Melyik a jobb? - Pupa sminklemosók

Folytatom a korábban megkezdett "Melyik a jobb?" sorozatot, aminek az első részét ITT találjátok. Ma a Pupa két sminklemosójáról lesz szó, bár két eltérő típusú termékről van szó, de a funkciójuk azonos, így gondoltam érdemes lehet együtt, egymás mellett bemutatni őket. Remélem hasznos lesz Nektek.

Gondolkodtam, hogy mivel kezdjem, a jóval, vagy a kevésbé jóval, de úgy gondoltam, legyünk túl az elején a negatív dolgokon és utána jöhet a jó, így legalább pozitív hangulatban záródik majd a bejegyés (remélhetőleg:).
Néhány héttel ezelőtt három különböző típusú sminklemosót kaptam tesztelésre a Pupa-tól. A smiklemosó tejet egyből ki is sorsoltam, mert nem igazán szeretem az ilyen típusú termékeket, így maradt a Pupa kétfázisú sminklemosó, valamint a sminklemosó olajzselé.
Annyit megjegyeznék, hogy ami egyik terméknél sem tetszik, az a billenős kupak. Szerintem nem igazán praktikus, ráadásul nekem ki is lazult és lötyögött mindössze két használat után, vagyis utazáskor esélytelen, hogy magammal vigyem. Sőt a kétfázisúnál mindig oda kell figyelnem, hogy felrázáskor alaposan leszorítsam a kupakot, különben az egész fürdő kétfázisú sminklemosóban fog úszni.

Pupa Kétfázisú sminklemosó
Nagyon régen használtam már ilyen típusú terméket, mert nem igazán volt szerencsém velük, de gondoltam ennek adok egy esélyt, hátha jó lesz.
Előnye, hogy arcra, szemre és szájra egyaránt használható, vagyis az egész arcunkról eltávolíthatjuk vele a sminket. Illetve szárazabb bőrűeknek jó lehet, hogy olajos réteget hagy maga után, így nincs húzódó érzés utána, mert nem szárítja a bőrt.
Természetesen alaposan fel kell rázni használat előtt, hogy a két réteg jól elkeveredjen, így néz ki összerázva:
Sajnos nálam nem végzett elég alapos munkát ez a lemosó. A szempillaspirált csak úgy tudta leszedni, hogy dörzsöltem a szememet a vattakoronggal. Nyilván ez attól is függ, milyen spirált használtunk, de rajtam nem vízálló spirál volt és sajnos nem szedte le teljes mértékben. Ráadásul enyhén égett és ki is pirosodott utána a szemem körüli rész :(. Pedig a dobozon azt írják, hogy érzékeny szemre is ideális, hát ezek után én picit elbizonytalanodtam...
És nekem sajnos az sem igazán tetszett, hogy olajos réteget hagy maga után, még úgy sem, hogy mostanában picit szárazabb a bőröm. Valahogy így nincs meg az a tisztaság érzésem, hogy lemostam a sminkemet, hiszen maradt a bőrömön egy csúszós, fénylő, olajos réteg. Persze utána még áttörlöm az arcomat tonikkal, szóval ez eltűnik, de sajnos azt kell mondanom, hogy nekem igazán nem lett a kedvencem ez a kétfázisú sminklemosó. 

Pupa Extra gyors sminklemosó olajzselé
Amikor megláttam ezt a sminklemosót, egyszerre örültem és voltam szkeptikus, ugyanis eszembe jutott a Balea olajos arctisztító fluid, amiről EBBEN a videóban meséltem, azt sajnos nem igazán szerettem. De nekem akartam az alapján egyből leírni ezt a terméket és milyen jól tettem, hogy kipróbáltam.
Az állaga egyébként hasonló a Baleás fluidhoz: majdnem teljesen átlátszó, zselés állagú, de mégis folyékony, így könnyen el lehet oszlatni a száraz bőrön. Ezután egy kis vízzel fel kell habosítani, de ne ijedjetek meg, nem habosodik túl intenzíven, hanem tejszerű emulzióvá alakul és így tisztítja a bőrt, végül le kell öblíteni. Meglepően hatékonyan tisztít, utána áttöröltem tonikkal a bőrömet és szinte semmilyen smink nem volt a vattakorongon. Ráadásul nem volt utána semmilyen kellemetlen húzódó érzés, ami gondolom amiatt lehet, hogy hidratáló hatóanyagok és rózsavíz is van benne, így száraz bőrre is ajánlják.
Az egyetlen hátránya talán, hogy ez csak arcon használható, vagyis szemsmink eltávolítására nem alkalmas, de nekem ez nem gond, mivel azt amúgy is mindig külön, micellás vízzel szoktam leszedni.

Szóval nálam egyértelműen a sminklemosó olajzselé nyert azt biztosan el is fogom használni. :) A kétfázisú sminklemosót esetleg érdemes azoknak kipróbálni, akik szeretik az ilyen típusú sminklemosókat, de sajnos nem igazán győzött meg.



Nektek mi a kedvenc sminklemosótok?


Szandra





*A bejegyzésben bemutatott termékeket tesztelésre kaptam.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe