Dögös vörösök | TESZT

A vörös rúzs különleges dolog: nem lehet elbújni vele, így nem keni fel az ember "csak úgy", ahhoz hangulat kell, vagy éppen egy különleges alkalom. Az ember általában nem szalad le a zöldségeshez vörös rúzzsal a száján, ahogyan én sem kenek fel egy ilyen feltűnő színt, ha mondjuk Lilivel megyek ki sétálni. Viszont ha valamilyen alkalomra a vörös ajakkence mellett döntök, akkor biztos lehetek benne, hogy megkoronázza és igazán nőiessé varázsolja a sminkemet, hiszen a vörös rúzs klasszikus, örök és elképesztően nőies.
Ma mutatok Nektek három új, dögös vörös árnyalatot; különböző kiszerelések, formulák és finisek, így mindenki megtalálhatja közülük a leginkább kedvére valót.

AVON Matt hatású ajakrúzs - Red Supreme
Emlékszem, hogy amikor meghozta a futár az AVON új, matt ajakrúzsait, valahogy nem igazán hozott lázba a dolog, mert eddig nem igazán sikerült megkedvelnem a matt ajakkencéket. De úgy voltam vele, hogy teszek velük egy próbát, hátha pont ezek a matt rúzsok lopják majd bele magukat a szívembe. 
Tökéletesen matt szín és hidratált érzés, bársonyos formula, simán siklik az ajkakon, nem szárít, sőt hidratál, hosszan tartó matt hatás, erős fedés - elég sok mindent ígérnek az AVON matt rúzsai, úgyhogy mindezen felbuzdulva fel is kentem az ajkaimra a Red Supreme-et, ami egy igazán feltűnő, hideg tónusú piros szín. Az az érdekes, hogy amikor ránéztem magára a rúzsra, nem olyan színt vártam, mint amilyen végül felkenve lett, de kellemes csalódás volt, mert az ajkaimon nagyon tetszett.
Ahogyan az is, hogy nem teljesen matt, van egy enyhe fénye és talán pont emiatt tetszik nekem. Meglepően könnyű viselet, nem nehezíti el az ajkakat és egyáltalán nem szárít - ez valószínűleg a rúzs géles állaga miatt van, ami megint csak pozitívum, ugyanis többek között azért sem szeretem a legtöbb  matt rúzst, mert általában valahogy olyan kemény a textúrájuk és emiatt felvitel után érzem, ahogyan ott ül egy nehéz réteg az ajkaimon, de ennél a rúzsnál szó sincs ilyesmiről. Remekül pigmentált, viszont fontos megjegyeznem, hogy nem csókálló és evés után szükség lehet korrigálásra. Viszont szép egyenletesen kopik, illetve én úgy vettem észre, hogy egy picit meg is színezi az ajkakat. Enyhén gyümölcsös illata van, de ez gyorsan elillan és nem mellesleg a matt fekete csomagolás is nagyon tetszik: egyszerű, visszafogott, de nagyon elegáns.
Szóval minden szempontból kellemes meglepetés volt számomra ez a rúzs és kedvet kaptam hozzá, hogy a másik két árnyalatot is kipróbáljam.
Elérhető 15 vibráló árnyalatban teljes áron 1699Ft-ért.

Max Factor Marylin Ruby Red
A Max Factor Marylin Monroe kollekció négy gyönyörű vörös árnyalatból áll, amelyek között mindenki megtalálhatja a hozzá passzoló vörös árnyalatot. A rúzsok micropigmenteket tartalmaznak az intenzívebb színért és nagyobb fényvisszaverődésért, az ajkak táplálását pedig szőlőmagolaj és avokádó vaj biztosítja - vagyis szín, hidratálás és táplálás egyesül ebben a rúzsban, ami mindenképpen jól hangzik.
Én a Marylin Ruby Red-et kaptam, ez az az eredeti, ikonikus árnyalat, amit Marylin kedvelt. Igazi telt, vörös szín, de mégis nagyon hordható - már amennyire ez egy vörös rúzsról elmondható - , hihetetlenül szép szín, első látásra beleszerettem.
Textúráját tekintve nagyon krémes és lágy, csak úgy siklik az ajkakon, szinte légiesen könnyű és nagyon kellemes viselet,  valóban hidratál és szép fénye van.  Kevésbé tartós, mint az előbbi AVON rúzs, de szép egyenletesen kopik és veszít fényéből. A sajtóanyag szerint citrusos-vaníliás illata van, de én furcsa módon mentolos illatot érzek :D. 
Elérhető négy árnyalatban 3499Ft-ért.

Maybelline Color Drama Intense Velvet Lip Pencil - 410 Fab Orange 
Végül, de nem utolsó sorban az előzőekhez képest egy teljesen más kiszerelés, egy rúzsceruza, ami külsőre eléggé hasonlít a Bobbi Brown rúzsceruzákhoz. Szeretem a rúzsceruzákat, mivel sokkal precízebb velük a felvitel, pláne hogy ez ez nem annyira astag ceruza. Viszont sajnos ez nem tekerős, hanem hegyezős darab... Szerintem ez nem igazán praktikus, hiszen ha az ember pl. magával akarja vinni, akkor nem árt hegyezőt is dobni mellé a táskába, másrészt meg valahol pazarlás is... De most lépjünk ezen túl, merthogy a Maybelline Color Drama Intense Velvet rúzsceruza a hegyezgetést leszámítva szuper ajakkence.
Meglepően krémes az állaga, így nagyon könnyű vele dolgozni. Intenzíven pigmentált, gyönyörű élénk színe van, finisét tekintve pedig amolyan szatén matt, hasonló a fenti AVON matt rúzshoz. Nagyon kellemes érzés az ajkakon, nem csúszkál, de nem is szárít és egészen tartós is, ja és enyhén gyümölcsös illata van. Szép egyenletesen kopik, ráadásul meg is színezi egy kicsit az ajkakat, így ha teljesen el is tűnik néhány óra után, akkor is hagy maga után egy kis színt.
A Fab Orange egy tűzvörös árnyalat némi narancsos beütéssel, ami annyira talán nem az én színem, de az ajkaimon egészen megkedveltem.
Kizárólag a DM drogériákban elérhető 2199 Ft-os áron.

És akkor nézzük a színmintákat, valamint hogy hogyan mutatnak az ajkaimon (sajnos kénytelen voltam utólag belenyúlni a képek színébe, de próbáltam úgy megcsinálni őket, hogy a rúzsok valódi színét adják vissza):


Ha a három közül választanom kellene, akkor azt hiszem az AVON
matt hatású rúzs mellett tenném le a voksomat.
Nektek melyik tetszik a legjobban?


Szandra




*A bejegyzésben bemutatott termékeket tesztelésre kaptam.

You Might Also Like

12 megjegyzés

  1. Válaszok
    1. Én is nagyon megszerettem, pedig ránézésre azt gondoltam, hogy nem fog jól állni.

      Törlés
  2. Nekem bordosnak tunnek...
    Itt a Rimmel uj Only 1 ruzsa is elfert volna, az a legtartosabb. Sosem szerettem a ruzsokat, mivel allandoan vigyazni kellett rajuk, de ez annyira jo,hogy vettem ketfele voroset is :) 500 es 510

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyik bordós, másik narancsos, de mindegyik pirosas. :) Na majd megnézem ezt a Rimmel rúzst is. :)

      Törlés
  3. Mindegyik nagyon jól áll! :) A Red Supreme nálam is nagy kedvenc lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen. Én is nagyon megszerettem a Red Supreme-et :).

      Törlés
  4. Engem is a Maybelline fogott meg a legjobban, gyönyörű a színe. A rúzsokkal nekem mindig az a bajom, hogy hihetetlen gyorsan kicserepesedik tőle a szám. De ezzel lehet teszek majd egy próbát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akinek nagyon szárazak az ajkai, azoknak mindenképpen érdemes aláhidratálni, sőt radírozni is előtte. :)

      Törlés
  5. Tudtok egy olyan márkát és árnyalatot mondani ami nem jön le nem kenődik és Marilyn piros? És lehetőleg 5000-nél nem drágább?

    Köszi:)

    U.i.: Szerintem az Avonos áll a legjobban ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha olyan kell, ami tartós és nem hagy nyomot, nem kenődik, akkor érdemes megnézned a Max Factor Lipfinity duót, bár azt nem tudom, hogy pontosan milyen színekben van, de az tényleg nagyon tartós.

      Törlés
  6. Azt hiszem, a színe miatt a Maybelline tetszik, viszont felkenve egyértelműen az Avonos a legszebb. De a Max Factor mégis csak Marilyn... :D De a leírtak és a képek alapján azt hiszem, én is egy Avon Red Supreme-ra ruházok be :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe