Rúzs pirosítóként?

Miért ne? Vannak olyan sminkcuccok, amiket nem csak az azon az adott területen lehet használni, amire a termék leírása szerint hivatottak, hanem másra is. Na ez most így elég ködösnek tűnhet, de ha azt mondom, hogy én pl. szoktam rúzst használni pirosítóként, akkor gondolom már értitek miről van szó :).
Ebben a posztban összegyűjtöttem pár tippet, hogy miként tudtok több dologra is használni bizonyos sminktermékeket.


  1. Fentebb már írtam, hogy a rúzsokat simán lehet krémes pirosítóként is használni, és ez oda-vissza igaz, mivel ugyanígy lehet krémes pirosítókat is rúzsként használni. Ráadásul ha ugyanazt a rúzst használod az arcodon, mint a szádon, a sminked, illetve az összhatás is sokkal harmonikusabb lesz.
  2. A por állagú pirosítókat lehet szemhéjpúderként is használni, sőt akár a krémpirosítókat is lehet szemfestékként használni, sőt akár krémes szemhéjalapként is funkcionálhat, hiszen ebben jobban megtapad majd a rá felvitt szemhéjpúder.
  3. A szemhéjpúderek is abszolút multifunkciósak: a rózsásabb, pirosas árnyalatokat pirosítóként, a fehéres, vagy aranyos árnyalatokat highlighterként, a bronzos barnásakat pedig kontúrozóként is lehet használni. Sőt kinek milyen színű a szemöldöke, aszerint a megfelelő színű szemhéjpúderrel a szemöldökét is színezheti.
  4. Több helyen láttam már azt is, hogy a krémes vagy zselés tust használják szemfestékként, ami megintcsak szemhéjalapozóként is funkcionálhat, szerintem ez is nagyon jó ötlet.
  5. Az átlátszó szempillaspirálokat egészen nyugodtan lehet a szemöldök "összerendezésére", és a kósza szálak helyretételére is használni.
    Sőt, ha szempillaspirálból találsz olyan, ami nagyon hasonló a szemöldököd színére, akkor akár azt is használhatod erre, illetve azzal már színt is adsz a szemöldöknek, csak arra figyelj, hogy egy papírzsebkendővel húzd le róla az összes festéket, és csak azután kezd el rendezgetni vele a szemöldöködet.
  6. Illetve hallottam még egy érdekeset: szempillaspirál krémes tusként. Ezt gondolom úgy kell elképzelni, hogy egy ecsetet belemártasz a szempillaspirál tubusába, és azzal húzod meg a tusvonalat- nem is olyan rossz ötlet :).
Nekem most így hirtelen ezek jutottak eszembe. Remélem sikerült hasznos tippeket adnom ebben a posztban!
Próbáltátok már ezek közül valamelyik verziót? Illetve ha esetleg van olyan ami nincs itt felsorolva, nyugodtan írjátok be kommentbe :)!


You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe