Természetes bőrápolás a Yamunával - teszt


Viszonylag ritkán olvashattok itt a blogon természetes kozmetikumokról, mivel sajnos voltak már kellemetlen tapasztalataim ilyen termékekkel, így kissé félve próbálkozom ilyen jellegű újdonságokkal... A mai bejegyzésben egy számomra új márkát, a Yamuna három termékét szeretném szeretni bemutatni Nektek. Na jó, azért annyira már nem új, mivel hetek óta használom ezeket a termékeket, de ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mik a tapasztalataim velük, akkor olvassatok tovább.





Az 50ml-es kiszerelésű sheavajas testvajhoz még a Pure by Pixibox dobozban jutottam hozzá. Gondolom a shea vajat és annak jótékony hatásait nem nagyon kell már bemutatni: használható extra száraz, akár ekcémás, vagy aknés bőrön, sőt borotválkozás, vagy napozás után és terhességi csíkokra is. Kiválóan hidratálja, táplálja, puhítja és nyugtatja a bőrt.
Nagyon szeretem az ilyen kis tégelyes testvajakat, mivel táskába is simán bele lehet dobni őket, én ezeket általában kézkrémként használom. Ez egy egészen sűrű, masszív testvaj, ehhez képest mégis viszonylag gyorsan beszívja a bőröm - bár mondjuk ez nem csoda, az én száraz bőröm csak úgy "issza" magába a krémeket. Nagyon jól hidratál, finom puha lesz utána a bőr, viszont egyáltalán nem hagy maga után zsíros érzést, nem kell hosszú perceket várni, hogy beszívja a bőröm, ami mindenképpen pluszpont. Valóban nyugtatja a bőrt, ugyanis az első igazi napsütéses, tavaszi sétánk során Lilivel picit megkapta a karomat a nap, de este zuhanyozás után bekentem ezzel és reggelre szépen elmúlt a pirosság.
Nagyon visszafogott illata van, én mintha enyhén mandulát éreznék benne, de tényleg csak egy leheletnyit, egyáltalán nem tolakodó, így akár férfiak is használhatják.

A sheavajas testvajjal való kellemes tapasztalatok után örömmel mondtam igent a Yamuna által felajánlott tesztelési lehetőségre, így jutottam hozzá a Szenzitív arckrémhez, valamint a shea vajas szappanhoz.
A Szenzitív arckrém elvileg segít a pattanásos, gyulladt, irritált bőr megnyugtatásában és bár pattanásaim nincsenek, de a bőröm a rozacea miatt néha kipirosodik, bár az utóbbi időben hála az égnek egyre ritkábban. Mindig félve próbálok ki új, arcra való termékeket, mert tartok tőle, hogy nem fogja bírni a bőröm, úgyhogy ezt is félve kentem fel először. Aztán napok múlva rájöttem, hogy ez nem az a fajta krém, ami mindenféle "hókusz-pókuszt" ígér, nem tesz csodákat a bőrömmel, DE könnyen és gyorsan felszívódik, a bőröm szárazabb részeit megfelelően hidratálja, a T-vonalamat nem zsírosítja, nincs zsíros, vagy ragacsos utóérzet nélkül és egyáltalán nem irritálja a bőrömet. Ha ennyit tud egy arckrém, én már azzal is boldog vagyok. Azt nem tudom, hogy a pirosságon, irritáción enyhít-e, mivel a használata óta nincs ilyen problémám -  talán az is lehet, hogy pont emiatt a krém miatt?! Az illata olyan tipikus " krém" illat, egyáltalán nem sok, vagy "idegesítő". Összességében tényleg egy kellemes krém, semmi rosszat nem tudok mondani rá.

És végül, de nem utolsó sorban íme a sheavajas testvaj párja, a sheavajas növényi szappan. Próbáltam már több természetes szappant is, de eddig kevéssel sikerült "mélyebb" barátságot kötnöm. Bár tudom, hogy ezeket arcmosásra is lehet használni, de őszintén szólva én inkább maradok a kézmosásnál és zuhanyozásnál. Lehet ez egy rossz beidegződés, de nem különösebben szeretek szappannal arcot mosni, korábban próbáltam már, de valahogy mindig visszatértem a krémes stb. arctisztítókhoz. Így ezt is a testemen próbáltam ki. Nagyon meglepett, hogy nagyon gazdag, krémes habja van és nagyon kellemes, tiszta illata. A csomagolás szerint fehér moha illatú - őszintén szólva fogalmam sincs, milyen illata van a fehér mohának, mert még soha nem szagoltam, de ha ilyen, akkor kellemes. Sok hagyományos szappannal ellentétben ez nem szárította a bőrömet, úgyhogy még a végén lehet, hogy kipróbálom az arcomon is ;).

Az igazat megvallva most nagyon fellelkesültem, hiszen a korábbi csalódások után most végre kellemes tapasztalatokat szerezhettem ezekkel a természetes kozmetikumokkal, így nyugodt szívvel tudom Nektek is ajánlani a Yamuna termékeket.



Ti használtok természetes kozmetikumokat?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest







You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Szia! En meg regen probaltam a smink lemoso tejuket az is nagyon bevalt! Sajnos azota sem tudom hol lehet hozza jutni a termekeikhez. Most az arc krem is kuvancsiva tett. :-)
    Boltokban csak a masszas olajat latom... :-(

    VálaszTörlés
  2. Még nem próbáltam az ilyesféle természetes kozmetikumokat, de nagyon izgalmasan hangzik :) Jónak tűnnek, lehet, megpróbálkozom majd egyel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes, ha megtalálod a bőrtípusodnak megfelelőt, akkor biztosan nem fogsz csalódni :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe