Ajakceruzák a porondon

Az utóbbi időben egyre több márka dob piacra ajakceruzát, vagy rúzsceruzát, kinek hogy tetszik jobban. Egyre nagyobb a kínálat az én legnagyobb örömömre; hol vannak már azok az idők, amikor a Clinique Chubby Stick volt az egyedüli a piacon....
A rúzsceruzák iránti lelkesedésemet és vonzalmamat mi sem igazolhatná jobban, mint az hogy mára már öt rúzsceruzám van különböző márkáktól. Valamennyivel találkozhattatok már itt a blogon valamilyen formában, de most arra gondoltam, hogy miért ne csinálhatnék róluk egy naaagy, közös, összegző-összehasonlító posztot?! Kiemelve, hogy melyik miért jó, vagy éppen miért nem, és a végére talán az is kiderül, hogy melyik az én személyes kedvencem :)!


Legelsőként  az ikonikus Clinique Chubby Sticket vettem meg a 14-es Curvy Candy árnyalatban még egy korábbi Glamour-napon kedvezményesen. Egyébként a maga valamivel több mint 5000 Ft-os árával az itt látható ajakceruzák közül toronymagasan a legdrágább. ITT írtam is róla részletesen, nem véletlenül annyira népszerű: nagyon ápoló és hidratáló, kellemes viselet az ajkakon, ugyanakkor pigmentált is, a csomagolása is szépséges, de az ára visszatartott attól, hogy további árnyalatokat is beszerezzek belőle. Inkább kivártam, hogy hátha olcsóbban is hozzájuthatok majd egy hasonlóan jó termékhez.
 Balról jobbra 1. Clinique Chubby Stick 2. Avon Ultra Color Lip Crayon 3. NYC Sweet Splash
Gloss Stick 4. Catrice Pure Shine Colour Lip Balm 5. Catrice Glamazona LE Lip Colour Pen

Ezután következett a Catrice Glamazona trendkiadásban található ajakcerka, amitől ITT írtam. Már a boltban éreztem, hogy ez nagy szerelem lesz.: élénk sötétpink színével azonnal levett a lábamról, az állaga legalább olyan jó, mint a Clinique rúzsceruzájának, nem szárítja az ajkakat, viszont a Chubby töredékért, kb. 1500 Fft-ért vettem. Ez a termék minden szempontból telitalálat, egyetlen szépséghibája, hogy egy limitált trendkiadás része volt, vagyis korlátozott ideig lehetett kapni... MIÉÉÉRT :(:(:(???!!!

Az NYC Sweet Splash Gloss Stick egy impulzusvásárlásnak köszönhető, különösebben nem voltam ráfeszülve, és amilyen gyorsan landolt a kosaramban, sajnos olyannyira gyorsan felejthető ez az ajakcerka... A csomagolása valahogy lötyögős a másik 4-hez képest, de inkább maga a termék az, amitől nem igazán ájultam el. Épphogy csak egy kis fényt ad az ajkaknak, pigmentáltságában igencsak elmarad a másik négy terméktől. Ráadásul valahogy nagyon lágy, nekem le is törött a teteje, nyilván párszáz forintért nem vártam csodát, de azért mégis csalódtam.
Az AVON Ultra Colour rúzsceruzát ajándékba kaptam az AVON bloggertalálkozón, be is mutattam az ajándékba kapott termékeket ITT egy videóban. Amikor a rendezvényen az AVON sminkmestere elmondta, hogy az új termékek között egy ajakceruza is helyet kapott, nagyon izgatott lettem, és hazaérve gyakorlatilag minden gondolkodás nélkül azonnal a számra kentem, és akkor jött a döbbenet... A Carefree Coral egy gyönyörű korallos, élénkpiros árnyalat, de tele van csillámokkal... Pedig nagyon pigmentált, nagyon erőteljes a színe, de a csillámok miatt nekem valahogy olyan "darabos" az állaga, és egyáltalán nem komfortos érzés az ajkakon. Másrészt miután a szín lekopott a csillámok még ott vannak... sokáig... ha nem lennének a csillámok, akkor nagyon boldog lennék, így nem :(.
Balról jobbra 1. Catrice Glamazona LE Lip Colour Pen  2. Catrice Pure Shine Colour Lip Balm 
3. 
NYC Sweet Splash Gloss Stick  4. Avon Ultra Color Lip Crayon 5. Clinique Chubby Stick

Végül a legfrissebb szerzeményem a Catrice új szortimentjében fellelhető Pure Shine színezett ajakbalzsam, amit hosszas hezitálás után a 050-es Cherry-ty árnyalatban vettem meg, mivel ez olyan igazi bogyós-gyümölcsökre emlékeztető őszies árnyalat. Mondhatnám, hogy minden szempontból tökéletes mása a Chubby Sticknek: elég ha csak a csomagolásra nézünk (bár a betűk elég hamar lekoptak róla), de pigmentáltság, tartósság és hidratálás szempontjából is ugyanazt tudja mint a Clinique terméke. Egyvalamiben különbözik a két termék: az pedig az ára, mivel a Catrice ajakceruzát kb. 1500 Ft-ért sikerült beszereznem, azért ez nagyon nem mindegy...
Ha rangsorolnom kellene őket, akkor egyértelműen a Catrice Glamazona ajakcerkát tenném első helyre, mindamelett vérzik a szívem, hogy limitált kiadású termék és már nem kapható :(. Utána a Catrice Pure Shine jönne,  majd a Clinque Chubby Stick, az AVON ajakcerka, végül az NYC Gloss Stick.

Remélem tudtam egy kis segítséget adni, ha mondjuk éppen rúzsceruza vásárlást terveztek mostanság. Egyébként még nem álltam le teljesen, ugyanis megláttam az Astor állványán a csodálatos színekben pompázó, és nagyon hidratáló Soft Sensation lipcolor buttert. A külföldi bloggerek pedig ódákat zengenek a Bourjois rúzsceruzáiról. Szóval választék van bőven, mindenki megtalálhatja a kedvére valót :)!


Ti hogy álltok ezekkel a rúzsceruzákkal?



Szandra



Follow on Bloglovin

You Might Also Like

27 megjegyzés

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Egy rugóra jár az agyunk, én is ma írtam az NYC darabjáról, úgyhogy meg is említettelek :)

    http://nailpolishmaniac.blogspot.hu/2013/09/teszt-ruzsceruzak-forradalma-nyc-sweet.html

    Én egyébként meg vagyok vele elégedve, tény, hogy nem egy Chubby, de szerintem egy szájfényt pl tökéletesen helyettesíthet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem rossz amúgy, de valahogy többet vártam tőle, és hát a többihez képest azért gyengén muzsikál.

      Törlés
  3. A Catrice nagyon jó, nekem is megvan és imádom, pedig ritkán rúzsozom magam. Nálunk még kapható mindkét árnyalat, itt nincs nagy lelkesedés érte :) Amúgy a többi ajakceruza is jó a Catricenek, bár nem voltam a színben biztos, így még mindig nem döntöttem melyik legyen :)
    A Clinique után sóvárgok nagyon, de amennyit én használok ilyet és az ára.... Sajnos pénzkidobás lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem azok után, hogy már ilyen jó kis ajakcerkák vannak sokkal olcsóbban, nem feltétlenül kell erőltetni a Clinique-et, ha csak nem akarod mindenképpen. A Catrice-nél én is bajban voltam, hogy melyik árnyalat legyen, mert több is tetszett :)!!!

      Törlés
  4. Szia! Nálunk Nyíregyházán a müllerben még kapható a Catrice Glamazona rúzsceruza 2 árnyalatban!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, akkor úgy látszik itt-ott maradt még belőle :)!!!

      Törlés
  5. Ó igen, a Bourjois nagyon jó, nálam is van róla teszt. A következő rúzscerkám Rimmel lesz, arra is nagyon kíváncsi leszek, hogy mit tud. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Rimmelnek is van??? Nem mondod!!! Elvesztem :D:D:D!!! Meg is nézem a blogodon!!

      Törlés
    2. Igen van nekik is, vagy lesz, még nem csekkoltam. :D És holnap az egyik londoni Selfridges-ben ingyen Chubby Sticket fognak osztogatni, úgyhogy azt hiszem holnaptól már olyanom is lesz. :D

      Törlés
    3. Nálunk miért nincs ilyen... :D:D:D!!!

      Törlés
  6. Pont tegnap nézegettem, hogy egy ilyen ceruzát be kellene szereznem. Az Astort néztem ki, de most a hatásodra kipróbálom a Catrice-t. Vannak szép, természetes árnyalatai? Nem nagyon sminkelek.. de az állandó vérszegénységem miatt szinte semmi színe nincs a számnak, ezt kellene korrigálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vannak, abszolút, csak én egy picit erősebb színt kerestem, de vannak visszafogottabb árnyalatok is, pinkes, vagy nude jellegű is :).

      Törlés
  7. A Chubby Sticket imááádom nagyon *-* nekem az egyik piros árnyalat van meg és a kedvenc rúzsok egyike :D Jó poszt lett!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jok az astor ajakcerkak en nyarra vettem kettöt amit most mar nem tudok hasznalni az öszi szinvaltasok miatt, nyari elenk szineket vettem, de jövö tavasszal ismet örömmel fogom elövenni öket. Pigmentalt jo viselni allag is szuper. Teliesebb szinei a catrice cerkaknak vannak amikröl detto odazenges! Szuperek, abbol is van mar kettö. Jajnembirokenseleallni!:-D
    Üdv evi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaaj ugye ugye :D?! Én amúgy pont az Astornál láttam egy ilyen nudeosabb árnyalatot, ami tetszet, szóval arra lehet benevezek majd :)!

      Törlés
  9. Én valahogy ebből az ajakceruzás trendből kimaradtam. Nézegettem már őket (főleg a Max Factor tetszik és a Clinique), de még nem szántam rá magam egyikre sem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a Max Factor amiatt nem jött be, mert hegyezni kell... amúgy nálam is valahogy véletlenül jött ki, hogy több ilyen rúzsceruzát is beszereztem, na jó, a 3. után azért már rá voltam picit feszülve a témára :D:D!!!

      Törlés
  10. Erre a posztra vártam, reméltem h lesz egy összehasonlítás :)
    Már egy ideje én is szemezgetek ezekkel a cerkákkal, nem vagyok nagy rúzsos, de vmi kis színt el tudnék képzelni magamon és jó kis irányadó lesz számomra :)

    Vajon lesz az Essence-nek is vmi hasonló terméke? Arra még kíváncsi lennék h mit tudna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem most így nem rémlik, de aztán lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet. Vagy tuti valamelyik limitált kiadásban lesz valami ilyesmi :)!

      Törlés
  11. Én is gondolkodtam ilyen összehasonlítós poszton - csak nekem kevés ajakceruzám van hozzá, de mások mint a tieid (NYX Jumbo Lip Pencil, MaxFactor Giant Pen Stick).
    Amúgy Nekem semmi bajom sincs a NYC Sweet Splash Gloss Stick-kel, azt kaptam, amire számítottam: kicsit pigmentált szájfény-ceruza. Bár a legsötétebb színűt vettem meg, nem pedig a világosabbat, mint Te.

    A Catrice Pure Shine színezett ajakbalzsam és az Astor Soft Sensation Lipcolor Butter nagyon kívánságlistás nálam - csak rá kell jönnöm, melyik árnyalatra szeretnék beruházni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Astorra tuti benevezek a Glamour-napokon, bár még én sem tudom melyik árnyalat :D!!!

      Törlés
  12. A Catrice termékekkel én is nagyon meg vagyok elégedve és az áruk is nagyon kedvező. Én legelőször egy külföldi videóblog oldalán ismertem meg őket, de mióta tudok róluk, egyik top favorit kencéim közé sorolom őket! :) Az ajakcerkáid színei nagyon szépek! :)

    VálaszTörlés
  13. A te hatásodra megvettem ugyanezt a catrice ajakcerkát! Egyszerűen imádom! Köszönöm, imádom a blogod! Nagyon inspiráló!!! <3

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe