Piroska és a ...

Régebben nem szerettem a piros színt, egyáltalán nem, sem ruhában, sem sminkben és kiegészítőkben sem, egyedül talán a körmömön tudtam elviselni ezt a színt. De most azt vettem észre, hogy az elmúlt hetekben egyre többször nyúlok ezután a szín után minden téren. Nem tudom, hogy ez ősznek köszönhető-e, vagy egyszerűen a várandósság miatti hormonoknak köszönhetően a nőiességem a színválasztás terén is megnyilvánul, vagy a kettő együtt, vagy egyik sem :D. De arra gondoltam, hogy ha már így alakult, akkor megmutatom Nektek a kedvenc pirosságaimat, csak úgy :). Szóval ez most kicsit random lesz, de azért remélem, hogy tetszeni fog :).



Piros ajkak
Régebben egyszerűen el sem tudtam képzelni, hogy piros rúzst hordjak, valahogy túl feltűnőnek és kirívónak tartottam. Nem azt mondom, hogy most minden nap vérvörös ajkakkal lófrálok, de azért most már fel merek kenni és tudok viselni ilyen árnyalatokat is. Lehet, hogy ez hülyeség, de a vörös rúzshoz szerintem fel kell nőni, az már egy másik szint, egy komolyabb, érettebb.
Persze vannak azért fokozatok, ha az ember lánya nem akar egyből egy vörös rúzzsal kezdeni. Kezdőknek jó alternatíva lehet a Maybelline Baby Lips ajakápoló a Cherry Me árnyalatban (kapható a Müller drogériákban), ami éppen csak enyhe pírt ad az ajkaknak, ugyanakkor remekül ápol.
Ha már készen álltok a piros ajkakra, de a rúzzsal esetleg még ügyetlenek vagytok, akkor használjatok ajakkrémet, amit szájfényszerű applikátorával könnyen és precízen felkenhettek. A NYX Soft Matte Lip Cream Amsterdam árnyalata élénk színével és matt finisével hamar kedvencem lett.
És végül, ha már hozzászoktatok a piros ajkakhoz, akkor jöhet a rúzs. Ha elsőre nem akartok melléfogni, akkor válasszatok olcsóbb terméket, így ha mégsem tetszik, vagy nem válik be, nem buktok nagyot. Az essence 02 All you need is love árnyalata klasszikus piros, kellemes állaga van, így kellemes viselni is, ráadásul az ára is nagyon kedvező.
Piros szemfesték???
Na jó, nyilván nem kenek a szemhéjamra piros szemhéjpúder, azért az keveseknek áll jól :D. De a Maybelline Color tattoo Metallic Pomegranate árnyalatának talán van helye ebben a bejegyzésben. Bordós-barnás színének és a benne lévő aranyló csillámoknak köszönhetően az egyik kedvenc őszi, krémes szemfestékem.
Piros körömlakk
Évekkel ezelőtt gyakorlatilag csak piros, vagy sötétrózsaszín, esetleg bordó lakkal festettem a körmeimet. Aztán ahogyan elhatalmasodott rajtam a körömlakkok iránti rajongás, úgy szorultak ki ezek a színek a repertoáromból és a helyüket átvették merészebb színek és textúrák. De mostanában ismét gyakran és szívesen nyúlok a régi kedvenc árnyalatokhoz. Egy vörös lakk egyszerre kifinomult és vad, nőies és elegáns, és szinte mindenhez és minden alkalomra passzol. Nagyon szeretem a Catrice 18 Bloody Mary To Go árnyalatú körömlakkját, mert egyenletesen és szépen fed két rétegben, a színe pedig magáért beszél - bár itt a képen picit narancssárgásnak tűnik, de valójában egy csodaszép, bordós pirosas szín.
Piros illat
Ez talán elsőre furán hangozhat, de ha megszagolom a Nina Ricci Nina parfümöt, akkor ha nem tudnám, hogy piros színe van, akkor is ezt a színt képzelném el hozzá. Igazi édes, virágos-gyümölcsös illat, de érezni benne egy kis citrusosságot is. Nekem mégsem az a tipikus tavaszi-nyári parfüm, sokkal inkább mostanra való, talán a benne lévő alma és vanília miatt. Szerintem ez egy olyan parfüm, ami az édessége miatt talán nem mindenkinek tetszene. Pedig nagyon fiatalos, nőies és játékos illat, engem mindig felvillanyoz, amikor magamra fújom és érdekes, hogy a férjem nem igazán szereti az édes parfümöket, de ez neki is tetszik :). A csodaszép üvege miatt pedig polc, vagy fésülködőasztal ékeként sem utolsó.
Piros kiegészítő
Ezt a nagyon puha, kockás, piros körsálat még tavaly vettem az F&F-ben, és ilyenkor ősszel-télen egyszerűen imádom. Szerintem nagyon jól illik egy elegánsabb szövetkabáthoz, de akár kicsit sportosabb összeállításhoz is. Amellett, hogy jól néz ki, nagyon jól melegít is.



Remélem tetszett Nektek ez a bejegyzés :).
Ti hogy álltok a piros színnel?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

22 megjegyzés

  1. Én mindig szerettem a pirosat, viszont magamon nem sokat hordom. A körmeimen szeretem, az ajkakon én nem merem viselni(bár eddig a rúzsokat sem tűrtem meg magamon, most meg... :D )
    A kockás sálad nagyon tetszik, ilyesmit keresek, mert múlt héten vettem egy kabátot és ilyen sálat képzeltem hozzá. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére most rengeteg helyen van kockás sál, úgyhogy remélem találni fogsz valami hasonlót :)! A pirossal meg én is így vagyok, hogy ruhában nem igazán hordom, max. kiegészítő, meg smink :).

      Törlés
  2. Hiszek abban, hogy a színeknek hatással vannak ránk: nálam vannak időszakok, mikor mi tetszik. Nem túl rég rájöttem, hogy nem szeretem a sötét és élénk színeket felül viselni, nem érzem magam jól bennük, egyszerűen felveszem és tépem is le, mert fizikai fájdalmat okoz... Jelenleg a piroshoz se vonzódom. De ettől függetlenül nagyon tetszenek a képeid, pl. a körömlakk nagyon gusztusos! A color tattoo is gusztusos, persze más szín. A sálad is nagyon tetszik a képen, de nem venném fel, mert nem kívánom. :)) Érdekes dolog ez. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs ezzel baj abszolút, tényleg vannak ilyen időszakok. Én pl. kb. 10 éve rengeteget hordtam fekete felsőket, imádtam őket, most meg egyszerűen alig tudom elviselni magamon, vagy mindenképpen meg kell törnöm valamilyen színes kiegészítővel, mert különben túl sötét és komor nekem.

      Törlés
  3. Nagyon tetszett ez a bejegyzés, de a piros szín annyira nem áll hozzán közel. Egy kockás ingem van ami piros :).
    Viszont Neked nagyon jól áll!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen :)! De amúgy ruhában én se nagyon hordok pirosat, inkább tényleg csak így a kiegészítőkkel, meg sminkekkel "játszogatok" :).

      Törlés
  4. Én a körmeimen szeretem a pirosat, máshol szerintem nem áll jól nekem... DE! Egy ilyen sálat nekem is be kell szereznem, mert valami meseszép! <3 :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem, szerintem most elég sok helyen vannak hasonló sálak, remélem találni fogsz Te is :).

      Törlés
  5. Igen erdekes ez a piros szin es a nö kapcsolata. Ruhaban kifejezetten rühellem. Na nyilvan csak magamon. Nem jo közerzetet ad. Viszont a mindenfele valtozatai, mint korall, pinkes piros ez ezek vegtelen tarhaza mar bejövös. Körmön szinte mindig ezen valtozatok. Meg ha amugy elbujos napom is van. Szaj... hat igen... en eleg hangsulyosan sminkelek es keptelen vagyok a szamat erösre kenni a szemem vagy orcam rovasara. Meg a macera ami barmilyen jo minöseggel együtt jar, ujrakenni kaja-pia utan, folyton kontrollalni stb... valahogy nem lehet egy egesz napot piros ruzsban kibekkelni, ez a tapasztapatom. Ritkan, alkalmakra, este, amikor belefer az erösebb szem is. De csak par orara.
    Es erdekes hogy tenyleg csak a pirossal van igy, durva pink, sötet fukszia minden mennyisegben jöhet. :-) üdv. Evi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is valahogy így vagyok igazából, ruhában nem igazán tudom elviselni magamon, de így kiegészítőkben, meg sminkekben viszont szeretem, és szeretek feldobni vele egy-két sötétebb szettet :).

      Törlés
  6. Teljesen egyetértek a véleményeddel, mely szerint a vörös rúzsokhoz fel kell nőni! Szerintem kb. egyidősek lehetünk, de én is csak az utóbbi pár évben kezdtem el ezek után a csodásabbnál csodásabb darabok után nyúlni. Azóta viszont nincs megállás... ;-)

    VálaszTörlés
  7. Nekem tetszett ez a bejegyzés! :) A piros színtől egy kicsit ódzkodom, mert a körmeimen még csak-csak elviselem, de sminkben abszolút nem. A kockás sál nekem is nagyon tetszik. Tipikus ősz darab. :)

    VálaszTörlés
  8. A körömlakkal meggyőztél! Már egy ideje keresek egy szép, csodás piros lakkot, de nem nagyon láttam még meg az igazit. Viszont ez képek alapján nagyon tetszik, remélem kapható még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes megnézni, mert lehet, hogy még kapható, olyan standard színnek tűnik :).
      Viszont itt a képen nem igazán jött át, de van benne némi sötétpinkes beütés, itt a képen valahogy világosabbnak és kicsit narancsosabbnak hat, mint amilyen a valóságban.

      Törlés
  9. Ó, a kedvenc parfümöm ! :) Imádom a piros színt, de nem igazán hordom már. Max. csak ruhában :)

    VálaszTörlés
  10. Szia! Számomra a piros rúzs a tökéletesen rúzs minden alkalomrá. Főleg így ősszel, télen. Van egy pár piros ajaktermékem, többek között az általad is említett essenek rúzs sokáig féltem tőle, merthogy essence és nem lesz tartós, de tévedtem. Van még két kedves piros rúzsom a flormartól. Egy fekete ceruzával, vagy tussal kihúzott szemmel szeretem a legjobban. Nagyon szeretem. Te milyen szemsminket készítesz ehez az essence rúzshoz?
    Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ilyen élénk rúzshoz mindenképpen visszafogott, natúr szemsminket készítek, vagy mondjuk cicás tusvonalat, de az nálam ebben az őszi-téli időszakban szinte esélytelen, mivel sokat könnyezik a szemem, és elkenődik a tus.

      Törlés
  11. Érdekes, mindenki (vagy legalább a többség :)) azt írja, hogy ruhákban nem tudja elképzelni a pirosat, inkább csak sminkben, én pont fordítva vagyok. :) Van piros felsőm, bordó szoknyám (nyilván nem egyszerre hordom őket), szeretnék egy piros kardigánt is. Amik képeken nagyon tetszenek még, azok a piros ballonkabátok, de azt magamon már nem tudnám elképzelni, az már túlságosan felhívja magára a figyelmet.
    A rúzs témával kapcsolatban nagyon egyetértek, szerintem magukhoz a rúzsokhoz is fel kell nőni, a vöröshöz meg pláne. Bár egy ideje már nagyon nézegetem őket, még nem tudnám viselni. Mert hogy ezt szerintem is viselni kell, nem csak olyan feldobom valahogy, és kész. Az meg még eszembe se jutott, amit előttem már írtak, hogy nap közben mennyire kell rá figyelni, hogy ne kopjon le, ne csússzon el, de nagyon igaz.
    Parfüm: Nina Ricci-től én a rózsaszínes üvegű parfümbe szerelmesedtem bele, az volt az az illat, amire azt mondtam, hogy na, ez én vagyok. :) (Ebből is látszik, hogy én még "rózsaszín" vagyok, nem piros, ahhoz még fel kell nőni, szájravalókból is inkább rózsaszín jöhet szóba. :)) De azért mindenképpen elmegyek, és megszaglászom ismét ezt a parfümöt is, mert a rózsaszínbe tavasszal szerettem bele, lehet, hogy így ősszel-télen tényleg ez lenne a befutó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a piros azért nem egy egyszerű szín abból a szempontból, hogy csak feltűnő valamennyire és felhívja a viselőjére a figyelmet, talán ezért hordanak kevesen ilyen ruhát, pedig azért lehet tompítani, dehát mindannyian mások vagyunk :).
      Nos a vörös rúzsra valóban figyelni kell, hogy el ne mászkáljon meg igazgatni, szóval én is olyankor teszem fel, amikor mondjuk tudom, hogy nem nagyon fogok enni, nem kenem szét, vagy ilyesmi, szóval hogy ne kelljen feszengenem amiatt, hogy a rúzsom miatt aggódok :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe