Az én arcápolási rutinom

A héten voltam bőrgyógyásznál, ahol sajnos beigazolódott a gyanúm, hogy rosaceás az arcbőröm. Nálam leginkább az orcámon jelentkeznek vörös, gyulladt foltok, göbök, amik hol igen erősen, hol kevésbé erősen látszódnak. A betegség pontos okát nehéz meghatározni, aki kíváncsi rá, az ITT tudja elolvasni, de a lényeg az, hogy ez a betegség sajnos nem gyógyítható, viszont tünetmentessé tehető életmódváltással, illetve megfelelő termékek használatával.
Arra gondoltam, hogy ebben a bejegyzésben megosztom Veletek, hogy én milyen kozmetikumokat használok a rosaceás bőrömre. Talán segítség lehet azoknak, akik hasonló problémával küzdenek, de azoknak is hasznos lehet, akiknek érzékeny vagy száraz a bőrük.


Akik rosaceában szenvednek, azoknak nagyon nem mindegy, hogy milyen termékeket használnak a napi arcápolási rutin során. Olyan kozmetikumokat kell választani, amelyek nem tartalmaznak parfümöt, alkoholt, illetve erős tartósítószereket, ugyanis ezek tovább ronthatnak a bőr állapotán. Mindemellett, mivel a rosaceás bőrön rengeteget ront a napfény, így lehetőleg olyan termékeket kell használni, amelyek tartalmaznak fényvédőt.
Úgyhogy megkezdődött a nagy vadászat a fenti kritériumoknak megfelelő arcápolási termékek iránt, ami korántsem egyszerű, viszont rengeteget segített ebben is a Krémmánia, amiről már korábban is írtam, hogy kedven oldalaim egyike.
Sajnos mint az számomra kiderült, attól, hogy egy termékhez odaírják, hogy rosaceás bőrre való, még simán tartalmazhat olyan anyagokat, amelyek egyáltalán nem tesznek jót a rosaceás bőrnek, úgyhogy érdemes átnézni az adott termék összetevőinek listáját is.

A szemfesték eltávolítására eddig is a Bioderma Sensibio H2O Micellás lemosóját használtam, és maradtam is ennél, mivel szerencsére megfelel a fent említett elvárásoknak. Dörzsölés nélkül könnyedén eltávolítja a szemfestéket- még a legmakacsabb fekete tusvonalat is, viszont egyáltalán nem irritálja a szememet.


A bőrgyógyász ajánlotta nekem a La Roche-Posay Rosaliac Arctisztító Géljét, de miután 3 gyógyszertárban sem volt, mert már egy ideje nem árusítják, így kénytelen voltam valami más arctisztító után nézni. Maradtam a La Roche-Posaynál, és a Toleraine arctisztítót választottam. Ez egy sminklemosó, illetve arctisztító "tej", nem tartalmaz káros anyagokat, viszont La Roche-Posay termálvizet igen. Bár még csak pár napja használom, de már most nagyon szeretem. Borsónyi mennyiséget körkörös mozdulatokkal viszek fel a bőrömre, majd egy vattapamaccsal áttörlöm az arcomat. Szépen eltávolítja a sminket, nem irritálja, vagy szárítja a bőrömet, illata nincs, viszont nagyon kellemes, puha tapintású a bőröm a használata után.

Az arctisztító után jöhet a tonik: az én választásom az Eucerin DermatoClean arctisztító tonikjára esett, és ezzel is nagyon meg vagyok elégedve vele. Remekül eltávolítja az arctisztító tej maradványait az arcomról, ugyanakkor természetes összetevőinek köszönhetően hidratálja a bőrömet, egyáltalán nem szárít, hanem nagyon kellemes tiszta és friss érzetet hagy maga után.

A legnehezebb dolgom talán az arckrémekkel volt, ugyanis olyan krémet szerettem volna, amely a fent említett káros összetevőket nem tartalmazza, viszont fényvédőt igen. Bár most még egyelőre azt a három krémet használom, amiket a bőrgyógyász írt fel, de ha ezek elfogynak, akkor szükségem lesz egy mindennapos arcápoló krémre. A The Body Shop Aloe Nyugtató Hidratáló Krém SPF 15-tel elvileg megfelel az elvárásaimnak: bár tartalmaz némi alkoholt, de szerencsére a kevésbé káros fajtát, cserébe viszont aloe verával nyugtatja a gyulladt bőrt. Már csak az a kérdés, hogy a frissen megnyitott hazai The Body Shop boltban lehet-e kapni, de ennek ma személyesen fogok utánajárni.

Egy következő bejegyzésben pedig arról fogok írni, hogy milyen sminktermékeket használok a bőrömre, egyáltalán szabad-e sminkelni a rosaceás bőrt.

Van itt esetleg olyan, aki szintén rosaceában szenved, vagy érzékeny, száraz az arcbőre?

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Szia!

    Mik voltak a tüneteid hogy felkerested a bőrgyógyászt? Vannak még hasonló bőrproblémához kapcsolódó cikkeid?

    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából ilyen kis piros "puklik" voltak az arcomon, nem pattanások, és nem is voltak annyira nagyok, de oldalt a két orcámon volt belőlük több is, hol jobban látszott, hol kevésbé. Illetve azt is észrevettem, hogy bizonyos krémek, főleg olyanok, amik nagyon illatosak, irritálták a bőrömet, és kipirosodott tőle oldalt. Nincs amúgy részletes bejegyzésem róla, de tervezem, hogy írok egyet.

      Törlés
    2. Köszi!! :)

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe