Visszafogott ragyogás - Catrice Treasure Trove LE | Teszt


Ma a Catrice Treasure Trove LE néhány termékéről hoztam Nektek termékeket. Ezeket tesztelésre kaptam és nagyon örültem a lehetőségnek, mert egyre ritkábban sikerül elcsípnem ilyen limitált kiadású termékeket. Egyrészt mert mostanában ritkán jutok el üzletbe, ahol Catrice termékeket is árusítanak... (ugyanitt követelek egy Müller drogériát Budára is :D). Másrészt ha sikerül is eljutnom, általában már csak lefosztott tálcák, vagy felbontott termékek fogadnak, így szinte esélyem sincs, hogy megvegyek egy-egy nekem tetsző darabot. Mindenesetre nagyon bízom benne, hogy nem vagyok még "elkésve" ezzel a teszttel és megtalálhatók még a polcokon ennek a kollekciónak a termékei, mert szerintem egészen jól sikerültek. Továbbkattintva megtudhatjátok, hogy miért is. 

Picit amúgy furcsa nekem, hogy ez a kollekció januárban került ki a boltok polcaira, mert nekem valahogy annyira karácsonyi hangulatú az egész a maga fényességével, meg a termékek csomagolásán a kis csillagokkal. Bár végülis nemcsak karácsonykor lehet ragyogni, szóval részemről jöhet bármikor :).
Az első, amit szeretnék bemutatni, az a Catrice Treasure Trove LE szemhéjpúderpaletta (C01 Blaze of Glory). Ez egy egészen kemény műanyagból készült, jól záródó, masszívnak mondható paletta, ami nyolc szemhéjpúdert tartalmaz, valamint egy tükröt és egy kétvégű, szivacsos applikátort is. Nagyon teszik a csomagolás, bár ez a fehér talán nem szerencsés abból szempontból, hogy gyorsan és könnyen össze lehet maszatolni alapozóval, szemfestékkel stb., de ettől még ami szép az szép.
Ez egy klasszikus természetes, nude paletta visszafogott árnyalatokkal, nincs benne semmi kirívó, vagy extravagáns. De mivel van benne pár sötétebb árnyalat, amivel azért lehet alkalmi, füstösebb sminket is készíteni. A szemfestékek textúrája néhány kivételtől eltekintve nagyon bársonyos, már-már krémesnek mondható. A kivételt a felső sorban a bal szélső, matt, világos, bőrszínű árnyalat képezi, ami kissé keménynek tűnik a többihez képest. Illetve mindkét sorban balról a 3. festéknek nem annyira egyenletes és bársonyos a textúrája a többihez képest, mondjuk mindkettő csillámos szín egyébként, talán emiatt lehet.
A felső sor nekem picit talán haloványka, lehetnének pigmentáltabban is a festékek, de mindenképpen örömhír, hogy vegyes finiseket találunk. Balról jobbra az első egy matt, világos, bőrszín - ezzel remekül lehet satírozni, mellette egy klasszikus, fényes pezsgőszínt találunk, amivel szépen kiemelhetjük a belső szemzugot és a szemöldökcsontot, majd egy világos, rezes árnyalatot arany csillámokkal, a jobb szélen pedig egy fényes világosbarnát.
Az alsó sornak már sokkal gazdagabb a pigmentáltsága: a bal szélen egy matt középbarnát találunk, majd jön egy fényes taupe (ez a két szín egyébként a kedvencem a palettából:), azután egy csillámos, rezes árnyalat, végül egy matt sötétbarna.
2659 Ft-os árával szerintem ez egy korrekt kis paletta, hiszen találunk benne matt, fényes és csillámos színeket is, a szemfestékek minősége alapvetően jónak mondható, hiszen a többségük bársonyos, szinte krémes textúrájú, nem porolnak és szépen pigmentáltak - bár a világosabb színek lehetnének picit erőteljesebbek. Tényleg szép kis natúr sminkeket lehet készíteni vele, szóval aki nem igényli a "vadabb" színeket, annak jó választás lehet.

Azt hiszem az egész kollekcióból ez a pirosító (C01 Caviar and Champagne) lett a legnagyobb kedvencem és nem csak azért, mert csillag lenyomatos :D. Nem nagyon van ilyen árnyalatú pirosítóm, picit nehéz is meghatározni a színét, de van benne egy kis narancs, meg egy kis téglás árnyalat, de mégsem ijesztő számomra (már amennyire egy pirosító az lehet :D). Ja és gyönyörű aranyfénye van óriáscsillámok nélkül, szóval még highlighter sem kell nagyon fölé (kivéve nekem, aki a biztonság kedvéért mindenre rádob egy keveset :D).
Elég erősen pigmentált, szóval nem kell belőle sok és szerintem láthatjátok milyen gyönyörű színe és fénye van, nálam ez a pirosító telitalálat.
Ár:1489 Ft
A Treasure Trove kollekcióban három rúzs is van, ezek egészen pontosan a Precious Lip Colour névre hallgatnak és én a C03 Treasured Twinkles árnyalatot kaptam, ami a legsötétebb a három közül.
Természetesen a rúzs arany csomagolásán is megtalálhatók a csillagocskák, de még azok sem tudták elvonni a figyelmemet erről a gyönyörű bordós színről. Eléggé feltűnő, számomra egyértelműen alkalmi viselet, egy ilyen árnyalat mellé érdemes visszafogottabb szemsminket készíteni, hogy kiegyensúlyozott legyen az összhatás.
Viszonylag krémes textúrája van, úgyhogy könnyű felkenni, de szerencsére nem az a nagyon csúszkálós fajta. Szépen pigmentált, nagyon intenzív színe van és nekem a finise már-már matt felé húz, de azért mégis van egy pici fénye. Kellemes viselet, nem szárítja az ajkakat, nem csúszkál, viszont nem is mondanám kimondottan tartósnak, inkább átlagos ebből a szempontból.
Ár: 1329Ft
És íme a smink, amit a Treasure Trove palettával, pirosítóval és rúzzsal készítettem:
De még mielőtt búcsúznék, jöjjön egy körömlakk is a Treasure Trove kollekcióból, mégpedig a C01 Jewel Daze, ami egy kellemes barackszínű lakk arany csillámokkal. Kicsit tartottam tőle, hogy ez egy ilyen haloványka, többréteges lakk lesz, de egyáltalán nem: már egy rétegben is nagyon szép fed, bár én azért rádobtam egy második réteget is, szerintem úgy az igazi. A széles ecsettel és könnyen és gyorsan tudtam dolgozni és viszonylag gyorsan meg is száradt.
Tényleg nem mondanám egy eget rengető, átütő, extrafancy színnek, de én szeretem az ilyen kis visszafogottan csillámló, nőies lakkokat a hétköznapokon. Akiknek meg pl. nem mindegy, hogy suliban/munkában milyen lakk van rajtuk, azoknak meg mindenképpen tudom ajánlani az ilyen visszafogott színeket.
Ár: 1159Ft

Bár ennek a kollekciónak a többi termékét élőben nem, csak neten láttam, de azt kell mondanom, hogy számomra ez egy nagyon tetszetős trendkiadás lett és valószínűleg hasonló véleményen vannak azok, akik szeretnek biztosra menni és kedvelik a visszafogott, finoman fénylő, nőies sminkeket.



Ti próbáltatok valamit a Catrice Treasure Trove 
kiadásból?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




A bejegyzésben szereplő termékeket tesztelésre kaptam.



You Might Also Like

14 megjegyzés

  1. Nagyon klassz! A palettáról egy az egyben ugyanezt gondolom, mégis nagyon szeretem. Ha érdekel az arany tus, kukkants be: https://barkingblondie.wordpress.com/2016/01/12/catrice-treasuer-trove-le/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor egyetértünk a palettát illetően ;). Megmondom őszintén, hogy engem a tus annyira nem fogott meg, amúgy szép, csak én eleve nagyon ritkán használok tust, ezt az aranyat meg pláne nem tudtam volna kihasználni.

      Törlés
  2. Csodás lett a smink. :) Az a pirosító annyira szép, de nálunk nm volt már belőle. :-/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tegnap eljutottam a Mammut Rossmannba és meglepődve tapasztaltam, hogy mindenből volt még, csodálkoztam is. A highlighteren nagyon filóztam, mert gyönyörű, de így is annyi van már, hogy soha nem fogom elhasználni...

      Törlés
  3. Én a highlightert vettem meg a trendkiadásból, ritkán látni ennyire gyönyörű, arany metálfényű darabot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos azt nem sikerült boltban elcsípnem, pedig tutira megvettem volna (nem mintha kéne még egy highlighter, de totál rájuk vagyok kattanva :D).

      Törlés
  4. Én még Ausztriában vettem meg a palettát és a lakkot. Ott Karácsony előtt voltak kitéve, és az utolsó darabokat sikerült elhoznom, így már az ünnepekkor is tudtam viselni. :) A paletta nekem nagyon tetszetős, nagyon jó, viszont a lakk az nagyon nem jött be. Barackos árnyalatra vártam és kaptam egy egészen narancsosat, hát nem örültem neki, de másik lakkal keverve egész jó. :) Amit még sikerült megszereznem az a Higlighter és hihetetlenül szép, úgyhogy ennek is örülök, mert eddig ilyen széppel nem sikerült össze futnom és most ez is megvan :)
    Egyébként most került ki az összes Rossmannba, így lehet még Neked is sikerül majd elcsípned. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a lakknál az sem mindegy, hogy milyen az embernek a bőrtónusa, de valóban ez aranyos csillogás elviszi egy picit ilyen narancsos árnyalatba. Tegnap én is láttam a highlihtert, de végül nem vettem meg, pedig tényleg gyönyörű, de annyi van már, és most próbálom visszafogni magam és racionálisan vásárolni :D.

      Törlés
    2. Igaz, valóban számít a bőrtónus is, de én így üvegben és körmön elég nagy különbséget fedeztem fel és ez csalódást okozott. De hát sebaj. :) Viszont a highlihter valóban gyönyörű és nekem is van egy csomó, de nem bírtam neki ellenállni :) Viszont a pirosítónak most sikerült ellenállnom, pedig az is csodás :)

      Törlés
  5. Hú a pirosító tetszik nekem is a legjobban így elsőre :) biztos kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon szép :)! Amúgy tegnap láttam a highlightert is, és elképesztően szép az is :).

      Törlés
  6. Igen, jól írja Anikó, a lakk narancsos színű, pedig az üvegen át enyhén rózsaszínes tónusú, de felkenve semmi, de semmi rózsaszín nincs benne! (Ez hogy lehet??)

    Bori

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem igazából egyáltalán nem tűnt rózsaszínesnek, sokkal inkább barackszínűnek :) De amúgy most pont egy másik lakknál tapasztaltam, hogy nem olyan volt felkenve, mint amilyennek az üvegben tűnt, szóval tényleg van ilyen :(

      Törlés
    2. Ez az én nagy szívfájdalmam is. :( Az üzletben szép rózsaszínesnek tűnt (tudjuk a fények.....) amúgy barackosnak, de még az is tetszene. Viszont felkenve narancs, ami nekem baromira nem áll jól :( Na szóval ezért nagyon szomorú vagyok, de biztos lesz aki elhasználja, csak hát nem volt egy olcsó darab.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe