egy eléggé összetett illat: édeskés, de egyáltalán nem émelyítő. Virágos, de nem túlzó. Kissé púderes, de nem az a "nagymamis". Könnyed, de valahogy mégis "temperamentumos" - már ha lehet egy parfümre ilyet mondani. És mindenek felett igazán kifinomult és elegáns, de mégis picit pikáns, számomra kissé fanyar is; olyan illat, amit többedik használatnál is szoknia kellett az orromnak.
Illatjegyek
Fejjegy: mandarinvirág, fehér jácint, sárgabarack
Szívjegy: bükköny, ylang-ylang, jázmin
Alapjegy: fehér szantálfa, osmanthus, indonéziai pacsuli

Dolce&Gabbana Dolce Floral Drops
Erről az illatról már írtam Nektek korábban ITT, de úgy éreztem, hogy helye van ebben a válogatásban is. Ez egy frissebb, könnyedebb, zöldebb, ici-picit fanyarabb illat és valahogy lágyabb is az eredeti Dolcehez képest és talán pont emiatt tetszik jobban. Vannak benne édeskés és virágos jegyek is, de egyáltalán nem túl sok, nagyon légies az egész; olyan mint amikor nyáron kora reggel kimész a mezőre és szedsz egy csokorral a harmatos virágokból, majd beleszippantasz egy nagyot. Mivel nem túl intenzív és tolakodó, így tökéletes "mindennapos" illat és az üvege is igazán tavaszias, így tökéletes éke lehet a fürdőszobapolcnak, sminkes szekrénynek, vagy a fésülködőasztalnak.
Illatjegyek:
Fejillatok: neroli levelek, papaya virág
Szívillatok: fehér amarillisz, fehér nárcisz, fehér vízi liliom
Alapillatok: kasmír, pézsmás jegyek, szantálfa

Ha egyet kellene választanom közülük, akkor talán a Paco Rabanne 
Olympéa Aqua-ra, vagy a D&G Dolce Floral Drops-ra voksolnék...
vagy a Prada Candy Florale Kiss-re... nehéz a választás! :D
Ti szagoltátok már valamelyiket?


Szandra





*A bejegyzésben bemutatott parfümöket tesztelésre kaptam.



You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Nagyon tetszett ez a bejegyzés! :)
    Én nem szoktam különbséget tenni a különböző évszakok illatai között, nincs is igazi nagy kedvencem, mindig váltogatom, hogy mit használok. Nemrég vettem meg a GUCCI Bamboo-ját, azon kívül az AVON Dreams van még megbontva de a következő az Olympéa lesz, ha ezek fogyni kezdenek.

    VálaszTörlés
  2. Nem rég illatoltam a Carvent és jellegzetes illatra gondoltam, de ez nekem ha mélyet szippantok bele, egy finom habfürdőre emlékeztet. Egy női egyenruhás tárgyalásra kiváló, de nem lesz a fiatalok kedvence.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút egyetértek, nem az a "fiatalos", "tinis" illat, ez valahogy egy komolyabb parfüm.

      Törlés
  3. A Carven nálam a nagybetűs PARFÜM. Szerelem volt első szaglásra. Egy pici hibája, hogy nem valami tartós.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez is részben "személyfüggő", rajtam viszonylag tartós volt.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe