Szülés utáni regeneráló program - Eredmények

Vasárnap véget ért a Gyerünk anyukám! nyolc hetes, szülés utáni regeneráló program, amiről ITT írtam Nektek részletesebben, hogy pontosabban milyen programról is van szó, ITT pedig félúton arról, hogy hogyan teltek az első hetek.


Összességében azt gondolom, hogy ez egy nagyon hasznos program és nagyon tudom ajánlani olyanoknak, akik néhány hete szültek és az orvosuk engedélyezte a mozgást, de akár olyanoknak is, akiknek már több hónapos/éves a gyerkőc, de most látják elérkezettnek az időt arra, hogy belekezdjenek valamilyen mozgásba. 
Azért szuper ez a program, mert külön figyelmet fordít arra, hogy helyreállítsa a várandósság után igénybe vett/meggyengült izmokat és testtájjakat, ráadásul nincsenek benne olyan gyakorlatok, amik akár károsak is lehetnek egy néhány hete/hónapja szült nőnek. Arról nem is beszélve, hogy mivel én nem vagyok egy nagy sportember, így fontos volt számomra, hogy ne egyből egy olyan edzésprogramba vágjak bele, amitől konkrétan kilóg a belem és brutális izomlázat okoz (azt nem mondom, hogy nem volt néha egy kis izomlázam, de semmi durva). Ugyanis én olyan típus vagyok, akinek bizony el tudja venni a kedvét a további mozgástól egy olyan edzés, vagy egy olyan óra, amivel nem tudom tartani a tempót, vagy amit alig tudok végigcsinálni és olyan izomlázat okoz, hogy másnap szinte mozdulni sem tudok, engem ez nem motivál, sőt... Nem azt mondom, hogy nem kell feszegetni a határokat, ha bírjuk, de nekem az most még korai lett volna. Ez a program pont arra jó, hogy felkészít a későbbi rendszeres és intenzívebb sportolásra, szép fokozatosan szoktatja hozzá a testet a mozgáshoz. Ráadásul egy csomó hasznos tanácsot és tippet is kaptam a szoptatás alatti sportolással kapcsolatban, így szerencsére semmilyen módon nem befolyásolta negatívan a mozgás a szoptatást. És persze az sem mindegy, hogy akkor tornázhattam, amikor én szerettem volna, amikor nekem a legmegfelelőbb volt: ha éppen reggel 5-kor, akkor reggel 5-kor, vagy a délutáni alvás alatt, vagy este, amikor már minden elcsendesedett (az esetek 95%-ában az utóbbi időpont nyert :D).

Node akkor jöjjön a lényeg, az eredmények, mert gondolom leginkább ez érdekel Titeket. :) A program 8 hete alatt összesen 3 kilót fogytam, ami talán nem sok, de mivel IR-es vagyok és pajzsmirigy alulműködésem is van, így azt gondolom, hogy ez egyáltalán nem rossz, meg egyre inkább azt gondolom én is, hogy nem a kilók a lényeg, hanem a centik.
Ezen kívül összesen 10 centit fogytam: 5 centit csípőtájékról, 5 centit pedig a derekamról és azt hiszem, hogy ez az előtte-utána fotókon is igen jól látszódik. És amit még durvább, hogy a program elején nagyjából 1,5 ujjnyira volt szétnyílva a hasizmom, ami bár annyira nem vészes, de a végére szinte teljesen összezáródott. Mindezt 8 hét alatt, átlagosan heti 5X30 perc mozgással értem el (plusz az IR diéta, de sajnos azt nem mindig sikerült megfelelően tartanom az elmúlt hetekben, erre nem is vagyok túl büszke...)




Nagyon boldog és elégedett vagyok, de itt korántsincs vége a dolognak, ez sokkal inkább a kezdete valaminek, hiszen ez a program megadta a megfelelő a kezdőlökést, lendületet és motivációt ahhoz, hogy újra rendszeresen mozogjak. Egyrészt van még mit ledolgoznom és formálódnom, másrészt meg nagyon jól esik a mozgás, meg maga a tudat, hogy teszek valamit a testemért és az egészségemért. Még akkor is, ha két gyerek mellett rendszerint piszoknehéz összehozni akár csak egy fél órás tornát is, de ezt meg kell tennem magam miatt. Úgyhogy folytatni fogom a mozgást egyelőre a Gyerünk anyukámmal, hiszen szuper kis edzéseik vannak még így a nyári "uborkaszezonban" is. Most heti négy tornát tűztem ki magamnak célként - jelenleg úgy látom, hogy reálisan nézve ez az, amit tudok tartani két gyerek és az egyéb teendők mellett.



Ha bármi kérdésetek van a programmal kapcsolatban, akkor írjatok
egészen nyugodtan.



Szandra




You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Klassz eredmények, ügyes vagy! :) És elismerésem, hogy esténként még rá tudtad magad szánni, hogy mozogj. :D Én régen, gyerek előtt este szerettem futni, de ma már nincs az az isten, hogy estére hagyjak bárminemű mozgást, mert tudom, hogy ellustulom, így az egész jól beállt délelőtti alvást indítom Jillian M. egyik edzéstervével. Bő fél óra intenzív mozgás után büszkén állok gyors zuhany alatt, hogy aznapra is megtettem a magamét magamért, még ha épp nem is adtam bele mindent. De a lényeg, ahogy Te is írtad, hogy mozogsz, és teszel magadért. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így tökjó szerintem, ügyes vagy! :) Amúgy az az igazság, hogy én is jobban szeretek reggel, vagy esetleg napközben tornázni, de ez most egyelőre esélytelen, mert Vince általában 5 körül kel és kb 6 körül alszik visszak fél, vagy egy órára, viszont addigra meg felkel Lili. :D A délutáni alvásukban meg általában fél óra átfedés van, úgyhogy az megint nem jó. :( Úgyhogy egylőre marad az esti torna, aztán remélem majd alakul a dolog. :) Jilian pedig szupi, szerintem valamikor én is visszatérek majd hozzá.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe