L'Oréal Paris La Palette kétszer


Amikor néhány napja megérkezett hozzám a L'Oréal Paris új, La Palette Ombrée szemfesték palettája, izgatottan álltam neki, hogy befotózzam és bejegyzést írjak róla. Aztán eszembe jutott, hogy dehát itt van nekem még a La Palette Nude is, amiről még nem írtam részletesen (bár ITT volt már szó róla), szóval úgy voltam vele, hogy miért ne írhatnék egyszerre a két palettáról, így két legyet üthetek egy csapásra, illetve aki még nem vette meg egyik palettát sem, de gondolkodik rajta, annak talán tudok segíteni a döntésben (már csak azért is, mert a Nude palettánál sajnos nem volt teszter az üzletekben).


A két paletta csomagolása teljesen egyforma: kemény, fényes, fekete műanyag tok, ami jól záródik, viszont hamar maszatolódik. Az egyetlen pici különbség a kettő között, hogy a Nude palettán arany színű a felirat, az Ombrée-n pedig ezüst. Illetve még egy furcsaság az utóbbi palettánál, hogy a látszik, hogy a felirat úgy van ráragasztva... Hát én bizony nekiestem, hogy leszedjem a matricát és alatt a La Palette Smoky felirat lapult... Ami azért érdekes, mert a paletta hátuljára is az van írva, hogy La Palette Smoky... Mivel külföldi videósoknál már láttam ezt a palettát, így tudom, hogy bizonyos országokban Smoky néven fut, bizonyos országokban meg Ombrée néven, nem tudom ez miért van, de mindegy is. Bár szerintem a Smoky nekem valahogy találóbb.

A palettákban 10-10 színt találunk, ezen kívül egy tükröt, valamint egy kétvégű ecsetet, aminek az egyik felén szivacsos applikátor, a másik végén egy pici satírozóecset szerűség van.
A La Palette Nude 02 Beige - ahogyan azt a neve is jelzi - egy természetes árnyalatokat tartalmazó paletta, vegyesen találunk benne matt, fényes és 1-2 csillámos színt is, ami mindenképpen pozitívum. Ahogyan az is, hogy egyaránt vannak benne meleg és hideg tónusú szemfestékeket is. A pigmentáltság vegyes: vannak gyengébb színek, de szerencsére azért a többség szépen pigmentált, de erről mindjárt részletesebben is írok. Szerencsére nem nagyon porolnak és szépen lehet dolgozni velük, szóval a textúra is rendben van alapvetően. Szemhéjalappal tartósak is, úgyhogy arra sem lehet panasz.
Jól látható, hogy a halványabb színek picit talán gyengébben teljesítenek, különösen balról az elsővel gyűlt meg bajom, viszont  a középen található matt világosbarna számomra kiemelkedő és meglepően szépen pigmentált, satírozáshoz, mélyítővonalba tökéletes. Másik nagy kedvencem balról a negyedik szín, ami egy gyönyörűséges, fényes taupe (milyen meglepő, hogy ez lett az egyik kedvencem :D).
A következő öt szín viszont zseniális, négy matt árnyalatot is láthatunk, mindegyik nagyon szépen pigmentált, a középső színnek a fénye is gyönyörű, szóval le a kalappal, na! Drogériás palettában azért nem túl sűrűn találni ilyen jól pigmentált, szépen satírozható, matt színeket. A paletta legsötétebb színével remekül lehet füstösíteni, mélyíteni és a nappali sminkből valami drámaibbat varázsolni.
Úgyhogy akinek még mindig nem "elég" a nude palettákból, azoknak mindenképpen tudom ajánlani ezt, szerintem ez egy jól kihasználható paletta, hétköznapokra tökéletes, de ha úgy tartja kedvünk, alkalmi sminket is készíthetünk vele.

A La Palette Ombrée azért már színesebb paletta, de ebben is találunk természetes árnyalatokat. Szóval aki néha-néha szeret egy kis színt is csempészni a sminkjébe, annak mindenképpen inkább ezt a palettát tudom ajánlani. A festékek minőségét illetően általánosságban ugyanazt tudom elmondani, mint a Nude palettánál, úgyhogy nem is ismételném magam, hanem inkább nézzük részletesen a színeket.
Balról az első öt árnyalat inkább még a visszafogottabb, természetesebb vonalat képviseli és ahogyan a Nude palettánál, némelyik itt is gyengébben pigmentált. Az ötből négy szín matt, egyedül balról a másodiknak van egy kis szaténfénye. Egyik kedvencem balról a harmadik, ami egy mályvás, világos rózsaszín, szerintem ez egy csodás satírozószín, illetve van egy matt lila is, amit pl. besatírozhatunk az alsó szempillák tövébe, ezzel egy kis színt csempészve a sminkünkbe.
A következő öt szín picit már merészebb: van egy aranyfényű sárga, egy fényes fehér, ami remek kiemelő szín és végül három sötét, matt árnyalat: egy sötétszürke, egy sötétkék, ami nekem nagyon bejön és egy fekete, aminek szerintem egy picit lehetne még intenzívebb a pigmentáltsága.
Jó kis összeállítás ez, bár én lehet, hogy bedobtam volna valamelyik kiemelő szín helyett mondjuk egy zöldes árnyalatot, hogy még több szín közül válogathassunk, de ez most tényleg csak így random jutott eszembe :). De aki szeret egy kis színnel feldobni a hétköznapi sminkjét, vagy szereti a picit merészebb sminkeket, annak mindenképpen tudom ajánlani ezt a palettát.

Ha a kettő közül választanom kellene, akkor bizony bajban lennék: a Nude-nak a minősége és a pigmentáltsága szerintem egy picit jobb, viszont az Ombrée-nak a színösszeállítása valahogy közelebb áll hozzám, mivel több variációs lehetőséget ad.

Mindkét palettát 4699Ft-os ajánlott fogyasztói áron találjátok meg a dm üzletekben (pontosabban amikor legutóbb voltam a hozzám legközelebb eső dm-ben, akkor ott az Ombrée még nem volt kitéve, de szerintem már csak napok kérdése :).



Nektek melyik tetszik jobban a két paletta közül?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




A bejegyzésben szereplő termékeket tesztelésre kaptam.



You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Szép szép, de azért az árát kicsit sokallom. Ha egy jó kis SLEEK palettához hasonlítom, vagy a Makeup Revolution csodás palettáihoz, amik ennek a felébe kerülnek, akkor úgy érzem nem éri meg nekem hogy beruházzak rá. De például az a sárgás szín különösen tetszik, nagyon különleges :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, lehet ennél olcsóbban is hasonló palettákat kapni. De megmondom őszintén, hogy nem kaptam volna meg tesztelésre, szerintem akkor is megvettem volna valamelyiket, mert annyira tudni akartam volna, hogy valóban milyen is egy ilyen Loreal paletta, pláne, hogy a boltokban nem is látni tesztert belőle... :(

      Törlés
    2. Mondjuk tesztert azért tehetnének ki belőle igazán. Egyébként megértem ezt a kíváncsiskodás érzést, van hogy én is ezért hozok el bizonyos dolgokat :D

      Törlés
  2. A Nude plaetta kicsit közelebb áll a szívemhez, bár az árát én is kicsit sokallom a sleek palettákhoz képest. Viszont nem kizárt, hogy egy glamour vagy joy napok alkalmával egyre beruházok, márha lesz még belőle, mire odaérek! :D :D

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe