Gyerünk Anyukám - mozogjunk együtt!

Május 1. idén hétfőre esett, úgyhogy úgy dönöttem, hogy mivel új hét és egyben új hónap is kezdődik, így éppen itt az ideje annak, hogy nagyjából 8 héttel a szülés után egy kicsit elkezdjek foglalkozni magammal és szép fokozatosan tegyek valamit azért, hogy visszakapjam a szülés előtti (vagy még talán picivel azelőtti) formámat. 
Na gondoljatok semmi drasztikusra, hiszen véletlenül sem szeretném, ha ez a szoptatás rovására menne, ha már ennyit küzdöttem vele. De meg kell hagyni, hogy a szülés utáni első 1,5 hónapban többször hívtam segítségül mindenféle finom kis csokikákat a kialvatlanságom kompenzálására... És mivel kezdem azt hinni, hogy a szoptatás alatti fogyás csak egy mítosz, merthogy nálam nem igazán "működik" ez a dolog, úgy döntöttem, hogy május egytől nincs csokika, meg semmi olyasmi, ami nem fér bele az IR diétába és szépen visszaállok a szénhidrátszámolgatásra, meg arra, hogy odafigyeljek arra, hogy mit eszem: leginkább semmilyen finomított cukrot/lisztet tartalmazó kaja, kevesebb rizs és krumpli, több zöldség.

Kép innen

Már csak az volt a kérdés, hogy mit/hol/hogyan mozogjak... Az edzőtermet viszonylag hamar kilőttem, legalábbis egy ideig biztosan, így egyértelműen afelé hajlottam, hogy itthon kellene mozogni valamit. Akik régebb óta követnek, azok tudhatják, hogy alapvetően nem jelent gondot számomra, hogy itthon gyerek mellett mozogjak, hiszen anno Lilivel is megoldottam és szépen itthon tornáztam. De azért két gyerek már más tészta... Pláne, ha az a két gyerek ritkán alszik egy időben délutánonként...
Nagyjából ez időtájt keresett meg Nóri a Gyerünk Anyukámtól, hogy lenne-e kedvem csatlakozni a május 22-én induló átfogó, 8 hetes szülés utáni regenáról programukhoz. Hallottam már korábban itt-ott a Gyerünk Anyukám "mozgalomról", de azt nem tudtam, hogy pontosan miről is van szó, így felmentem a weboldalukra, hogy kicsit körbenézzek és megnézzem, mi is ez az egész.

Elnézegetve a honlapot rájöttem, hogy pontosan ez az, amire szükségem van. Nóri háromgyerekes anyukaként indította az oldalt, ami interneten nézhető és otthon végezhető, valós idejű tornát közvetít, így gyerek(ek) mellett is simán bele lehet vágni. Nade nem csak úgy bele a nagyvilágba, hanem itt kérem szépen rendesen órarend van, meg különböző edzéstípusok, így mindenki kiválaszthatja a lenki eginkább megfelelőt órát, napszakot és oktatót. Mindemellett pedig vannak havi kihívások, pontgyűtjés, meg egy tökjó Facebook közösség is.


A program, amire Nóri meghívott, egy átfogó, 8 hetes, szülés utáni regeneráló program. A leírás alapján én úgy vettem ki, hogy ennek a programnak nem az a lényege, hogy akkor most itt egyből, keményen belecsapunk a lecsóba, brutál edzéseket nyomunk és 8 hét alatt leadjuk a testúlyunk felét :D, hanem ez tulajdonképpen egy megfontolt felkészülés a rendszeres sportolásra. Van benne egy kis tartásjavítás, egy kis erőnlétjavítás, a kismedencei izomzat erősítés,e nomeg persze tippek és tanácsok a szülés utáni teljes regenerálódáshoz. Mindez heti 3 darab 30 perces edzéssel, amit tetszőlegesen bármikor indítható és 48 óráig elérhető, így akkor tornázol, amikor ráérsz és van kedved egy kis mozgáshoz.

Ahogy olvastam a programot, egyre inkább belelkesültem és őszintén szólva alig várom már május 22-t, hogy belevágjunk, bár a 0. hét az még csak felkészülési hét, de szerintem tökjó lesz, nagyon kell ez most nekem. Egyrészt jó érzés lesz végre tenni valamit azért, hogy eltűnjenek a szülés után rajtam marad kilók és zsípárnácskák (mégiscsak közeleg a bikiniszezon), másrészt biztos vagyok benne, hogy úgy általában a lelkemnek és a hangulatomnak is jót fog tenni egy kis mozgás.

És ami még pluszban jót tenne, ha nem egyedül csinálnám végig ezt a nyolc hetet. Nagyon örülnék, ha lenne itt néhány vállakozó kedvű anyuka (vagy akár nem anyuka :), aki velem együtt csatlakozna a programhoz és együtt nyomnánk végig. Nekem biztosan szuper érzés és nagy motiváció lenne ahhoz, hogy kitartsak és végigcsináljam, ha tudnám, hogy nem egyedül csinálom. Ha felkeltettem az érdeklődésedet, akkor ITT részletesen elolvashatod a programmal kapcsolatos infókat. Ha pedig úgy döntesz, hogy csatlakozol, akkor május 8. éjfélig 10% kedvezményt kapsz a program árából, de természetesen május 8. után is lehet még csatlakozni.
Ha úgy döntöttél, hogy belevágsz és jelentkeztél, akkor írj nekem egy emailt a forherszandra@gmail.com-ra, csak egy rövid kis bemutatkozást, hogy ki is vagy és hogy miért döntöttél úgy, hogy Te is végigcsinálod a programot, csak hogy tudjam, hogy kikkel is fogom együtt végignyomni ezt a nyolc hetet.
És hogy én is motiválajak titeket valamivel, azok között, akik a felhívásomra jelentkeznek a programra és megírják nekem emailen, kisorsolom ezt a nyárra "hangoló" ajándékcsomagot. :)




Szóval hajrá Anyucik, mozogjunk együtt, én már alig várom. :)



Szandra


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Akkor kérdezek. Hogy lehet ezt kivitelezni? Oké, előtt a torna ideje, de a gyerek nem alszik el vagy megébred és x perc visszaaltatni. Plusz az én fiam nemigen tudna úgy aludni, hogy akár csak a másik szobában szól a tirnaműsor, én meg ugralok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére az én kisfiam bírja a zajokat, mert van egy 2,5 éves nővére. :D Meg amúgy sem max hangerőn fogom nyomatni a tornát. :D Meg az a jó, hogy Te választod meg az időpontot, hogy mikor tornázol. Vagyis ha nem jött össze délelőtt, de délután, vagy este úgy alakul, hogy van időd tornázni, akkor megcsinálod akkor. Így két gyerkőccel már nekem is kalandosabb lesz a dolog, de egy mellett olyan simán tornáztam anno, hogy csak na. :)

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe