Matt, natúr paletták összecsapása - Catrice vs. Urban Decay


Nem is tudom, mióta van meg az Urban Decay Naked Basics palettám, de az biztos, hogy nagyon szeretem és nagyon sokoldalúnak, jól kihasználhatónak tartom önmagában és más szemfestékekkel kombinálva is. Pár hete azonban megjelent a két méteres Catrice állvánnyal rendelkező Müllerek polcain a Catrice Absolute Matt paletta, és úgy gondoltam, érdemes lenne összehasonlítanom a kettőt. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy a Catrice palettája felveszi-e a versenyt a Naked Basics-szel, akkor olvassatok tovább.




Ha a csomagolással kezdünk, akkor egyértelműen elmondható, hogy a Naked Basics masszívabb és kompaktabb, ráadásul benne tükör is van benne, ami nem is annyira kicsi. Sajnos az Absolute Matt esetében ez nincs, van viszont hozzá egy kétvégű, szivacsos applikátor/ecset, ami talán nem annyira hasznos, viszont vész esetén jól jöhet, vagy a helyére be lehet tenni egy másik, kisméretű ecsetet. A teteje átlátszó műanyag, ami nem tűnik túl strammnak, de ha az ember lánya nem akarja nap, mint nap táskában cipelni, akkor nincs vele semmi gond.
Ami a színösszeállítást illeti: a Naked Basicsben egy fényes kiemelő szín (Venus) és öt matt árnyalat található: egy halványsárgás (Foxy), egy világos bőrszínű (W.D.S.), egy világos szürkésbarna (Naked2), egy középbarna (Faint) és egy fekete (Crave).
Az Absolute Matt paletta elvileg hat matt árnyalatot tartalmaz, de én nem mondanám őket teljesen mattnak, ez szerintem majd a színmintákon is látszódni fog. Van benne egy törtfehér, egy sárgás bőrszínű, két középbarna, egy sötétbarna és egy sötétebb szürkésbarna.
Ami a textúrát illeti - na itt látok igazán nagy különbséget a két paletta között: bár a Naked Basics is porzik egy kicsit, de a Catrice paletta esetében sajnos ez eléggé jelentős probléma. Nagyon porol szinte mindegyik szín, potyog a festék az ecsetről, szóval nem az igazi na. Persze azért nem lehetetlen használni őket, csakhát eléggé bosszantó, ahogy belemártom az ecsetet, és látom mi marad ott utána...
Ami a pigmentáltságot illeti: a halványabb színeket tekintve mindkét palettánál vannak azért gondok, de a sötétebb színek abszolút rendben vannak még a Catrice paletta esetében is. A középbarna színeknél felfedezni vélek némi hasonlóságot a két paletta között, mármint ami a színeket illeti, de gondolom Ti is látjátok, hogy alapvetően mások a két palettában található árnyalatok.
Felső Catrice Absolute Matt paletta, alsó Urban Decay Naked Basics paletta
A Catrice palettát a két méteres állvány sajtótájékoztatóján kaptam, magamtól valószínűleg nem is vettem volna meg. Örülök, hogy kipróbálhattam, de elég vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban, mondjuk úgy, hogy annyira nem vagyok lenyűgözve. Bár az is lehet, hogy csak túl nagyok voltak az elvárásaim a Naked Basics miatt, de tény, hogy kettő teljesen más árkategória: az Absolute Matt paletta 1549 Ft, talán ezért az árért ez a max.
Bár az Urban Decay kis matt palettájából nemrég jött ki a második verzió, de mégsem érzek olthatatlan vágyat, hogy beszerezzem azt. Teljesen elégedett vagyok az eredeti Naked Basics-szel, és szerintem bőven elég nekem egy ilyen matt paletta, illetve most már kettő, hiszen azért a Catrice-szel is tudok kezdeni valamit :).



Ti szeretitek a matt szemfestékeket?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

20 megjegyzés

  1. Szerintem egy fiatal nőnek, akinek van állandó keresete és igényes a sminkjére tökéletes alapdarab a Basics, ha hajlandó ennyit áldozni rá.
    A Catrice szerintem még ezt az árat sem éri meg. Egyrészt mert nem is teljesen matt, másrészt mert a pigmentáltság eléggé gyér. Egy Sleek Au Natural-ban 2x ennyi színt kapunk nem sokkal többért. Én úgy gondolom, hogy sokkal jobban megéri, mint ez a paletta.
    Akinek szerintem ez jó lehet, az a 13-18 közötti korosztály, bár nekik inkább az Essence cuki boxát ajánlanám, mert sokkal aranyosabb. :)

    Ennek ellenére szerintem nagyon hasznos volt ez a poszt. :) Én mindig azt mondom, hogy érdemesebb megfizetni a minőséget 1x mint állandóan az olcsókra költeni. Ha valaki megvesz 3.4 ilyen árkategóriája palettát amikkel nem is teljesen elégedett, az már majdnem a Basics ára összegben. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút egyet értek, sajnos a Catrice tényleg nem szerepelt túl jól és való igaz, hogy akkor már egy Sleek palettával jóval többre megy és árban is remek, ha pl. az Naked Basicshez viszonyítunk. Persze nekem az UD paletta abszolút megéri az árát, de nem biztos, hogy hajlandó mindenki annyit áldozni rá és ez teljesen érthető, de a lényeg, hogy vannak még a kettő között is jó minőségű, elérhető árú alternatívák.

      Törlés
  2. Nekem elég vegyesek az érzéseim a Catrice palettával kapcsoltban, mert ez a porzás kicsit visszatartott a használatától, viszont én még nem láttam ilyet más szemhéjfestéknél: munkából hazaérve is hibátlan volt(persze Artdeco alappal). Persze a világos színeket nem használtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a porzás tényleg bosszantó, de alapvetően azért nem használhatatlan, csakhát jó ha tudja mire számítson az ember :).

      Törlés
  3. Én szeretem a matt szemfestékeket, alapvetően jobban tudom használni őket, mivel hát lassan diplomás közgazdászként annyira nem szeretik a csillámosabb színeket rajtunk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen érthető és ezzel szerintem sokan vannak így, hétköznapokra tökéletesek ezek a paletták.

      Törlés
  4. A nude színekből mindig kell matt :) Van egy palettám, amit még a nővérem hozott nekem Angliából több mint 10 éve, asszem a Boots sajátmárkása... sokáig nem használtam, de most már nagyon gyakran, van benne egy barna, egy bőrszín és egy fehér + egy matt lila és egy matt kék, utóbbiakba mondjuk ritkán nyúlok. Viszont a többi 3 szín vééészesen fogy, és kb sírni fogok, ha elfogynak, mert csodálatos a minőségük, viszont ilyen palettát tuti nem lehet már sehol kapni, még a UK-ben sem...
    Amúgy a Sleek au naturel palettáját használom még, ha jó kis matt színek kellenek, igaz, némelyik sárgásabb színt lecserélném belőle valami használhatóbbra, de egyébként jó paletta szerintem.

    A Catrice valamiért nem túl erős palettafronton, a mono szemfestékeik ezerszer jobb minőségűek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, mármint, hogy a Catrice nagyon jó monókban és pont ezért vagyok csalódott, hogy ez a paletta viszont nem az igazi, dehát ez van. A Sleeket meg szeretjük nagyon :).

      Törlés
  5. Mostanaban gondolkodom egy paletta beszerzesen, akar matt szinben. Ezek kozul viszont engem egyik sem nyugozott le, bar vannak szep szinek, de nem tul kulonlegesek, szamomra nem erne meg a Naked az arat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeknek a palettáknak nem is az a lényege, hogy különlegesek, hiszen natúr árnyalatokat tartalmaznak, és inkább természetes sminkek készítéséhez jók.
      Szerencsére azért ma már rengeteg olyan matt paletta van, amiben színek is vannak, csakhát ezek általában drogériában nem kaphatók. Érdemes a Sleek-nél nézelődnöd, palettában (is) nagyon erősek :).

      Törlés
  6. Én próbáltam a Catrice palettáját, de valahogy többet vártam tőle. Nem rossz, de valóban a Sleek sokkal sokkal jobb. Azt használom időnként, de van még egy-két paletta amit szívesebben részesítek előnyben :)
    Naked palettán is gondolkoztam már, de valahogy mindig az tart vissza, hogy bazi drága a posta költség, másrészt több helyen olvastam olyan hozzászólásokat, ahol eléggé lehúzzák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, azért a Naked palettáknak is vannak hibáik, itt is látható azért, hogy a világos színek azért annyira nem "hűha" pigmentáltak, meg 1-2 szín porol, de én nagyon szeretem.
      Amúgy ha csak a postaköltség tart vissza, akkor javasolom a lookfantastic, feelunique és beautybay oldalakat, ahol vannak UD termékek és ingyen szállítanak, ráadásul a feelunique-on épp akciósak az UD paletták ;).

      Törlés
    2. Köszi Szandra ! :) Megnézem máris magamnak őket :)

      Törlés
    3. Azt lehet tudni, hogy ha a feelunique-on vásárolok, akkor kell vámot fizetni ?

      Törlés
    4. Itt minden infó le van írva:http://www.posta.hu/static/internet/download/Maganszemelyek_vamkezeles120101.pdf

      De amúgy ha jól látom ez UK cég, tehát akkor nem kell fizetned utána :).
      Amúgy ha EU-n kívül rendelsz valamit, akkor 45 és 150 euró között vámot nem, hanem 27%-os áfát kell fizetni, 150 euró felett pedig már pluszban van 2,5% vám is.

      Törlés
  7. Én a theBalm Meet Matt(e) palettát használom, de sajnos abban sem teljesen mattak az árnyalatok.Nem is értem, hogy akkor miért írják rá pl. a Catrice-ra is, hogy absolute matt, amikor nem is! :) Maximum "shimmer matt" vagy "semi matt" lehetne, ha létezne olyan... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh, a The Balm paletták, remélem egyszer én is boldog tulajdonosa leszek egynek :).

      Törlés
  8. Nekem az a gondom, hogy érzésem szerint sokkal jobban ki tudnám használni a Basics 2-t, mint az eredetit, de nem fogok arra is beruházni, főleg, hogy itt a Paula's Choice palettám. Ha tehetném, ezt osztanám kétfelé inkább :-D Mindenesetre a matt paletták hasznos dolgok, és a Catrice sem egy rossz opció, ha valaki főleg satírozásra/mélyítésre használ csak matt színeket :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, nem egy pocsék paletta, csak én jobban szeretem az UD-t, de ennyi pénzért teljesen jó ez is, és azért használható is :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe