Szivacs másként - Konjac arctisztító szivacs teszt


Gyerekkoromban imádtam a szivacsot: mindig jól felhabosítottam vele a hab- vagy tusfürdőt és jól eljátszogattam vele fürdés közben. 
Aztán az utóbbi években a szivacs szép lassan eltűnt a fürdőszobámból és helyét átvette a fürdőrózsa. Azt nem is gondoltam volna, hogy egyszer majd "speciális" formában tér vissza hozzám, ráadásul az arcápolási rutinom részeként. Ezután a kissé talán zavaros felvezető után következzenek a tapasztalataim a Konjac arctisztító szivacsról.




Ahogyan azt már anno említettem, ezzel, vagy egy ehhez hasonló szivaccsal először Ingrid aka Miss Glamorazzi egyik kedvences videójában találkoztam először, beleültette a bogarat a fülembe és elkezdtem kutakodni utána. Nem is kellett messzire mennem, ugyanis rábukkantam a Make Up Plaza webáruházban ITT. Az ott található infók aztán még inkább meggyőztek arról, hogy ki kell próbálnom ezt a szivacsot.
De hogy mit is kell tudni róla? 
A konjac szivacs 100%-ban természetes kígyópálma (japánul konnyaku) rostból áll, az Amorphophallus konjac növény gyökeréből készül. Japánban és Koreában terem nagy magasságban, ezért rendkívül tiszta, szennyezőanyag-mentes. 
A szivacs egyedi, hálószerű felépítése gyengéd masszírozó hatást fejt ki, mélyen tisztítja a pórusokat, gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket és szennyeződéseket, a fölösleges zsírt, baktériumokat és mitesszereket. Nedvesen rendkívül puha és gyengéd, a finom bőrrészeket sem károsítja, puha textúrája miatt a hiperérzékeny bőrűek is használhatják és a szem környéke is tisztítható vele. A sminket is eltávolíthatjuk vele és nem szükséges lemosót használni, önmagában is tökéletesen működik, illetve a szokásosnál kevesebb lemosó is elég, ha ezt a szivacsot használjuk.
És akkor jöjjenek az én tapasztalataim.
Amikor megérkezett és kibontottam, eléggé meglepődtem, merthogy szárazon eléggé kemény, úgyhogy eszetekbe ne jusson így használni.
Jól be kell nedvesíteni, majd finoman kinyomkodni, ekkor valamivel nagyobb és elképesztően puha, bársonyos tapintású lesz. 
Én úgy használom, hogy benedvesítem az arcomat, és teszek rá egy kicsit a The Body Shop kamillás arctisztító vajból, nagyon szeretem ezt használni hidegebb időben. Majd fogom a nedves szivacsot, és körkörös mozdulatokkal szépen átmasszírozom vele bőrt. Tökéletesen beleillik a kezembe, mivel félgömb alakja van, így nagyon kényelmes és nagyon kellemes a használata, nagyon jó érzés ezzel a bársonyos szivaccsal masszírozni. Kb. 2 percig tisztítom vele a bőrömet, ezután alaposan lemosom vízzel és ennyi. Gyönyörűen eltávolítja a sminket, egyáltalán nem karcolja, vagy irritálja a bőrömet, viszont annyira selymes, puha és rugalmas lesz a használata után, hogy egyszerűen nem tudok betelni vele. Ráadásul én úgy vettem észre, hogy - bár még csak pár napja használom - de mintha kevesebb mitesszerem lenne az orromon  és környékén, pedig ez nem is a mitesszeres bőrre való verzió (merthogy olyan is van ITT).
Használat után alaposan ki kell mosni, finoman kinyomkodni belőle a vizet, és a szivacson található cérna segítségével hűvös helyre felakasztani száradni, vagyis ne hagyjátok a meleg, párás, fürdőszobában. Szárazon, illetve száradás közben nem szabad nyomkodni, mivel ez károsíthatja a finom növényi rostokat.
Tényleg csak szuperlatívuszokban tudok beszélni erről a szivacskáról, most már csak arra leszek kíváncsi, hogy így, hogy kétnaponta használom, kb. mennyi ideig tart majd ki, a honlap szerint elvileg pár hónapig.
Én a sima tisztító szivacsot rendeltem, amit ITT találtok, de többféle verzió létezik különböző bőrtípusok/bőrproblémák szerint: pl. zsíros/kombinált bőrre való konjac szivacs zöld agyaggal, de van mitesszeres, pattanásos bőrre való is aktív szénnel, valamennyi típust megtaláljátok ITT.
Az ára 2790 Ft, ami talán soknak tűnhet egy ilyen kis szivacsért, de ha belegondolunk abba, hogy mennyibe kerül pl. egy arclemosó tej és hogy ez a szivacs elvileg hónapokon keresztül használható önmagában arctisztításra, tehát elhagyható az arctisztító tej, akkor szerintem már egyáltalán nem is olyan vészes.


Hogy tetszik Nektek ez a szivacs?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

18 megjegyzés

  1. Én próbáltam anno, írtam is róla, nekem nem vált be annyira. Egynek elment. Az fájt, hogy pár hét után, hiába tároltam leírásnak megfelelően, penészes lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó jajj, ez nem hangzik jól :(. Remélem az enyém nem így végzi... kíváncsi vagyok rá, meddig tudom használni, mert nekem nagyon bejön.

      Törlés
    2. Én hűtőben tároltam, ezt írták a papírra. Jó alaposan kinyomkodtam belőle a vizet is, hagytam száradni és utána tettem be.
      Rajtam kívül annak idején nem írt róla, szóval fogalmam nincs, hogy megint én "fogtam ki jól" ezt a szivacsot, vagy alapjáraton ez a sorsa neki. Ha jól emlékszem 1-2 hónapig a penészedés előtt azért használtam :)

      Törlés
    3. Én amúgy inkább felakasztva "szárítom", szerintem úgy tud legjobban kiszáradni, hogyha lóg, és esetleg a felesleges folyadék ki is tud csepegni belőle. Meg lehet, hogy esetleg a hűtőben kaphat nedvességet is valamilyen úton-módon, ha óvatlan az ember, (az esetleges "hűtőszagokról" nem is beszélve) szóval lehet inkább mégsem fogom oda betenni, inkább minél szárazabb helyen szárítom, elvégre száraz helyen nem alakulhat ki penész, legalábbis nagyon bízom benne :).

      Törlés
  2. De jó, hogy írtál róla, nagyon érdekes volt olvasni a tapasztalataidat! :)

    VálaszTörlés
  3. Érdekesen hangzik, a kombinált bőrre ajánlott, zöld agyagos különösen tetszik, bár eléggé kétkedve állok az ilyesfajta dolgok elé :D A penészedést sem venném jó szívvel pár hét után :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem, úgyhogy remélem nem fog az enyémmel is ez történni, dehát ezt előre nem tudhatom, minden megteszek, hogy ne ez legyen... :(. Lehet hűtőben fogom tárolni, mert az írják, hogy lehet azt is két használat között.

      Törlés
  4. Nagyon érdekes volt megismerkedni ezzel a szivaccsal. :)

    VálaszTörlés
  5. Mik vannak. Azért két perc elég sok, ha reggel rohansz :) Meg utána moshatod ki minden használat után. Biztos kényeztető cuccnak szánták, mert nekem reggel egy pár másodperces arctisztításra van időm kb. és két percben benne van a smink is.

    VálaszTörlés
  6. Én nagyon szeretem az olyan arctisztítási módokat amikor nem csak simán kézzel kell tisztítani hanem valamilyen eszközzel az arcunkat és így elsőre ez is tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tényleg csak ajánlani tudom, teljesen más érzés ezzel az arctisztítás, és szerintem hatékonyabb is, mint "simán".

      Törlés
  7. Kedves Szandra! A minap vásároltam én is a Make up plázából, nézegettem is ezt a szivacsot a problémás bőrömre, de az ára miatt végül nem rendeltem meg. Krémmánián találtam viszont egy másik, lényegesen olcsóbb verziót: Dr. Chen konjac mélytisztító szivacsát 1.000 Ft alatt. Ha rákeresel, biztosan kidobja a Google, egy élénk zöld zacskóban van, főleg bioboltok árulják. Ezekről az olcsóbb fajtákról sokan írtak már, de leginkább semleges véleményeket olvastam. Te viszont elég pozitívan nyilatkoztál. Azt szeretném kérdezni, hogy a te esetedben ugyanerről a termékről beszélünk, vagy a tiéd egy teljesen más csomagolásban , más gyártótól érkezett (netán minőségibb termékről is beszélünk az árkülönbség miatt, vagy simán megtehetik, hogy drágábban árulják ugyanazt a terméket)? Próbaképpen most az olcsóbbat rendeltem meg, holnap talán meg is érkezik. Remélem hasonló tapasztalatom lesz vele, mint neked. Üdv.: Kinga

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kinga, belinkeltem a Make Up Plaza oldalát, ahol megtalálod a szivacsot, de ennek egyébként ilyen fehér rózsaszín csomagolása van. Sajnos amit Te írtál, azt nem ismerem, úgyhogy nem tudom, hogy pontosan mi a különbség, azt tudom, hogy ebből is léteznek hamisítványok, de sajnos arról tényleg nem tudok írni, amit Te rendeltél, mivel azt nem próbáltam.
      Viszont szerintem semmiképpen ne hűtőben tárold majd, inkább száraz helyen lógasd fel és úgy szárítsd.

      Törlés
  8. Én is találtam ma a Jysk áruházban gyönyörű csomagolásban, 1.400.--ft-ért. Fehér színben vettem meg, szívalakú. . Vitatkozni lehet rajta, hogy a 3 ázsiai termék közül melyik a hamisitvány, hiszen csak a formájuk más és más, ugyanabból a rostanyagból vannak, az ázsiai fák között olyan nagy különbség nincs. Nekem csak egy buta kérdésem van: a szivacs egyik oldala sima, a másik durvább. Arc masszírozáshoz, tisztitáshoz nyilván a durvább felületet kell használni, ugye? Válaszodat előre is köszönöm, Ági

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok! Utánajártam ennek a hamis, nem hamis dolognak és az alábbiakra jutottam böngészés közben: itt nincs olyan, hogy hamis vagy nem hamis. Egyszerűen csak vannak minőségibb feldolgozások és kevésbé odafigyelő minőségű szivacsok.

    A THE KONJAC márka terméke egy nagyon magas minőségű konjac szivacs. Tehát megbízhatóan nem koszos, jó feldolgozású, megfelelő méretű, tartós, nem penészedik megfelelő tárolás mellett stb.

    Ezzel ellentétben vannak a kisebb méretűek, "koszosabbak" tehát nem 100% rostból állóak és a tisztaságuk sem mindig 100%-os, morzsolódnak, penészesednek stb.

    Tehát: többféle konjac szivacs létezik, gyártónként változó. A The Konjac egy minőségi változat. De vannak olcsóbbak is, melyek hamarabb tönkremehetnek és nem biztos, hogy 100% konjac-ból vannak. Ennyi.

    Lehet, hogy ugyan abból a rostanyagból vannak, igen, de más a százalékuk! És ez itt lényeges különbség. Minél nagyobb a rosttartalma, annál értékesebb jobb minőségű, tartósabb, hatékonyabb stb.

    Lehet venni adidas melegítőt drágán és olcsóbban is, hisz mind a kettő anyagból van és hordható :-) De lehet, hogy az eredetinek jobb a varrása, tartósabb stb. Itt is erről van szó. Itt nem azt kell nézni, hogy hamis vagy nem hamis, ugyan már! A rosttartalom, a terméktisztaság, a nagyság, a tartósság stb. az, ami megkülönbözteti ezeket a termékeket és márkákat.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe