Mindentudó balzsam?!



Nyilvánvalóan a címben leírt termék nem létezik, legalábbis én még nem találkoztam ilyesmivel, de ha valakinek van tudomása róla, azonnal tudassa velem :D. Viszont a mai bejegyzésben szeretném bemutatni Nektek a The Body Shop argánolajos balzsamot, ami egy igazi multifunkciós termék és rengeteg mindenre jó. Ha szeretnétek tudni, hogy pontosan mire is, akkor kattintsatok tovább!




Nagyon népszerű termékről van szó, amit az is jelez, hogy amikor először meg akartam venni, éppen egy darab sem volt belőle a boltban. De aztán a Glamour - napokon 20%-os kedvezménnyel sikerült hozzájutnom, ITT láthattátok is egy szerzeményes videóban.
Gondolom az argánolaj és az ezt tartalmazó termékek hatásáról már sokat hallottatok, de azért dióhéjban összefoglalom én is:  a növényi olajok között ennek a legmagasabb az E-vitamin tartalma, amit a szervezet többek között öregedésgátláshoz használ fel, így az argánolajos termékek lassítják a sejtek és a bőr öregedését és fokozzák azok rugalmasságát. Ezen kívül gyulladáscsökkentő hatásúak, így kiválóan alkalmazhatók kiütések, irritációk gyógyítására. Segítenek helyreállítani a túl zsíros és a túl száraz bőr optimális működését, valamint pozitív hatással vannak a cellulitra és terhességi csíkokra is. A The Body Shop argánolajos balzsam tartalmaz még többek között kókuszolajat és shevajat is, amelyek bőrpuhító anyagok.
A boltban ki volt téve mellé egy kis füzetecske, amiben tippeket olvashatunk arra vonatkozóan, hogy mi mindenre lehet használni ezt a balzsamot, gondoltam egy kis puska jól jön.
Haj: bár ezt még nem próbáltam, de hajmosás előtt a fejbőrbe lehet masszírozni, majd a szokásos módon hajat mosni. Amit viszont próbáltam már, az az, hogy száraz hajon belemasszíroztam a hajvégekbe. Töredezett, száraz, igénybe vett hajon mindenképpen érdemes ezt kipróbálni, nekem nagyon sima, puha és fényes lett tőle a hajam. Ezen kívül én a szálló hajak/babahajak lelapítására, elsimítására is szoktam használni: ehhez nagyon minimális mennyiséget szétdörzsölök a tenyeremben és átsimítom vele a hajam. Az csak plusz, hogy finom illata is lesz tőle a tincseimnek.
Szemöldök: nem csak rakoncátlan hajszálakat, hanem bozontos szemöldököt is prímán rendbe lehet tenni vele. Tegyél egy keveset az ujjadra, simítsd át vele a szemöldököd, majd egy kefével fésüld át.
Száraz bőr: gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy elég száraz a bőröm a könyökökön... De sokaknak a térdeken és sarkakon is fennáll ez a probléma. Ez a balzsam remekül használható ezeken területeken is, hiszen még a nagyon száraz bőrt is remekül hidratálja.
Körömágy: ez az egyik kedvenc felhasználási területem, mivel nekem nagyon száraz a körmök körüli bőr, pláne így ősszel-télen. Manikűrözés végén befejező, ápoló lépésként, de van, hogy csak úgy, éjjelre bekenem a száraz részeket ezzel a balzsammal, és reggelre pihe-puha lesz a körömágybőr.
Irritáció csökkentése: epilálás után még nem próbáltam, pedig azt írják, hogy még a legérzékenyebb területeken is nyugtatja a bőrt, valamint csökkenti a bőrpírt és kiütéseket szőrtelenítés után.
Az argánolajos balzsamot azoknak is érdemes kipróbálni, akik szemeznek a mostanában oly' népszerű, többfunkciós olajakkal, de nem igazán szeretnék olajjal kenegetni magukat. Ez a balzsam ugyanis nagyon könnyen és gyorsan beszívódik, ráadásul kevés is elég belőle, és könnyen szabályozható a mennyisége. Kis mérete miatt pedig simán mehet a táskába is és szükség esetén bármikor előkaphatjuk.
Megvásárolhatjátok a The Body Shop üzletekben, vagy webshopban ITT.



Ti próbáltátok már a The Body Shop argánolajos termékeit?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Még nem próbáltam, de szerintem valakinek azt veszek karácsonyra. :) Szerinted az jó ajándék?
    Ugyan nem teljesen ide kapcsolódik de pont most volt/van az essence road trip kollekció amiben szintén van egy ilyen balzsam ami nagyon multifunkciós. Azt hiszem kézre, arcra(?), körömre és ajkakra lehet alkalmazni. Elég táska barát és nem is volt drága, de valahogy nem annyira vonzott. Te kipróbáltad?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erről az essence balzsamról még nem is hallottam, de most megnéztem a honlapjukon és egészen jól hangzik, de mivel nem próbáltam, így erről nem tudok véleményt mondani.
      Ebben a TBS balzsamban azért elég sokminden van, ami hatékony a száraz bőr ellen, szóval mindenképpen jó ajándék lehet :).

      Törlés
  2. Bevallom én mindig szkeptikus vagyok mikor olyat olvasok egy terméknél,hogy "univerzális",de ez most valamiért nagyon tetszik(lehet azért,mert bízok a márkában)! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az ilyen univerzális, meg többfunkciós termékekkel én is kicsit így vagyok, de szerencsére mindig vannak biztató kivételek :).

      Törlés
  3. Én ezeket még nem próbáltam, de ez most nagyon megtetszett! Milyen az illata egyébként? :) Tudom, hogy nehéz körülírni, de kíváncsi lennék rá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ezt tényleg nehéz körülírni, picit ilyen édeskés illata van, bár nem érezni túl sokáig, de szerintem kellemes amúgy :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe