A nyár illata | Dolce&Gabbana Dolce Floral Drops


Viszonylag ritkán olvashattok a blogon parfümökről - mondjuk most pont pár napja volt szó egy másikról -, viszont ha megtetszik egy illat, akkor szívesen írok Nektek róla, még úgy is, hogy nem vagyok egy nagy illatszakértő. Én a saját kis gondolataimat, benyomásaimat szeretem megosztani Veletek egy-egy parfümről. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy a Dolce&Gabbana Dolce Floral Drops verziója miért lett nagyon kedvencem az elmúlt hetekben, akkor olvassatok tovább!




Valahogy mindig olyan "rizikós", ha egy cég parfümöt küld, hiszen azért ez egy eléggé kétesélyes dolog, mert vagy tetszik, az illat, vagy nem. Viszont amikor megkaptam ezt a parfümöt, nagyon megörültem, mivel korábban már szagoltam a sima Dolcet és ha lehet, ez a Floral Drops verzió még az eredetinél is jobban tetszik. Mondjuk ha így jobban belegondolok, szeretem a D&G illatokat: a The One, a Desire, a Light Blue, illetve annak is az Escape to Panarea verziója, ami a tavaly nyári kedvenc illatom volt (amúgy abból is megszagoltam az idei új verziót, aminek sajnos nem emlékszem a nevére, de az is bejövős), szóval ezeket mind-mind nagyon kedvelem.
A Dolce Floral Drops igazi tavaszi-nyári illat, de nem abban a szokásos virágos-gyümölcsös értelemben. Ez egy frissebb, könnyedebb, zöldebb, ici-picit fanyarabb illat és valahogy lágyabb is az eredeti Dolcehez képest és talán pont emiatt tetszik jobban. Persze vannak benne édeskés és virágos jegyek is, de egyáltalán nem túl sok, nagyon légies az egész; olyan mint amikor nyáron korareggel kimész a mezőre és szedsz egy csokorral a harmatos virágokból, majd beleszippantasz egy nagyot - ennél érzékletesebb nem tudom körülírni ezt a parfümöt.
Igazán nőies illat, de mégis van benne valami izgalom. A teljesség kedvéért íme így épül fel az illat: neroli levéllel és papaya virággal nyit, a szívillatban amarillisz, nárcisz és vízi liliomot fedezhetünk fel, az alapjegyeket pedig a kasmír, pézsma és szantálfa alkotják.
Fontos megemlítenem még azt is, hogy rajtam nagyon tartós ez a parfüm, de persze ez mindenkinél más lehet. Szerencsére én ha reggel magamra fújom, akkor még késődélután is érzem, úgyhogy ebből a szempontból is abszolút nyerő. Biztos, hogy a nyár hátralévő részében ezt fogom használni.
Természetesen nem mehetek el szó nélkül az üveg mellett sem, ami nekem személy szerint nagyon tetszik: maga az üveg egyszerű formája és az, hogy matt, végtelenül letisztult benyomást kelt, de a rózsás kupak, a fekete masni és a Dolce felirat mégis lágyítják és végtelenül nőiesség teszik az összhatást.
Ha van rá lehetőségetek, szagoljátok meg valamelyik parfümériában.



Nektek mi a kedvenc nyári illatotok?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest







You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Erre kíváncsi lennék én is :)

    Nekem nincs kedvenc illatom, parfümöm. Testpermet párti vagyok,abból is a gyümölcsös verzió.. Csak hát nyáron..még a bogarak is megszeretnek, ha ilyen illatfelhőben járkálok :))

    www.neon-rider-world.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na az is igaz, hogy nyáron veszélyesek lehetnek a bogarak miatt bizonyos parfümök :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe