Sminkecsetcsaládom új tagjai | Teszt

Az előző blogbejegyzésben egy olyan márkát mutattam (UMA) be Nektek, amiről még nem volt szó a blogon, és ez ma is így lesz, de ezúttal az ecsetek lesznek a középpontban. Gondolom nem túl meglepő, hogy nem csak a sminkeket, hanem a sminkecseteket is nagyon szeretem, hiszen hiába vannak az embernek szuper sminkjei, ha nem megfelelő eszközöket használ hozzájuk. Többségében Sigma, Real Techniques és essence ecseteim vannak, de nagyon örülök, hogy lehetőségem nyílt kipróbálni a számomra eddig ismeretlen márka, a Nanshy termékeit. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy pontosan miket teszteltem és hogy beváltak-e, akkor kattintsatok tovább.




Elnézve a Make Up Plaza kínálatát, egészen jó kis ecseteket találunk a Nanshynél - legyen szó szettekről, vagy akár különálló ecsetekről. Főleg a nagy, arcra való sminkecsetek esetében vélek felfedezni hasonlóságot a Sigma ecsetekkel, viszont a Nanshy termékei jóval kedvezőbb áron kaphatók, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam rá, hogy vajon a minőségük is van-e olyan jó.
Én a hét darabos, szemre való ecsetszettet és a Marvel névre keresztelt, 4 az 1-ben sminkszivacsot teszteltem.
Az ecsetek kidolgozása nagyon igényes, a fehér nyélre feketével van rányomva a márkanév, valamint az ecset neve, arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy ez le fog-e kopni róla, és ha igen, mennyi idő után. Itt a képeken talán kevésbé látszódik, de az ezüst színű foglalatba bele van gravírozva a Nanshy, ami kifejezetten exkluzív hatást kelt. Cruelty free ecsetek, antibakteriális, szintetikus szálakból készültek, így nagyon-nagyon puhák és nem mellesleg tökéletesen alkalmasak krémes termékek felvitelére is.
De nézzük őket sorban balról jobbra haladva.
A Large Shader egy lapos, de ugyanakkor kissé duci fejű szemfestékecset, így nem csak arra alkalmas, hogy felvigyük a szemfestéket a szemhéjra, hanem akár a satírozásban is segítségünkre lehet, bár erre vannak külön ecsetek is a szettben. És pont amiatt, hogy valamennyire duci és tömött és, nagyon hasonlít az ujjra, jól felveszi a festéket, szépen és egyenletesen el lehet oszlatni vele.
Az Eye crease ecsettel egy lekerített fejű, kisebb satírozóeset, amivel kiválóan satírozhatunk és árnyékolhatunk a mélyítővonalon.
A Tapered crease tulajdonképpen az előzőnek egy kisebb változata, nevezhetjük ceruzaecsetnek is, amit aprólékosabb munkához használhatunk az eldugottabb területeken: pl. világosíthatjuk a belső szemzugot, vagy elsatírozhatjuk a szemfestéket az alsó szempillák tövében.
A Blending eyeshadow egy klasszikus, pufi satírozóecset, amivel szépen elsatírozhatjuk a szemfestéket, hogy ne maradjanak éles határvonalak.
A Flat definer egyensre vágott sörtéinek köszönhetően kiválóan alkalmas arra, hogy "belenyomkodjuk" a szemfestéket a szempillák tövéhez.
A Precise Bent Eyeliner egy hajlított nyelű tusecset. Bár nem vagyok nagy "tusos", de volt már hasonló ecsetem, és nagyon szerettem zselés tusokhoz használni. Az ecset kialakításának köszönhetően jobban odaférünk a szempillák tövéhez és jobban látjuk, hogy mit is csinálunk tulajdonképpen. Nagyon vékony, precíz hegye van, így tökéletes tusvonalat húzhatunk vele.
Az Angled Detailer ecsetet szintén használhatjuk tusvonal húzására, tudom hogy sokan preferálják ehhez az ilyen ferde ecseteket. De tökéletes a szemöldök formázásához/festéséhez/igazításához.
Összességében annyit tudok elmondani, hogy szerintem ez minden szempontból remek szett: megvan benne minden, amire az embernek szüksége lehet egy komplett szemsmink elkészítéséhez. Abszolút minőségi ecsetek, eddig kétszer mostam őket, de egyetlen szál sem hullott ki belőlük, remélem ez hosszabb távon is így marad.
Megtaláljátok a Make Up Plazanál IDE kattintva.

Rengeteg márka előrukkolt már a saját beauty blender- szerű sminkszivacsával, de épp a múltkor mondtam valakinek, hogy én még egyáltalán nem használtam ilyen típusú sminkszivacsot, úgyhogy kifejezetten örültem, hogy most úgy alakult, hogy kipróbálhatom a Nanshy verzióját, ami egy 4az1-ben szivacs és Marvel névre hallgat. 
Az egyik vége laposabb, míg a másik csúcsos és a csúcsos végén az egyik oldala lapos, ebből a szempontból nagyon hasonlít a Real Techniques szivacsára, aminek szintén lapított az egyik oldala. Ez egyébként egy latex-mentes sminkszivacs, ami szárazon és nedvesen is használható, így nem csak alapozó, valamint egyéb krémes és folyékony termékek felvitelére használható, hanem akár száraz textúrájú termékekhez is. Én viszont nedvesen, alapozóval próbáltam ki: benedvesítettem a szivacsot, majd jó alaposan kinyomkodtam, így kb. másfélszeresére nőtt a szivacs. Majd nyomtam a kézfejemre egy kis alapozót, onnan vettem fel a szivaccsal, majd ütögető mozdulatokkal felvittem az arcomra.
Magam is meglepődtem, hogy valóban mennyire természetes lett a végeredmény, nagyon szépen és egyenletesen el tudtam dolgozni vele az alapozót. A csúcsos végét főleg az orr környék használtam, a lapos felével pedig a szem alá vittem fel a korrektort. Nem mondom, hogy nem volt fura szivacsot használni ecset helyett, de azt hiszem meg tudom szokni :). Igazából arra leszek kíváncsi, hogy a rendszeres használat és mosás mellett milyen hamar fog elhasználódni, ne adj' Isten repedezni, de bízom benne, hogy ez nem fog bekövetkezni.
Megtaláljátok a Make Up Plaza webshopban ITT.


Nektek melyik a kedvenc sminkecsetmárkátok?
Próbáltatok már hasonló sminkszivacsot?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest


You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Ezzel a márkával nem találkoztam még, de nagyon szimpatikusak lettek a látottak/olvasottak alapján. Ami engem megvett kilóra, az a hajlított végű tusecset és a sminkszivacs, amiről egy habkönnyű macaron jutott hirtelen az eszembe. Szerencsére az áruk is pénztárcabarátabb, mint az agyonhájpolt társaikéi. Érdemes lenne tenni egy kísérletet velük...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon jó kis ecsetek, mindenképpen ajánlom őket, tényleg jó a minőségük és a tusecset tényleg pluszpont, kevés helyen lehet ilyet kapni, pedig szerintem tusvonal húzáshoz ez a típusú ecset az egyik legjobb.

      Törlés
  2. Jól hangzik :) Én még csak BPS-os beauty blendert használtam, szóval szívesen kipróbálnék egyszer majd egy minőségibb darabot is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most egyébként én is kíváncsi lettem más márkák hasonló sziavacsaira :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe