Melyik a jobb? - Arclemosó habok



A mai bejegyzéssel egy új "sorozatot" szeretnék elindítani a blogon. Ne gondoljatok semmi forradalmi újdonságra, hiszen folyamatosan vannak tesztek, illetve néha-néha összehasonlító bejegyzések is, de igazából ez utóbbiakat szeretném rendszeresíteni olyan formában, hogy különböző márkák kettő ugyanolyan, vagy hasonló termékét állítom egymás mellé és hasonlítom össze egy bejegyzésben. Nem nagyon akarok egyszerre kettőnél több terméket górcső alá venni, mert én valahogy úgy érzem olyankor, hogy kicsit elveszek a sok különböző kozmetikum és az infók között. A mai bejegyzésben két arclemosó habot hasonlítok össze, ezek már-már feledésbe merülve a fürdőszoba polcán csücsültek egy ideje, mivel más arclemosót használtam, de most eljött az ő idejük. Úgyhogy ma kiderül, hogy a The Body Shop, vagy a Mádara arclemosó habját szeretem jobban.

Úgy vettem észre, hogy egyre népszerűbbek a különböző habok a kozmetikumok között - és itt ne a hajhabra, vagy a borotvahabra gondoljatok. Egyre több márkánál látok felbukkanni kézmosó, vagy éppen tusoló habot. Az arclemosó habok azért annyira már nem számítanak újdonságnak, több cégnél is találkoztam már hasonló termékkel, mint a mai bejegyzés két főszereplője. Én most a Mádara Purifying Foam-ot és a The Body Shop Aloe Gentle Facial Wash-t fogom összehasonlítani.
Ránézésre nincs nagy különbség a kettő között, hiszen maga a flakon és a pumpa is gyakorlatilag ugyanoly, viszont a két termék űrtartalma nem egyforma: a Mádara habja ugyanis 150ml, a The Body Shop pedig 125ml.
A Mádara Purifying Foam-ot valamennyi bőrtípusra ajánlják: a honlapjukon azt írják, hogy a zsíros területeket rendbe hozza és a száraz részeket puhává teszi. Igazából ezt tanúsíthatom, mármint hogy száraz és zsírosabb bőrön is megállja a helyét. Én használtam akkor is, amikor inkább kombinált volt a bőröm, illetve most is, amikor szárazabb és nem tapasztaltam problémát egyik esetben. Mivel ez egy könnyű hab, így egyáltalán nem zsírosít, de szerencsére nem is szárít.
A habja nem túl "kemény", de mégis gazdag, így két pumpálásnyi mennyiséggel alaposan, de mégis kíméletesen meg tudom tisztítani a bőrt. Őszintén szólva én a legelső használat előtt azt gondoltam, hogy túl gyengéd lesz és nem fogja eltávolítani a sminket, de nem így lett. Persze a szememről lemosom külön a sminkemet, tehát azzal nem kell megküzdenie, de az arcomról szépen lehozza az alapozót, meg mindenfélét. Egy nagyon-nagyon minimális sminket szoktam még látni a tonikos vattakorongon, amivel át szoktam törölni az arcomat az arclemosó használata után.
Nem illatmentes, de nem tudom meghatározni milyen illata van. Talán az a legjobb szó, hogy olyan természetes illata van: nem rossz, de nem is vagyok oda érte. Szerencsére nem irritálja a bőrömet. 
Egyébként ez egy vegán, glutén- és mogyorószármazékmentes termék és ez a 150ml-es kiszerelés 5790Ft-ba kerül, ITT találjátok.

A The Body Shop Aloe Gentle Facial Wash arctisztító habot már kifejezetten érzékeny bőrre ajánlják, tartósítószer- és illatmentes termékről van szó, így szerencsére ennél sem tapasztaltam irritációt. Ami a smink eltávolítását illeti, egy az egyben ugyanazokat tudom elmondani, amit az előző terméknél is, hatékonyságban nem látok különbségben a kettő között.
Ebből is két pumpálásnyit szoktam használni, de ennek ici-picit lágyabb a habja, mint a Mádaranak, talán látszik is a képen, hogy nem olyan magas a "habtorony". Viszont ami eléggé szembe, vagy inkább "orrbatűnő" különbség a kettő között az az, hogy a TBS habjának valahogy olyan "gyógyszertári" szaga van, ami nem annyira kellemes...
A másik különbség, hogy a The Body Shop habja olcsóbb 2990 Ft, bár ugye valamivel kevesebb terméket kapunk, IDE kattintva találjátok meg.
Összegzésként azt tudom elmondani, hogy én a két termék között hatékonyság tekintetében nem tapasztaltam különbséget, nálam mindkettő ugyanúgy távolította el a sminket és egyik sem szárította, vagy zsírosította a bőrömet. Különbség egyértelműen a két termék illata között van, a TBS-é inkább kellemetlen számomra, de a Mádara illatáért sem vagyok oda :D. A másik különbség pedig a kiszerelésben és az árban van. Szóval aki inkább az árra érzékeny, mintsem a termék illatára, annak a TBS Aloe arclemosó habot javasolom, aki viszont inkább egy kellemesebb illatú és nagyobb kiszerelésű terméket szeretne, annak a Mádara habja lesz a nyerő.
Én nem nagyon tudnék választani a kettő között, mert tényleg nagyon hasonlóak, de talán inkább a Mádara habja felé billen a mérleg nyelve.




Ti próbáltatok már valamilyen arctisztító habot?


Szandra






You Might Also Like

9 megjegyzés

  1. Szerettem a Mádara hab hatását, de az illatát (szagát) jaj nagyon nem. Viszont rátaláltam a TÖKÉLETES habra: a Klairs Rich Moist Foaming Cleanser, koreai termék, csodás teafaolajos illata van. A sminkemet maradéktalanul leszedi, mégis nagyon lágy, krémes. Kombinált bőröm van, az olajosságot lehúzza, a szárazságot csökkenti. Már a 3. flakon fogy nálunk, a férjem csak ezt használja és teljesen rendbe tette az arcát, sehol egy patti vagy piros folt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú ez nagyon jól hangzik, köszi a tippet :). Te honnan szerzed be?

      Törlés
    2. Wishtrendről, http://www.wishtrend.com/ , sajnos általában ez a hab nincs az ingyenesen szállított termékek között, viszont én eddig mindig rendeltem mellé valami olyat, amire vonatkozik az ingyenes szállítás, és akkor a pluszban bepakolt termékeknél sem számolnak fel semmit! (: Tingido blogján szoktak lenni a wishtrendre aktuális kuponkódok, érdemes azt is csekkolni!

      Törlés
  2. Próbáltam már ilyen habot, de vegyesek voltak az érzéseim. Az első egy Avonos, zsíros bőrre való lemosó volt, azt szerettem, de gyorsan elfogyott, aztán kaptam az egyik barátnőmtől egy Helia-D tokaji aszús lemosót is, annak isteni finom illata van, de nem tisztított eléggé. Mindennapos használat mellett sem fogyott el sok-sok hónap alatt, a végét ki kellett dobnom, mert megváltozott az illata.
    Biztosan fogok még velük próbálkozni, mert szimpatikusak, csak meg kell találnom a bőrtípusomnak megfelelőt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tokaji aszús lemosó? Wow, ez izgin hangzik :D. Amúgy én úgy láttam, hogy talán van a Baleának is ilyen terméke, meg a talán a Müller saját márkájának a CV-nek is, lehet ha ezek elfogytak, akkor kipróbálom majd valamelyiket :).

      Törlés
  3. Én nagyon szerettem a pixiboxban talált mádara arctisztító habot. Most fogyott el, az ára miatt egyelőre nem veszem újra. Az avonból rendeltem egy arctisztító habot, nyilván sokkal olcsóbb volt, majd meglátjuk, ér-e valamit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd írj, hogyan vált be, kíváncsi vagyok, hogy egy hasonló, de olcsóbb termék mennyire működik :).

      Törlés
  4. Régebben használtam a Madara arctisztító habját, fogom is majd, mert egy új csomagban is benne van, szerettem, bár nekem más, kommerszebb és csúnyább összetevőket tartalmazó lemosó vált be legjobban. A márkát egyébként nagyon szeretem, és több terméküket használom folyamatosan, szerintem megéri megvenni, ha valaki jó minőségű, természetes arc- és testápoló termékeket keres. Üdv, Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony jó kis termékeik vannak :). Amúgy szabad tudni, hogy melyik az a termék, ami Neked bevált?

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe