Félúton - szülés utáni regeneráló program

Hétfőn kezdtem a Gyerünk Anyukám! nyolc hetes, szülés utáni regeneráló program ötödik hetét, vagyis már túlvagyok a program felén. Így arra gondoltam, hogy így félúton megosztom Veletek az eddigi tapasztalataimat és eredményeimet.

Én azt gondoltam, hogy simán fogok tudni tornázni két gyerek mellett is, de be kellett látnom, hogy ez azért korántsem olyan egyszerű, mint egy gyerekkel... Vagyis az lenne, ha Vince nem fél órákat aludna napközben, vagy mondjuk a két gyerkőc délutáni alvása egybe esne... Így általában este 9 körül, vagy még később tudok nekiállni tornázni (de sokszor Lili még akkor is megpróbálja bojkottálni a dolgot :D), tehát - akárohogy is nézem - az alvásidőmet rövidítem le azzal, hogy tornázom... Viszont annyira jól esik a mozgás, hogy általában heti hat napon képes vagyok meghozni ezt az áldozatot.


Na de hogy tornát is csinálok? Összesen négy különböző torna van minden héten: egy gátizom kondícionálás+átmozgatás videó, ami egész héten elérhető, ezen kívül van hétfő-keddre, szerda-csütörtökre és péntek-szombat-vasárnapra is egy-egy videó, illetve vannak amolyan minigyakorlatok, amiket érdemes akár naponta többször is elvégezni (és amiket én sajnos szinte mindig elfelejtek...) Eddig volt szülés után pilates, hasizom regeneráló - és erősítő jóga és formatorna. Az igazat megvallva, amikor megláttam, hogy pilates és jóga is lesz, kissé lelankadt a lelkesedésem és őszintén szólva eleinte nem is igazán szerettem ezeket: nekem túl vontatottak voltak, ugyanakkor rengeteg mindenre oda kell figyelni a helyes kivitelezés érdekében, de mostanra már ezeket is egészen megkedveltem. Ám a szívem csücske mégiscsak a formatorna, ami egy sokkal pörgősebb torna  jó kis zenei aláfestéssel - na ennek a végére kellemesen megizzadok és el is fáradok.

Amiért még nagyon szeretem ezt a programot, az az, hogy tartozik hozzá egy zárt Facebook csoport, ahol a program résztvevői beszélgethetnek egymással, megoszthatjuk a tapasztalatainkat és kérdezhetünk is. Valamint van egy haladási napló is, amiben mindenki vezeti, hogy melyik tornát hányszor csinálta meg, valamint az eredményeket is. Ez már csak azért is szuper, mert engem speciell nagyon tud motiválni, ha látom, hogy valaki mennyit tornázott már adott héten, vagy hogy mondjuk milyen eredményeket ért el. És a legnagyobb örömömre három olvasóm is csatlakozott hozzám a programban. :)

Természetesen a mozgás mellett az étkezésemre is próbálok odafigyelni, leginkább arra, hogy ne fogyasszak finomított cukros/lisztes dolgokat, meg olyasmiket, amik az IR diétában tiltottak. Sajnos azonban nekem is vannak nehéz napjaim, amikor becsúszik olyasmi, aminek nem kéne, de remélem, hogy a program második etapjára sikerül teljesen kizárnom ezeket. És akkor itt hadd jegyezzem meg, hogy sem ez a mozgás, sem pedig a "diéta", amit csinálok nincsen semmilyen negatív hatással a szoptatásra, szerencsére továbbra sincsen semmi gond ezen a téren.

Nade, akkor térjünk a lényegre és jöjjenek az eddigi eredmények! A program végén fogok majd előtte-utána fotókat mutatni, de az már biztos, hogy csipőmről 4 hét alatt lement 2cm, a derekamról pedig 3 és nem mellékesen fogytam 2 kilót, bár nekem nem feltétlenül a kilók számítanak. Úgyhogy egyelőre nagyon boldog és elégedett vagyok, remélem, hogy a végére duplaennyit sikerült lefaragni. Ja és az sem mellékes, hogy nagyjából 1-1,5 ujjnyira volt szétnyílva a hasizmom a program kezdetén és ezt most lecsökkent szűk 1 ujjnyira. Igazából van egy "motivációs" farmersortom, amit a program elején nem tudtam begombolni. de nagyon remélem, hogy a program végére sikerül majd.



Jelenleg itt tartok. Nagyon köszönöm Nórinak, hogy meghívott, hogy 
vegyek részt a programban, Nektek pedig a kedves és motiváló 
üzeneteket és kommenteket, nagyon sokat jelent nekem!



Szandra




You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Gratulálok, ez igazán szuper eredmény! :)
    Példamutató, hogy két piciny mellett sem hagyod el magad és nem kifogásokat, hanem lehetőségeket keresel.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy bevált neked ez a torna! Én még nem döntöttem el, hogy mikor és mit fogok csinálni, de valószínűleg pilates-szel fogom kezdeni, mert azt csináltam a várandósság alatt is, és bár egyet értek veled, hogy elég unalmas, de nagyon sok pozitív hatását tapasztaltam. Szerintem a szétnyílt hasizmokon is segít (a csípőhíd biztosan).
    Az eredményeid nagyon bíztatóak, úgyhogy kitartást!

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe