Arcápolási rutinom


Korábban nagyon sokáig ugyanazokat az arcápolási termékeket használtam, amivel nincs baj, hiszen azért használtam azokat, mert szerettem őket és beváltak. Viszont csak elkezdett motoszkálni bennem a kisördög, hogy hátha a régóta használt krémemnek, kencémnek van esetleg valamilyen hasonlóan jó, de olcsóbb verziója is. Úgyhogy mostanra kicsit változott az arcápolási rutinom a korábbihoz képest (amiről ITT láthattatok videót), és arra gondoltam, hogy ha már így alakult, akkor megmutatom, hogy most éppen miket használok.



Annyit elöljáróban elmondanék, az arcbőröm kombinált típusú, vagyis a T-zónában (homlok-orr-áll területe) zsíros, az arcom többi része pedig inkább normál, vagy szárazabb. Ezen kívül enyhe rozaceával is küzdök, így különösen oda kell figyelnem arra, hogy milyen krémeket, arcápolókat használok, mivel pl. az erős illatanyagokat tartalmazó termékeket nem bírja a bőröm. Szóval nincs egyszerű dolgom, nehéz olyan termékeket találni, amik nem irritálnak, és megfelelően ápolják a bőröm szárazabb és zsírosabb részeit is.

Sminkeltávolítás
Nem változott, hogy a szemsminkem eltávolításához továbbra is micellás vizet használok. Bár örök kedvencem a Bioderma Sensibio H20, de valljuk be, hogy az ára azért nem annyira baráti. De szerencsére remek alternatíva helyette a Garnier micellás víz, ami hasonlóan hatékonyan, de sokkal kedvezőbb az ára. Az én szememet egyáltalán nem irritálja, viszont remekül eltávolítja a sminket.

Az arcom többi részéről a Cuticura Skin+Balance érzékeny bőrre való, nyugtató arctisztítóval távolítom el a sminket. Ez egy zselészerű arctisztító, ami aloe vera és kamilla tartalmának köszönhetően gyengéden tisztítja és nyugtatja a bőrt. Nem tartalmaz szappant és parfümöt, aminek én nagyon-nagyon örülök. Ebből nyomok egy keveset a tenyerembe, majd a nedves bőrömön felhabosítom, végül leöblítem. Nem irritál, és szerencsére nem is szárít, és hatékonyan távolítja el a sminket. Az egyetlen dolog, amit nem szeretek benne, hogy csavaros kupakja van, ami nem túl praktikus, de amúgy nincs gondom vele. Kapható a dm-ekben kb. 1000 Ft-os áron.

Arcápolás
A smink eltávolítása után jöhet a tonizálás. Nagyon régóta használom és nem is tervezem lecserélni a Garnier Essentials Sensitive nyugtató tonikot, a Glamour napokon kettőt is vettem belőle a Rossmannban, mivel volt hozzá kupon. Számomra ez "A" tökéletes tonik: nem tartalmaz illatanyagot, alkoholt és színezéket, felfrissíti, ugyanakkor nyugtatja is a bőrt, eltávolítja az esetleges sminkmaradékokat is. Picit sem irritál, vagy szárít, egyszerűen csak friss érzés marad utána, imádom.

Mind a nappali, mind az éjszakai krémem egy-egy "új" szerzemény, merthogy legalább három flakonnal elhasználtam a La Roche-Posay Toleraine Ultra arckrémből, amit nagyon szerettem, de olcsóbb alternatíva után akartam nézni. Éjszakára most a Schüssler Nr. 10-es krémet használom, ami tökéletes rozaceás bőrre, sőt karikás szemek ellen is ajánlják. A krém a 10-es számú Schüssler sót tartalmazza, a Natrium sulfuricumot, ennek hiányának tünetei a szem körüli duzzanat (táskás szem), mely sok esetben csak a reggeli órákban jelentkezik,  illetve a kipirult arcbőr, orron, orcákon. Vagyis ezt a krémet nem csak arcra, hanem szem köré is bátran lehet kenni, már csak azért is, mert 100%-ban natúr összetevőkből áll, kőolajszármazék-, allergén- és parabénmentes, és tartalmaz shevajat. Eléggé sűrű krém, tehát kell neki idő, amíg beszívódik, de mivel éjszakára használom így nem zavar. Nagyon puha és hidratált lesz utána a bőröm, a száraz részeket nagyon jól ápolja, viszont a T-vonalamat nem zsírosítja, úgyhogy ez nekem külön öröm, ráadásul úgy vettem észre, hogy az időnként megjelenő pirosságot is enyhíti. A Schüssler krémeket gyógyszertárakban vásárolhatjátok meg, vagy rendelhető ITT, a termékek különböző bőrproblémákra nyújtanak megoldást.
Nappalra a Ziaja Sensitive skin nyugtató ápolókrémet használom. Ezen is amiatt akadt meg a szemem a dm-ben, mert szilikon-, ásványi olaj- és parfümmentes, és csak a szükséges összetevőket tartalmazza. Az állaga pont jó: se nem túl könnyű, se nem túl sűrű, gyorsan beszívódik, nem zsírosít, viszont megfelelően ápol és hidratál, remekül nyugtat és csökkenti a pirosságot is. Ja és van benne 20-as fényvédő is, ami szerintem egy nappali krém esetében nem elhanyagolható szempont. Mindezt kb. 1500 Ft-ért, vagyis az ára is teljesen rendben van.

Bár ahogyan írtam fentebb,  a Schüssler krémet szem köré is lehet kenni, de használok kifejezetten szemkörnyékápolót is, mégpedig a Ziaja kecsketejes szemránckrémet. Nem azt mondom, hogy ez a "Szent-Grál" szemkrém számomra, azt valahogy még nem találtam meg, de elvagyok vele. Elég könnyű krém, amit a gyűrűsujjam hegyével finoman feltapogatok, belepaskolok a szem körüli érzékeny bőrbe, és hagyom felszívódni. Jól hidratál és ápol, de én olyan nagy ránctalanító hatást egyelőre még nem véltem felfedezni.

Kiegészítő arcápolók
A fent említett termékeket napi szinten használom, de mellettük vannak olyan arcápolók, amiket nem rendszeresen, hanem vagy heti 2-3 alkalommal, vagy szükség esetén használok.
Ilyen a Garnier Skin Naturals bőrszín halványító éjszakai krém, aminek kissé megtévesztő a neve, mert nem a bőrszínt halványítja :D, hanem a bőrfelszínen kialakuló sötét foltokat. Nekem így a várandósság alatt a szám fölött jelent meg egy barna pigmentcsík, ennek halványítására használom heti néhány alkalommal este ezt az átlátszó, gél szerű krémet, ami biológiai hámlasztó peeling hatásának köszönhetően segíti a bőrmegújulást és halványítva a sötét foltokat. Kizárólag helyileg alkalmazom, tehát a szám fölötti pigmentcsíkra, így ezen a kis részen nagyon gyorsan felszívódik, és abszolút látom a hatását, mert valóban kevésbé feltűnő ez a csík.
Az essence pure skin anti-spot pattanástalanító zselé sem újdonság azoknak, akik már régebb óta követnek. Ha néha-néha felbukkan egy-egy patti, akkor éjszakára ebből kenek rá: reggelre sokkal kevésbé látható, mivel csökkenti a pirosságot, ezen kívül leszárítja és nagyjából 2-3 nap alatt el is tünteti a csúnyaságot. Az a legjobb, ha már akkor használom, ha látom, hogy valahol elő fog jönni egy pattanás és nem várom meg, míg valami nagy bumszli nő az arcomra, bár azokon is tud segíteni, csak lassabban.

Az érzékeny bőröm miatt nehéz olyan szemcsés bőrradírt találnom, ami kellően gyengéd, így én kémiai hámlasztót használok, aminek gyakorlatilag ugyanaz a hatása, mint egy hagyományos bőrradírnak, csak nem "karcolja" az érzékeny bőrt. A Ziaja Sensitive Skin enzymes peeling szilikon-, ásványi olaj- és parfümmentes, viszont segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és abban is, hogy az utána következő krémek hatóanyagai jobban behatoljanak a bőrbe. Kb. hetente kétszer használom, belemasszírozom a megtisztított bőrbe, majd kb. 5-10 perc után lemosom és végül jöhet a szokásos hidratáló krémem. Azt vettem észre, hogy nagyon sima és puha lesz utána a bőröm, úgyhogy nagyon meg vagyok vele elégedve. Megtaláljátok a dm-ekben kb. 1500 Ft-os áron.


Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést.
Nektek mi a kedvenc arcápolási terméketek
mostanában? Esetleg használjátok
ezek közül valamelyiket?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

17 megjegyzés

  1. A Garnier tonikot én sminklemosáshoz használom, mert a szememet sem irritálja - szemben pl. a márka micellás vizével, aminek ráadásul azt a minimális szagát sem bírom elviselni :)
    Ehhez a Ziaja peelinghez meghoztad a kedvem, ha elfogy a Baviphat barackos, megpróbálom ezt.
    Szemkrémből szerintem neked kifejezetten jó lehet a Baleától ez: http://kremmania.hu/kremek/balea-revitalizalo-szemkornyekapolo-lotuszvirag-kivonattal, nem tudom, próbáltad-e. Ez is mindenmentes, teljesen szagtalan és nagyon könnyed állagú.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow, ez új, hogy a tonikot sminklemosásra használod, de ha bevált, akkor miért ne :).
      Köszi a szemkrém tippet, meg fogom nézni, mert próbáltam már sokfélét, de eddig egyiknél sem éreztem azt, hogy az igazi lenne.

      Törlés
    2. Tudom, ez a lányok nagy tévedése, hogy tonikot sminklemosónak használnak, de akkor is jó ez így:) meg ez legalább nem hagy fura réteget a fejemen.

      Törlés
  2. Micellás vizet szoktam én is használni. Megnézem az arclemosót, milyenek az összetevői, mert régóta keresek olyat, amit tisztít de nem ragyásít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem szerencsére nem ragyásít, de nyilván Te tudod, hogy a Te bőröd mit nem szeret, nézd meg mindenképpen, hátha Neked is ez lesz az igazi ;).

      Törlés
  3. Még nem próbáltam a Ziaja termékeit, de lehet, hogy ha legközelebb kell valami szétnézek a kínálatban. Nekem is kombinált bőröm van, és bár nem érzékeny, ártani nem fog, ha kíméletesebb dolgokat kenek rá, nem igaz? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van, és attól, hogy kíméletesek, még nagyon hatásosak :).

      Törlés
  4. Én is épp mostanában tervezem lecserélni a megszokott arcápolási termékeim, szóval ez a pont most nagyon jól jött! :)
    Annak főleg örülök, hogy nem high-end termékek......
    A Garnier micellás víz nagyon érdekel, mert most újra vásároltam a L'oreal verziót, és így másodjára már nem jött be annyira..... Valahogy elkezdte irritálni a szemem..... :(
    Összegezve: Köszi a bejegyzést, az időzítés tökéletes! :)

    VálaszTörlés
  5. A Garnier micellás vizet és tonikot én is rendszeresen használom, szeretem őket. A Ziaja hidratálót és peelinget pedig most vásároltam meg a Glamour-napok alkalmával, remélem nekem is beválnak majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor most már egészen hasonlít majd az arcápolási rutinunk :).

      Törlés
  6. A Garnier micellás vizével már jó ideje szemezek, egyedül az tartott csak vissza eddig a megvételtől, hogy most épp kókuszolajjal szedem le a sminket, ami tökéletesen bevált és még hidratál is. Szóval kettő az egyben, így győzött a lustaság :D Pedig szerintem már hülyének néztek múltkor a Rossmannban, amikor vagy 10 percig álltam ott és szemeztem vele :D
    Amúgy én szerencsés vagyok, nincs túl sok problémám az arcommal, nincsenek pattanásaim meg miteszereim, úgyhogy elegendő havi 2-3 bőrradírozás meg a kókuszolajos lemosás ahhoz, hogy szép legyen :)

    Nocy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ha valami bevált, akkor annak örülni kell és használd továbbra is nyugodtan, ha az a kókuszolaj, akkor az :). Ráadásul ha még többfunkciós is :). De tényleg szerencsés vagy a bőröddel, kis mázlista :).

      Törlés
  7. A Garnier micellás vizet nemrég óta használom, de szerencsére eddig nem okozott problémát, sőt ugyanolyan szépen tisztít mint a L'Orealos elődje.
    A Ziaja enzimes peeling a Glamour napok során pottyant a kosaramba. Nálad láttam először és már akkor megtetszett. :) Eddig egyszer használtam és tényleg nagyon kis puha lett utána az arcom. Egyébként te mennyit viszel fel a bőrödre? Csak egész vékonyan vagy vastagabban mint egy arcmaszkot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát valahol a kettő között: nem annyira vastagon, mint egy arcmaszkot, de azért nem is olyan nagyon vékonyan mint egy krémet, bár szerintem ha keveset viszel fel, akkor is ugyanúgy kifejti a hatását :). Örülök, hogy Neked is puhává varázsolta a bőrödet :).

      Törlés
  8. Bármely Garnier BB termék vásárlásakor, a 400ml-es Garnier micellás vizet féláron vásárolhatjuk meg :) 2014.10.31-ig a Rossmann-ban!

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe