Artdeco Most Wanted Smokey paletta | TESZT

Ha jobban belegondolok, ez a hét a karácsonyi ajándékok tesztjének hete a blogon, ugyanis a két napja bemutatott theBalm The Manizer Sisters arcpalettát (teszt ITT) a férjemtől kaptam karácsonyra, a mai bejegyzés főszereplőjét, az Artdeco Most Wanted Smokey palettáját pedig a Németországban élő barátnőmtől. Nagyon izgatott lettem, amikor Lilla meglepett vele, mivel korábban a márka magyar facebook oldalán láttam ezeket a palettákat és kíváncsi voltam, hogy vajon mit tud ez a paletta, már csak azért is, mert bár próbáltam már 1-2 mono szemhéjpúdert az Artdecotól, de komplett palettát még nem. Ha érdekel, hogy hogyan teljesít, akkor kattints tovább.

De még mielőtt belevágnék, leszögezném, hogy ismerem az "Ajándék lónak ne nézd a fogát!" mondást és itt nem is arról van szó, hogy az ajándékot akarom minősíteni, hiszen nagyon-nagyon örültem neki és nagy meglepetést okozott nekem a barátnőm. Hanem mint sminket szeretném értékelni ezt a palettát, hiszen mégiscsak beautyblogger vagyok, vagy mi a szösz :).
Az Artdeco Most Wanted Smokey egy mágnessel záródó, kemény kartonpaletta, amiről le kell csúsztatni a külső "tokot" és akkor láthatjuk meg magát a palettát. Nagyon könnyű, így akár utazáshoz is jó lehet, de ha magunkkal visszük valahova, akkor a biztonság kedvéért érdemes mindig rácsúsztatni a külső "tokot", hogy tutira nem nyíljon ki. Viszonylag egyszerű a designja, meghát elég sötét is - ami érthető, ha már egyszer ez egy "smokey" paletta, és bár nem fém a csomagolás, de mégis gyűjti az ujjlenyomatokat, meg mindenféle karcolásokat.
Amikor kinyitottam a 12 színt tartalmazó palettát, az első dolog, ami feltűnt az az, hogy a színek jobbról balra sötétednek és nem pedig fordítva, ahogyan az a hasonló elrendezésű palettákban általában lenni szokott. Ez nem feltétlenül negatívum, csak picit talán fura és meg kell szokni.
A másik furcsaság, hogy bár lett volna hely egy nagyobb méretű tükörnek, ami elfoglalja a paletta teljes fedelét, de csak egy közepes méretűt tettek bele. Bár ez még így is pont elég lehet sminkeléshez, pláne, hogy vannak hasonló paletták, amikben egyáltalán nincs tükör.
Bár mostanában ritkábban csinálok sötétebb, füstös, alkalmi sminket, de mégis tetszett a színek összeállítása, mivel találunk benne több, lilás tónusú színt is, amik nekem nagyon kedvenceim. Illetve valahogy az egész palettának olyan "piszkos", kissé szürkés beütése van, szóval tényleg ideális füstös sminkhez, de mivel visszafogottabb színek is vannak benne, így hétköznapi sminket is lehet készíteni vele.
Mármint lehetne, merthogy a festékek minőségével sajnos egyáltalán nem vagyok elégedett, de szerintem a színmintákat megnézve érteni fogjátok, mire gondolok. Pedig tényleg gyönyörű színek vannak benne, némelyik sokkal szebb lenne, mint amilyennek a palettában tűnik, de a pigmentáltságuk nagyon gyér... Volt olyan szín, amit háromszor kellett áthúzni a kézfejemen, hogy egyáltalán látszódjon valami, de a világosabb árnyalatok még így is szinte eltűnnek a kézfejemen... Persze ezen lehet segíteni valamelyest egy szemhéjalappal, de nekem ez még akkor is kevés.
Arról nem is beszélve, hogy több árnyalat is porzik, felkenve pedig egyáltalán nem egyenletes, hanem foltos, darabos és nehéz szépen eldolgozni, szóval a textúrával is bajok vannak. Pedig a finisek is változatosak: vannak matt árnyalatok, van 1-2 csillámos, illetve fényes és szaténfinisűek is, sőt balról a 6. szín az valamelyest duokróm, csakhát a gyenge pigmentáltság miatt alig látszódik, ráadásul pont ez az egyik árnyalat, ami eléggé foltos is és nagyon nehéz egyenletes eloszlatni.
Szóval sajnos nekem ez a paletta elég nagy csalódás volt, pedig nagyon tudtam volna szeretni ezeket a színeket :(. Egyébként az Artdeco Most Wanted paletta ezen kívül még két verzióban - Brown és Nude - kapható a kiemelt Müllerekben 7000F fölötti áron és egy időben gondolkodtam is, hogy megnézem a másik kettőt, de most azért finoman szólva alább hagyott a lelkesedésem. Bár az is lehet, hogy azok jobb minőségűek, hiszen hallottunk már ilyet nem egyszer, hogy egy márkán belül is vannak eltérések. Szóval ha valaki próbálta a másik két paletta közül valamelyiket, akkor írja már meg kommentben, hogy milyen, mert engem ez most kissé elkeserített. Én azt mondom, hogy ha valaki ilyen "füstös" palettát keres, akkor inkább érdemes más márkáknál szétnézni, mert ennyi, sőt ennél kevesebb pénzért is sokkal jobb minőségű palettákat találtok.



Találkoztatok már az Artdeco Most Wanted palettákkal?
Nektek hogy tetszenek?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest



You Might Also Like

14 megjegyzés

  1. Köszi, az őszinte tesztet, ez ritka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit, én megírom, ha valami nekem nem vált be, de úgy látszik van olyan, akinek ez sem jön be :D.

      Törlés

  2. "Szóval ha valaki próbálta a másik két paletta közül valamelyiket, akkor írja már meg kommentben, hogy milyen, mert engem ez most kissé elkeserített. És ha valaki ilyen füstös palettát keres, akkor inkább keresgéljen más márkáknál, mert ennyi, sőt ennél sokkal kevesebb pénzért is sokkal jobb minőségű palettákat találtok."

    Ha az Artdeco marketingese lennék akkor biztosan nem küldenék neked terméket tesztelésre.
    1. túl drágának tűnteted fel
    2. a minőségére teszel negatív megjegyzést
    3. más márkához küldöd a vásárlót
    4. saját tapasztalatodra alapozva negatívan tűnteted fel a terméket

    Én szeretem a márkát, jó minőségű termékei vannak. 7000 ezer forint az kb. 23 euró. Ennyiért máshol 1-2 szemhéjpúdert kapsz és nem 12 színt amit kombinálhatsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még szerencse, hogy nem azért írok tesztet egy termékéről, mert be akarok vágódni a marketingeseknél, hogy küldjenek nekem ingyenterméket, hanem hogy az olvasóimnak őszintén beszámoljak arról, hogy NEKEM mi vált be, vagy mi nem... Nem fogok hazudni csak azért, hogy több terméket kapjak...
      Akkor reagálnék sorban a pontokra:
      1. viszonyítás kérdése, hogy kinek mi a drága. Egy 2-3000 Ft-os palettához képest nekem ez drága, de nyilván egy Naked palettához képest olcsó, ezt mindenki döntse el maga, de szerintem egy átlag magyar "pénztárcához" mérve ez egy drágának mondható paletta.
      2. igen, a minőségre tettem negatív megjegyzést, mert én úgy tapasztaltam, hogy igenis gyenge minőségű ez a paletta. Az összes színt legalább 4x áthúztam a kezemen, és van ami így is alig látszódik... ezen kívül volt amit nem is tudtam szép egyenletesen felkenni, darabos volt és porolt. Szerintem ez nem jó minőség.
      3. igen más márkához küldtem, hogy ha valaki ehhez hasonló palettát akar venni, mert pl. a Sleek 3000Ft-ért árul ennél sokkal pigmentáltabb palettákat, de mondhatnám akár a Catrice, vagy Lovely palettákat, amik közül lehet hogy van olyan, ami szintén nem a legtökéletesebb minőség, viszont töredéke ennek az árának.
      4. így van, ez az én tapasztalatom, nekem erről szól a blogolás, hogy őszintén és hitelesen megosztom a véleményemet egy-egy termékről az olvasóimmal, ha jó, ha rossz.

      Egyébként meg nem azt írtam, hogy az Artdeco általánosságban egy rossz márka, hanem hogy ez a termék nekem nem nyerte el a tetszésemet, de ettől egyébként még szeretem a márkát, és természetesen vannak olyan termékek, amiket szeretek tőlük, de ez most nekem nem jött be.
      És igen, valóban van olyan márka, aminél ennek a palettának az áráért 1-2 monót kapsz, de van olyan márka is, ahol 2 palettát kapsz ugyanezért az árért és még a minőségük is jobb.

      Törlés
    2. Nem értem a problémád kedves Névtelen. Egyrészt ezt a terméket, ahogy a posztban Szandra írja, nem tesztelésre kapta, hanem ajándékba. Ergó semmiféle kötelezettséggel nem tartozik a magyarországi forgalmazó felé, hogy jót írjon a termékről. De amúgyis. Miért kéne jót írnia? A blogolásban az a szép, hogy bárki, bármit megírhat bármiről, ebben az esetben ha neki nem tetszett a termék, akkor szíve joga ezt leírni. Persze hogy a minőségre ír negatív kritikát, miért, miről kéne írnia, ha nem erről? Ez a termékteszt lényege, hogy vagy pozitív, vagy negatív kritikát ír egy termékről a blogger, és főleg a termék minőségére alapozva. Egy jó marketinges pedig ezt nem negatívumként veszi fel, hanem elkönyveli, hogy ez a termék nem volt sikeres és továbblép. Az ár megítélése baromi relatív. Magyarországon 7000 Ft egy ilyen palettára igenis soknak számít sok embernek és Szandra azért az olvasói körét ismeri annyira, hogy tudja, hogy ez az ár mennyire verheti ki a biztosítékot a követőinél, ezért jelzi nekik, hogy ez az ár magas. Lehet egyetérteni vagy nem, tök mindegy. Ha te megteheted, megveszed, más meg nem fogja. Szerintem egy átlag nő életében nem költ ennyit egy darab sminkre, csak nagyon ritka alkalmakkor. Az, hogy felróvod neki, hogy más terméket ajánl, szintén hülyeség. Megint csak mondom: egy blogról beszélünk. Persze hogy olyat ajánl, ami számára jobban bevált, ha egyszerűen ez a termék NEM TETSZETT NEKI. Pont. És az utolsó pont, miszerint "saját tapasztalatodra alapozva negatívan tűnteted fel a terméket ". Igen, ez a blogolás lényege (csak hogy 1000-dik alkalommal is leírjam), hogy elmondja a véleményét... a termék minőségéről! Mily meglepő :DDDDDDDDD

      Törlés
  3. Én a Brown palettát vettem meg és nagyon szeretem. Érdekes, hogy annál ilyen negatívumokat nem tapasztaltam szerencsére. Jól pigmentált, szépen terül, jól építhető. Picit ez is porzik, de csak annyira mint az UD Naked 3 palettám, mert hogy az ugyan egy csoda, de nem tökéletes :D Na jó, ennél azért sokkal jobb.
    De összességében az Artdeco Brown palettája szuper jó. :) Sajnáélom, hogy ez a Smokey nem jött be :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont láttam is azt a bejegyzésedet, és akkor megnyugodtam, hogy akkor lehet csak ez a verzió nem sikerült olyan jól :). Amúgy az, hogy porzik, alapvetően engem nem feltétlenül zavar, de nekem ennek a pigmentáltsága nagyon kevés, úgy nehéz füstös sminket csinálni, ha alig látszanak a színek és mindenen többször át kell menni és építgetni, hogy látszódjon :(...

      Törlés
    2. Igen, szerencsémre a brown paletta nagyon jól működik minden téren. De azt nem értem, hogy miért van ilyen különbség a paletták között?! Már csak arra lennék kíváncsi, hogy akinek szintén van a birtokában olyan mint Neked, vagy mint nekem, nála hogy viselkedik, mennyire vált be. :)
      ...és valóban annál bosszantóbb nincs, ha többször kell felvinni és építgetni kell. Még egy olcsó palettánál elfogadnám, de jelen esetben nem.

      Törlés
    3. Sajnos ezekről az Artdeco palettákról nem nagyon láttam tesztet se hazai, se külföldi blogokon, pedig engem is érdekelne, hogy másnak hogy szuperál. De én sajnos tényleg többet vártam tőle, ettől még a márkát szeretem, mert vannak szuperjó termékeik is :).

      Törlés
    4. Én találtam videót róla és ott is jónak tűnt, ezért ruháztam be ár :) Amúgy meg én is imádom az Artdeco termékeket, mert hihetetlenül jók :) A szemhéjalapozójuk a kedvencem és most megjelent az új, hát az valami fenomenális :)

      Törlés
  4. Azzal nincs gond, hogy őszintén megírod a véleményedet, de szerintem pont egy ajándékba kapott paletta esetében ezt a véleményt megtarthattad volna magadnak is... A barátnőd ehhez a teszthez mit szólt? Akár beautyblogger vagy akár nem, ez akkor is az ajándék minősítése negatív hangnemben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezekről az Artdeco palettákról szinte sehol nem olvastam tesztet, ezért is gondoltam, hogy jó ötlet, ha írok róla, hátha valaki pont ennek a palettának a megvásárlásán gondolkodik és talán segíthetek a döntésben és megkímélem egy esetleges csalódástól. Amint írtam az elején, nagyon örültem ennek a palettának, mert én nem is találkoztam vele, úgyhogy akárhogyis, ez egy szuper ajándék volt.

      Törlés
  5. Én is a Brownt próbáltam ki az üzletben. Nagyon tetszett a színösszeállítása, a színek pigmentáltsága viszont már kevésbé. Olyan ez a paletta is, mint általában az Artdeco szemhéjfestékei: nagyon eltérő a színek minősége. Van köztük, ami nagyon jó, de van, ami nagyon gyenge. Összességében nem győzött meg. Aztán megláttam az árát. Egyértelmű volt, hogy az a pár szín, ami működött a palettából, nem ér meg annyi pénzt.

    VálaszTörlés
  6. Éljenek a névtelen hősök! :D :D :D Szandra! Én köszönöm neked az őszinte véleményt! Pontosan ilyen jellegű palettát keresek. Ha megláttam volna valahol a teszted olvasása nélkül, tuti megveszem! Aztán vertem volna a fejemet a falba, mert 7.000 Ft-ot fájt volna kidobni az ablakon!

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe