Melyik a jobb? - Arctisztító kendők

Az igazat megvallva nem vagyok nagy rajongója az arctisztító kendőknek... Ez leginkább amiatt van, mert eddig még nem nagyon találtam olyat, amit tényleg szerettem volna. Pontosabban egy volt: a MAC sminklemosó kendője abszolút bevált nekem, de a drogériákban kapható hasonló termékek nem igazán működtek nálam - legalábbis az a néhány, amit próbáltam, de őszintén szólva egy idő után már nem is kísérleteztem velük. 
Pedig ezek a kendők nagyon praktikusak lehetnek pl. utazáskor, hogy ne kelljen kismillió arctisztító és sminkeltávolító terméket magunkkal vinnünk. Vagy éppen egy hosszú nap/éjszaka után is nagy hasznukat vehetjük, ha gyorsan szeretnénk megszabadulni a sminkünktől.
Nemrégiben két márkától is érkezett hozzám tesztelésre sminklemosó kendő, úgyhogy a mai bejegyzésben "összecsapnak" és kiderül, hogy melyik a jobb: a Nivea Creme Care Arctisztító kendő, vagy a Garnier 3in1 Micellás arctisztító kendő.
A csomagolást és kiszerelést illetően teljesen egyforma a termék: mindkettő szimpla "tasakban" van, a lezáró rész csak egy egyszerű csík, úgyhogy oda kell figyelni, hogy rendesen visszaragasszuk, különben idő előtt búcsút mondhatunk a kendőknek. Mindegyikben 25 kendő van és ezek mérete is megegyezik.
A Nivea Creme Care Arctisztító kendőt én egy picit puhábbnak és vastagabbnak éreztem, mint a Garniert. A csomagolás szerint "még a vízálló sminket is eltávolítja és tiszteletben tartja a bőr nedvességtartalmát". Ahogy kinyitom a csomagolást, azonnal érzem azt a klasszikus Nivea krém illatot.
Rajtam nem vízálló smink volt, amikor teszteltem, de sajnos így sem távolította el maradéktalanul a sminkemet, merthogy utána áttöröltem még az arcomat arctisztítós vattakoronggal és bizony volt még rajta smink. És sajnos égette a szememet és ki is pirosodott tőle, pedig próbáltam nagyon gyengéd és finom lenni, nem dörzsöltem, de nem kis idő volt, mire leszedte a szemsminkemet. A bőröm is húzódott utána egy picit, de talán akinek kevésbé érzékeny a bőre, az remélhetőleg nem tapasztalja ezeket.
A Garnier 3in1 Micellás arctisztító kendő illat-, alkohol- és színezékmentes, így kifejezetten érzékeny bőrre és szemre ajánlják, hurrá! :) Ígérete szerint eltávolítja a sminket + tisztít + hidratál. Hatékonyságban kb. egy szinten van a Nivea-val, sajnos ez is hagyott sminket maga után, viszont legalább nem égette a szememet, csak egy ici-pici bizsergést éreztem a használata után, illetve szerencsére a húzódó érzés is elmaradt.
A két kendő nedvesség tekintetében nagyjából egyforma, de én picit kevésnek érzem, szerintem ha nedvesebbek lennének, akkor talán a sminkeltávolításban is hatékonyabbak és alaposabbak lennének.
Árban is nagyjából egy szinten mozog a kettő, hiszen mindkettő kb. 1400Ft-ért kapható.

Bár egyik arctisztító kendővel sem vagyok maradéktalanul elégedett, de ha a kettő közül választani kell, akkor a Garnier mellett teszem le a voksomat.



Ti próbáltátok már valamelyiket ezek közül?
Vagy van olyan arctisztító/sminklemosó kendő, ami bevált Nektek?
Jöhetnek a tippek! ;)



Szandra




*A bejegyzésben bemutatott termékeket tesztelésre kaptam.

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Balea sminklemosó kendőket használok, de nem sminklemosásra. Nekem amire nagyon beváltak, az a bőröm felfrissítése a testemen, a nyári melegben (gyanítom, hogy alkohol van benne, ami miatt nyáron is hűsítő érzést ad..), vagy olyankor, amikor csak egy kicsit kimelegszem, de nem annyira, hogy lezuhanyozzak miatta. Edzés után is van, hogy csak ezzel törlöm le magam, mert otthon szoktam zuhanyozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ilyesmire én is szoktam használni ezeket a kendőket. :)

      Törlés
  2. Sokféle arctisztító kendőt próbáltam már, de én sem vagyok maradéktalanul elégedett egyikkel sem. A babylove kék csomagolású popsitörlőjét szoktam venni (dm), nagy és kis kiszerelésben is, de inkább csak "ad hoc" használom, mint komplett sminklemosásra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én sem kattantam még rá ezekre, bár lehet amiatt, mert még nem találtam meg az igazit, meg annyira nem is költséghatékonyak, hogy az ember minden nap ezzel mossa le a sminket...

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe