Alapozzunk szemhéjat!

Nem kell profi sminkesnek lenni ahhoz, hogy tudjuk: megfelelő alapozással a szemhéjfestés is tartóssá tehető, és így nem fog nagyjából egy óra után egy csíkban összegyűlni a szemhéjunkon a festék, vagy rosszabb esetben lefolyni. Sőt, a jó szemhéjalapozó kiemeli, felerősíti a rá felvitt szemhéjfesték színét, ezáltal élénkebb, teljesebb lesz a szín.
Most az általam használt szemhéjalapozókat mutatom be: mindhárom könnyen beszerezhető, egyszerűen használható, és mindenemellett az áruk is kedvező.


Alverde szemhéjalapozó


Az alverde sminkcuccok közül ez az egyik kedvencem- a másik egy krémes arcpirosító, de erről majd egy másikban posztban mesélnék :).
Kis tubusban van a termék, maga a szemhéjalapozó egyébként fehér színű és szerintem viszonylag sűrű állagú is, így nagyon minimális mennyiséget kell belőle használni, amit aztán a szemhéjon jól eldolgozva kiváló alapot nyújt a szemhéjfestékeknek. Itt-ott olvastam, hogy van akinek nem jött be az illata, illetve olyat is hallottam, hogy nem volt elgé tartós, vagy fura volt az állaga. A vélemények úgy tűnik megoszlanak, nekem viszont abszolút bevált, semmi gondom nem volt vele, továbbra is szívesen használom. Be tudjátok szerezni a dm-ben.


Essence I love stage szemhéjalapozó



Az essence szemhéjalapozójának kellemes világos árnyalata van. Az állaga nagyon könnyű, és jól eldolgozható. Az Alverde szemhéjalapozójához képest valamivel talán folyékonyabb az állaga, de közel sem mondanám folyósnak. A képen látható applikátorral tudjuk felvinni a szemhéjra. Szerintem nagyon szépen kihozza és meg is tartja a színeket. Az essence termékek több helyen is kaphatók- én Rossmannban szoktam beszerezni őket.


Sleek Divine The Primer Palette



Ennek a terméknek már a csomagolása is nagyon ízléses: a vékony fekete dobozban egy fekete paletta lapul, amelyet felnyitva elénk tárul a 12 csodálatos szín, egy nagy tükör, valamint egy kétvégű ecset. Elvileg ezzel az ecsettel lehetne felvinni a szemhéjra a színeket, de mivel nagyon kellemes, krémes állagúak, én jobban szeretem ujjal vékonyan eldolgozni (meg egyébként az ecset eléggé vacak, legalábbis erre a célra). A színek nagyon szépek- én szoktam önmagukban is használni őket. Szemhéjalapként használva pedig- amire ugyebár eredetileg is hivatottak :) - nagyon szépen felerősíti és tartóssá teszi a színeket. Sleek palettákat általában interneten tudtok rendelni pl. ITT.

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Ilyenem nekem is van, imádom! Az ecset tényleg nem a legjobb benne, de szerintem végső esetben megteszi. Viszont a festék nagyon-nagyon jó! Van egy jó kis ecsetem és azzal szoktam felvinni. Igazából nem is értem miért tesznek bele ecseteket a festékekbe, hisz úgyis a többsége használhatatlan. A műszempillákba is tök felesleges szerintem az a kis vacak ragasztó, úgyis mindenki DUO ragit vesz.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen az ecset az hagy némi kívánnavalót maga után, ráadásul az enyém szerintm hibás is, mert az egyik felén mintha belenyírtak volna a sörtékbe, úgyhogy elég fura alakja van, de nem is az ecset miatt szeretem a palettát :).
    Én amúgy leginkább ujjal kenem fel, vagy szintetikus ecsettel, mikor milyen kedvem van :).

    VálaszTörlés
  3. Nekem is megvan ez a paletta, de bevallom őszintén, hogy nekem bejön ez az ecset. Jó persze van jobb ecsetem, de azért nem dobtam ki ezt sem. Igazából a palettáért vettem és más márkában is csak dísznek vannak ezek az ecsetek, mert a festék a lényeg.

    VálaszTörlés
  4. Ez így van, bár ahogy nézegettem van azért 1-2 olyan paletta is, amihez ránézésre jó kis ecseteket adnak- pl. Sigma paletták, vagy Urban Decay Naked2 paletta.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe