Jessup sminkecsetek | Újdonság

Imádom a sminkeket, de legalább annyira szeretem a sminkecseteket is. Merthogy azt gondolom, hogy hiába van mondjuk egy nagyon szuper púderünk, pirosítónk, vagy éppen szemfestékünk, ha nem a megfelelő ecsettel visszük fel. Egy ecset sokat dobhat és ronthat is a sminkünkön, illetve egy-egy sminkterméken is.
Van néhány drágábbnak mondható sminkecsetem (pl. Sigma ecsetek), de szívesen próbálok ki olcsóbbakat is, mert érdekel, hogy vannak-e olyan jók, mint drágább társaik. Nos, ma kiderül, hogy ez igaz-e a Jessup sminkecsetekre.

Amikor megláttam, hogy a Makeup Plaza kínálatában már kaphatók a Jessup ecsetek, akkor elsőre nem nagyon "érintett" meg a dolog, mivel őszintén szólva nem is hallottam korábban erről a márkáról. Ugyanakkor nagyon megörültem a tesztelési lehetőségnek, mert a kínálatot elnézve nagyon jó kis szetteket kínálnak igencsak kedvező áron - IDE kattintva megnézhetitek őket. A szettjeik és az ecseteik ránézésre leginkább a Sigma ecsetekhez hasonlítanak, viszont jóval kedvezőbb az áruk, mivel gyakorlatilag egy-két drágább ecset áráért ennél a márkánál egy teljes szettet vehetünk. Vannak csak arcra, vagy csak szemre való, illetve komplett szettek is a 6 darabostól egészen 15 darabosig különböző színekben, szóval itt aztán tényleg mindenki megtalálhatja azt, ami leginkább a kedvére való.

Én végül ezt a 15 darabos szettet választottam, ami egy félprofi, komplett sminkecset szett, tehát arcra és szemre való ecsetek egyaránt vannak benne. Sajnos az nem derült ki számomra, hogy ezek természetes, vagy szintetikus szálakból készült ecsetek, de egészen puha az ecsetek feje, bár talán azért nem annyira, mint mondjuk a Real techniques taklonból készült szintetikus ecsetei.
Az ecsetek nyele fekete és ezüst színű a foglalat. A webshopban egyébként vannak még fehér, rózsaszín, lila és lila nyelű ecsetek, a foglalat pedig ezüst, vagy arany színű. Mindegyik ecsetre rá van írva a neve, vagyis hogy mire szolgál az adott ecset, de persze ez nem az jelenti, hogy csak arra lehetne használni, ami rá van írva :).
Ez a 15-ös szett az alábbi ecseteket tartalmazza: nagy púderecset (Large powder), pirosító ecset (Tapered face), kisebb púder/pirosítóecset (Powder/blush), duo fiber púder/pirosító/alapozóecset (Duo fibre powder/blush), higlighter ecset (Tapered highlighter), nagy korrektorecset (Large concealer), nagy fejű laposecset (Large fluff), korrektorecset (Concealer), kicsi satírozóecset (Small tapered blending), satírozóecset (Blending), kerekített fejű satírozóecset (Tapered blending), rövid fejű szemfestékecset (Short shader), egyenes laposecset (Flat definer), tusecset (Small eyeliner), rúzsecset (Lip)
Nem akarok minden egyes ecsetről részletesen írni, hogy melyik mire való, hiszen a nevük azért valamennyire adja magát, inkább a kedvenceimet szeretném bemutatni Nektek. 
A Tapered face-hez hasonló ecsetre már régóta vágyom. Ennek az alakja nagyon hasonlít a Real techniques nagy pirosító ecsetéhez, de ennek annál valamivel kisebb a feje, így aztán tényleg tökéletes pirosításhoz, remekül illeszkedik az almácskákra. Illetve akár bronzosításhoz is lehet használni, de én simán el tudom képzelni púderezéshez is, mert én kevésbé szeretem a túl nagy fejű púderecseteket. Szóval igazán multifunkciós darab, az már biztos :).
A Tapered highlighter ecset adja magát, hogy mire is való és hát mivel én ugyebár mostanság igencsak rá vagyok kattanva a higlighterekre (ITT írtam is róluk), így gyorsan kedvencem lett ez az ecset. Kisebb fejének köszönhetően célzottan tudjuk felvinni a highlightert az arccsont legkiemelkedőbb részére.
A Blending satírozóecsetet gyakorlatilag azonnal kiszúrtam, mert nagyon hasonlót a kedvenc Sigma satírozóecsetemre, illetve a MAC 217-es ecsetére. Szuperül el lehet vele satírozni a szemfestékeket, hogy szebb legyen az átmenet és természetesebb a hatás, szóval teszi a dolgát, ahogy azt kell.
A Tapered blending ecsetnek keskenyebb, valamivel kisebb és hegyesebb is a feje, mint az előző ecsetnek, így tökéletesen használható arra, ha mondjuk a mélyítővonalba koncentráltabban szeretnénk felvinni szemfestéket, illetve az alsó szempillák tövénél is könnyebben tudunk satírozni vele, mivel jobban odafér, mint egy nagyobb fejű satírozóecset.
A Short shader neve alapján egy rövid fejű szemfestékecset, de nekem valahogy ahhoz túl pici a feje. Viszont rájöttem, hogy tökéletesen használható arra, hogy az alsó szempillák tövét árnyékoljuk vele és el is satírozzuk ott a szemfestéket. 
A Flat definer ecset egyenesre vágott sörtéinek köszönhetően remekül odafér a szempillák tövéhez. Én ritkán húzok tusvonalat, viszont gyakran alkalmazom azt a technikát, hogy közvetlenül a szempillák tövét árnyékolom valamilyen sötét színnel, ezzel a trükkel optikailag hosszabbíthatjuk a pillákat és ez az ecset tökéletes választás ehhez.
Viszont néhány ecsetet hiányolok a szettből: úgymint egy klasszikus, lapos szemfestékecsetet. A Short shader ecsetnek nekem valahogy túl pici ehhez a feje, a Large Fluff  meg túl nagy, valahol a kettő között kellene egy... Ezen kívül sajnálom, hogy nincs a szettben egy ferde ecset sem, amit pl. szemöldökformázáshoz, vagy tusvonal húzásához is lehetne használni. Illetve bár van három satírozóecset is a szettben - aminek én személy szerint nagyon örülök - , de az egyiknek lehetne még kisebb és tömöttebb feje, amivel mondjuk jól lehetne füstösíteni. Olyasmire gondolok, mint az essence smokey eyes ecsete, amit egyszerűen imádok.
De mindent összevetve szerintem teljesen rendben van ez az ecsetszett, tulajdonképpen majdnem mindent tartalmaz, amire mondjuk egy kezdő, vagy akár haladó, gyakorlott sminkelőnek szüksége lehet és az ára tényleg nagyon kedvező, 6100 Ft 15 darab ecsetért egyáltalán nem sok. Eddig egyszer mostam ki őket és talán 2-3 szál hullott ki összességében, kíváncsi vagyok, hogy ez hosszú távon hogy alakul majd, remélem később sem lesz panaszom a minőségükre és a felirat is szépen megmarad az ecset nyelén.
Ha gondoljátok nézzetek szét Ti is Makeup Plaza webshopban a Jessup ecsetek között, ITT találjátok a teljes kínálatot, ITT pedig ezt a 15-ös szettet.


Ti milyen márkájú és típusú sminkecseteket használtok?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




A bejegyzésben bemutatott ecsetszettet tesztelésre kaptam.
.

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Én már egy éve felfedeztem magamnak a Jessupot és azóta is az ő készletüket használom és szerintem még fogok is venni tőlük ecseteket, mert nagyon elégedett vagyok a minőségükkel. Nem hullik és a mosást is jól bírják.
    Ezzel a szettel is szemezgettem már.
    Köszi a bejegyzést, szerintem nagyon hasznos volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökjó, hogy Neked is beváltak, tényleg szuper ecsetek ár-érték arányban :).

      Törlés
  2. Hello lányok, most néztem az oldalt és a 15 ős szettek mindegyik színben elfogytak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen én is néztem, de azért kisebb szettek vannak még, meg remélem, hogy hamarosan majd lesz újra, ami most nincs :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe