Essence Eye Flirt Party Look paletta teszt

Az a helyzet, hogy nekem teljesen kimaradt, hogy az essence-nek megjelent egy ilyen nagyobb palettája... Úgyhogy amikor pár napja nézelődtem a Müllerben, nagyon meglepődtem, amikor megláttam az Eye Flirt palettát és azonnal kíváncsivá tett, úgyhogy gyorsan ki is próbáltam pár színt a teszterben. De akkor még az eszemre hallgattam, mert úgy voltam vele, hogy egyáltalán nincs szükségem még egy szemfestékpalettára és nem vettem meg. Amit persze már egyből hazafele menet meg is bántam, pláne mert összegyűlt kb. 1200 forintnyi Mülller "kuponom", úgyhogy másnap szépen visszamentem és megvettem. :D Úgyhogy ma megosztom veletek, hogy mit is "tud" ez a paletta és mit gondolok róla.


A paletta egy papírtokban van benne, maga a paletta pedig fehér műanyagból van. Érezni, hogy ez nem egy extra strapabíró műanyag, de végülis rendben van, meg jól záródik, ami fontos. Nekem a designja, ez a sok szemecske rajta annyira nem tetszik, de ez ízlés kérdése.
A paletta belsejében van egy tükör - halleluja!!! Bár azt nem tudom, hogy miért nem úgy csináltak meg, hogy végig legyen a paletta aljáig a tükör, ez így valahogy olyan kis sután néz ki, de végülis a lényeg, hogy van. :D Korábban (értsd a gyerekek előtt) nem volt számomra annyira lényeges, hogy legyen egy palettában tükör, de amióta állva, a lakás random pontjain sminkelek, azóta nagyon is fontos és rendesen szenvedek, ha a palettában nincs tükör, szóval ez mindenképpen pluszpont. Ahogyan az is, hogy az árnyalatok nevei rá vannak nyomva a palettára a színek alá és nem egy külön fólián vannak rajta, ami általában a legelső használat során a kukába kerül...


Az essence Eye Flirt paletta 24 árnyalatot tartalmaz, amik különböző finisűek: vannak matt, szatén és csillámos színek is. Nekem nagyon tetszik a színösszeállítás, ha jól megnézzük, akkor egy jó kis natúr paletta, néhány extrább színnel, de azért nagy "durvulás" nincs benne, amolyan kis "biztonsági" paletta. Részemről a legvilágosabb színek között van egy-kettő, amit kihagyhattak volna és mondjuk beletehettek volna egy jó kis feketét biztos, ami biztos, vagy egy sötétszürkét. De alapvetően szerintem sokfajta sminket el lehet készíteni vele: natúrt, alkalmit, visszafogottat, illetve kicsit extrábbat is. 


A festékek textúrája nagyon változó, de ezt majd a színmintákon is látni fogjátok szerintem. Vannak, amik nagyon-nagyon porolnak - főleg a matt színek - és nehezebb szépen elsatírozni őket, szóval "work work work work work" - van "munka" velük bőven. A szatén és csillámos árnyalatoknál azt tapasztaltam, hogy az a legjobb, ha ujjal, vagy nedves ecsettel viszitek fel, mert a csillámos színeket a száraz ecset alig veszi fel és egyáltalán nem lesz intenzív a színhatás. Én többször is az ujjamat használtam és nekem tetszett úgy az eredmény.
Hadd emeljek ki pár kedvenc és pár nem annyira kedvenc árnyalatot. A legfelső sorban nagyon szeretem a "for fun"-t (balról a harmadik), mert nagyon szép ez a bronzos szín és gyönyörű, már-már metálos fénye van. Illetve szerintem egészen jó még jobb oldalról a második is, a "for love", viszont a kétoldalán lévő színek nem az igazik: a "while shopping" (balról a negyedik) sajnos elég gyenge, alig látszódik és nagyon porol, jobb oldalon a sor végén a "when I want" pedig nagyon foltos, nehéz szépen eldolgozni.


A második sorban balról a második az "in gold" szépen pigmentált és nagyon fényes - hangsúlyozom, hogy az ujjamat, vagy nedves ecsetet használva. Illetve én szeretem a kettővel mellete lévő "in sunset"-et is, ami egy nagyon kellemes, szaténfényű, kicsit taupe-os, kicsit rose goldos árnyalat, valamint a mellette lévő matt szín, a "while dancing" is egészen jó. Jobb oldalon a sor végén az a halovány arany, az "on the beach" viszont eléggé gyenguszka és erőtlen.


A harmadik sor sajnos nem a kedvencem, pedig szépen lennének ezek a színek, de a sor elején lévő "in pink" nagyon porol és egyáltalán nem egyenletes a textúrája, aztán az "in the pool"-tól (balról a harmadik) is többet vártam, mivel a palettából majd kiugrik az a lila, de a színminta annyira nem intenzív. És igazából a mellete lévők sem az igaziak, bár jobbról a második, a "for flowers" mint szín nekem nagyon tetszik, de a legnagyobb csalódás az jobb oldalon a sor végén az "all the time" volt, ami egy ilyen nagyon érdekes, duo-chrome szerű szín akart lenni, de sem a texúra, sem a pigmentáltság nem igazán teszi lehetővé, hogy ez valóban látható is legyen.


És az utolsó sor... hát... balról az első szín szinte nem is látszódik... :( a mellette lévő "with my friends" nem rossz, de balról a harmadik, a "too much" hát az minden csak nem too much, szegényke nagyon foltos... :( Mellette az ezüst eléggé intenzív, nedves ecsettel szerintem ki lehet belőle hozni a maxot, viszont a sor végén az "in the club" akkora csalódás volt... ne tudjátok meg, hányszor áthúztam a kezemen a színmintát, mire ilyen lett, alig tudtam kirobbantani a palettából.


Összességében nem bántam meg, hogy megvettem ezt az essence Eye Flirt palettát, ami eredeti áron emlékeim szerint kb. 3200Ft-ba került volna, de a Müller "pontjaimmal" 2000Ft-ért vettem meg, szóval így pláne jó volt, de gondolom azért az kiderült a bejegyzésből, hogy nem vagyok vele maradéktalanul elégedett... Mert kellenek a kis extra "erőfeszítések" ahhoz, hogy igazán szép sminket tudjunk vele készíteni: nem mindegy milyen ecsetet használsz, sőt sokszor jobb az ujjaddal felvinni, vagy be kell nedvesíteni az ecset, sok-sok satírozás és "trükközgetés" kell, de ha ezekre odafigyel az ember, akkor azért egészen jól ki lehet használni ezt a palettát.


Nektek hogy tetszik ez a paletta?



Szandra










You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Igeeen nagyon tetszik *-* és nagyon gondolkodom rajta, hogy megvegyem. Az ész és a szív harca, mert van elég palettám. :D Szerinted DM-ben vagy Rossmannban is lehet kapni? Vagy csak Müllerben?

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe