Felújítanád a játszóteret? - Ön választ, mi segítünk program

Ebben a bejegyzésben egy szuper pályázati lehetőségre szeretném felhívni a figyelmeteket, mégpedig a Tesco "Ön választ, mi segítünk" programjára, ugyanis azt gondolom, hogy vannak az olvasóim között olyanok, akik számára releváns és érdekes lehet ez a lehetőség. Szeretném előre leszögezni, hogy ezt a posztot nem egy fizetett együttműködés keretein belül írom nektek, hanem egészen egyszerűen úgy éreztem, hogy szeretném, ha ennek a programnak a híre a blogomon és a különböző felületeimen keresztül minél több emberhez eljutna és így remélhetőleg szuper kis projektek tudnak majd megvalósulni a támogatásokból.


A Tesco "Ön választ, mi segítünk" programban főként kisebb, helyi civil szervezetek jelentkezését várják olyan programokkal, melyekkel hozzájárulnak az áruházak környékén élő vásárlók és munkatársak lakókörnyezetének, közösségének fejlődéséhez.
Hogy egy kicsit konkretizáljak: nevezhetnek pl. iskolák, óvodák, bölcsödék alapítványai, vagy más, gyerekeket segítő szervezetek, falu- és városszépítő közösségek, sőt akár baráti társaságok is, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez járulnának hozzá – legyen az akár egy közös tér pl. egy játszótér felújítása, egészségmegőrző és egészséges életmódra nevelő programok szervezése, vagy oktató programok fiataloknak és felnőtteknek egyaránt.
Mivel immáron ötödik alkalommal rendezik meg ezt programot, így a korábban megvalósult projektek között országszerte számos kreatív megoldás született: volt ahol látássérülteknek szerveztek főzőtanfolyamot, máshol gyerekeknek mutatták meg, hogyan bánjanak felelősen az állatokkal, de számos játszótér és mezítlábas ösvény is épült, nem beszélve a több tucat egészségügyi szűrésről, valamint sport- és közösségi programról.


Szóval ha van egy szuper ötleted, hogy hogyan és mivel tehetnéd jobbá a lakókörnyezetedet és van egy lelkes kis csapatod, akikkel készen álltok arra, hogy ezt akár meg is valósítsátok, vagy ismersz olyan civil szervezetet, akik pályázhatnának, akkor ajánld nekik a programot! Jelentkezni november 16-ig lehet a program weboldalán keresztül itt: https://tesco.hu/kozosseg/
A beérkezett pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum független szakértői bírálják el, ők választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. A szavazás során pedig a Tesco vásárlóinak kezében lesz a döntés, hiszen 2019. január 21. és február 17. között ők választhatják ki szavazataikkal a számukra legszimpatikusabb kezdeményezéseket. Vagyis ha jövő január-február ban a Tescoban vásároltok, akkor majd ne felejtsetek el szavazni a pénztárnál kapott zsetonnal. Az eredményeket az áruházlánc 2019. március elején hirdeti ki.
És hogy mekkora támogatást lehet elnyerni? Valamennyi, a szavazási szakaszra bejutott szervezet hozzájárulásban részesül: 400, 200, valamint 100 ezer forintot nyerhetnek az összegyűjtött szavazatok számának függvényében.

Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, hiszen így olyan, kisebb szervezetek is támogatást szerezhetnek a terveik megvalósításához, akiknek amúgy esetleg nem nagyon lenne erre lehetősége. És amúgy nem kell nagyon elrugaszkodott dolgokra gondolni a beadott pályázat témáját illetően, egyszerűen csak nézzetek szét a környezetetekben. Lehet, hogy van tőletek nem messze egy játszótér, amire ráférne egy kis felújítás. Vagy lehet, hogy a gyerkőc ovijának az udvarán is lehetne mit szépíteni. Esetleg rendezhettek sportnapot is, hogy minél többekkel megszerettesd a rendszeres testmozgást, vagy bemutass és megszeretess valamilyen sportágat. Találjátok ki, hogy mit csinálnátok és nevezzetek! Vagy ha nektek nincs ötletetek, akkor mindenképpen meséljetek erről a programról olyan szervezeteknek, közösségeknek, akiknek ez érdekes lehet.


Szandra

You Might Also Like

1 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe