Happy 30 :)!



Ezt a bejegyzést a 30. szülinapom előestéjén írom, de a szülinapomon fogom közzétenni. Igazából nem is tudom mi jött rám, de úgy éreztem, hogy le kell ülnöm és szeretnék egy blogbejegyzést írni a szülinapommal kapcsolatban, meg ezzel az egész "kor" dologgal kapcsolatban: egy kicsit számvetés, egy kicsit "ömlengés", de mindenképpen nagyon személyes bejegyzés lesz ez.
Ha van kedvetek, tartsatok velem :).







Sok-sok évvel ezelőtt azt gondoltam, hogy a 30. szülinapomon óriási csinnadratta lesz, eszem-iszom, dínom-dánom, haverok, buli, Fanta, nagy felhajtás, meg miegymás.
Aztán az elmúlt két születésnapom után csak arra vágytam, hogy az idei tényleg nyugodt, felhőtlen és boldog nap legyen. A 28. születésnapomat az endometriózis miatti műtétem árnyékolta be, ami pár nappal utána volt esedékes, a 29.-et meg végigizgultuk, hogy elkezdhessük végre a lombikprogramot, ami akkor már hónapok óta húzódott, mert mindig találtak valamit, ami miatt nem kezdhettünk. Úgyhogy egyértelmű volt, hogy az előző szülinapomon a gyertyák elfújásakor azt kívántam, hogy végre belevághassuk és a 30. szülinapom előtt anya lehessek. És bár elég szoros "határidővel", de ez a kívánságom teljesült, úgyhogy az én legnagyobb ajándékom itt szuszog most elégedetten mellettem. Szóval nem tudom pontosan hogyan, miként ünnepeljük meg a 30.-at, de az már biztos, hogy ez most tényleg nyugodt és boldog szülinap lesz :).

Az az érdekes, hogy a korábbi években, amikor a férjem megkérdezte, hogy mit szeretnék szülinapomra, van-e valami extra kívánságom, mindig kész kis listával álltam elő neki. De amikor pár hete nekem szegezte a kérdést, csak nyökögtem és nem igazán tudtam mit mondani neki... És amikor legutóbb pár napja ismét megkérdezte, hogy mire vágyok, van-e valami konkrét dolog, azt mondtam neki, hogy igazából megvan mindenem. Talán giccsesen hangzik, de tényleg így van: van egy gyönyörű kislányunk, szerető férjem és családom, jelenleg egészséges is vagyok, van egy hobbim, amit imádok csinálni, és úgy érzem semmiben nem szenvedek hiányt. Ha kívánhatok valamit, akkor azt szeretném, hogy ez az állapot minél tovább maradjon így :). Persze vannak még dolgok, amikre vágyom és célok, amiket szeretnék még elérni, de elégedett vagyok azzal, ahol most tartok és élvezem a mostani állapotot, hiszen az elmúlt kb. 2-3 évben sok mindenen keresztül mentem... voltak mélypontok, de úgy érzem ezekből is tanultam és ezek által is több lettem, és így még inkább tudom élvezni a mostani "helyzetet".

A 30. születésnap azért elég nagy mérföldkő. Mondjuk én nem pánikoltam be amiatt, hogy most már hármassal kezdődik az éveim száma, sőt! Sok mindent átéltem az elmúlt években, voltak nagyon nehéz időszakaim, de most úgy érzem kinyílt a világ, talán még soha nem éreztem magam ennyire kiegyensúlyozottnak és boldognak. Teljesen máshogy szemlélem a dolgokat, most már mások a prioritások. És legfőképpen nem érzem öregnek magamat, de miért is kéne?! Szerencsére akik nem tudják hány éves vagyok, azok sokkal fiatalabbnak gondolnak és ez azért jól esik és remélem még így is marad egy ideig ;). De ez nem azért van így, mert teperek és vért izzadva küzdök azért, hogy fiatalabbnak látszódjak, egyszerűen csak jól érzem magam a bőrömben és gondolom ezt mások is látják. Szerintem ez egy csodás kor és kíváncsian várom, mit tartogatnak az elkövetkező évek.

A múltkor az egyik videóm alatt egy kommentelő valami olyasmit írt, hogy "nem tudom elfogadni, hogy megöredtem"... Mondjuk nem tudom, hogy a videó melyik része miatt jutott erre a megállapításra...Ez a komment nem magam miatt esett rosszul, mert ahogyan írtam, egyáltalán nem érzem magam öregnek. Inkább érintett érzékenyen, hogy Magyarországon sokan úgy vannak, hogy beauty vlogokat csak tizenévesek csinálhatnak, és mi az, hogy valaki 25 felett is kamera elé merészkedik ebben a témában... Nekem ez annyira fura, nem értem és valahol elszomorít ez a hozzáállás. Az egyik kedvenc amerikai beauty vloggerem, Judy (itsjudytime) 29 éves, 3 gyermeke van és mégis óriási népszerűségnek örvend, de számtalan hasonló példát mondhatnék még. Szerintem nagyon is jó, hogy az "idősebb" korosztály is képviselteti magát, hiszen teljesen más termékeket használ és máshogy lát dolgokat egy tini, meg egy harminc, vagy akár negyven körüli nő, és szerintem jó ez a fajta változatosság, pont ettől szép az egész, hogy mindenki találhat kedvére valót, ha valaki a tinik stílusát kedveli, akkor őket nézi, de ha inkább egy harminc körül nő tanácsait és tippjeit hallgatja szívesen, akkor minket is nézhet :).

Talán ennek a bejegyzésnek kicsit most se füle, se farka, nézzétek el nekem, de most ilyesmihez volt kedvem :).
De az biztos, hogy nagyon örülök, hogy itt van ez a blog, és hogy itt vagytok Ti is, ez is egy nagy-nagy ajándék és remélem, hogy még sokáig itt leszünk egymásnak. Ez lesz az idei egyik kívánságom a gyertyák elfújásakor ;)!



Puszi,


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest







You Might Also Like

28 megjegyzés

  1. Boldog szülinapot!!!! Én is így vagyok, nem kértem semmit szülinapra, megvan mindenem :) Enyém vasárnap volt.
    Nagyon örülök az "öregebb" :D bloggereknek, hiszen a korosztályom!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon nagyon Boldog Születésnapot Szandi

    VálaszTörlés
  3. Nagyon boldog születésnapot! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon boldog szülinapot! :)

    VálaszTörlés
  5. Isten éltessen! Én kimondottan örülök, hogy úgy érzed, mindened megvan :) Sajnos ritka, ha valaki jól érzi magát a bőrében és ennyire elégedett. Bár egy ilyen kislány mellett nem is csodálom ;)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon nagyon boldog születésnapot kívánok Neked! :) Azt a kommentet konkrétan körberöhögtem úgy ahogy van, süt belőle az irigység, csak rá kell nézni. :D

    VálaszTörlés
  7. Szia Szandra!
    Először is, boldog születésnapot!

    Nagyon jó volt elolvasni az írásodat, bizonyos szinten nekem is egy ilyen mérföldkő következik az életemben. Két nap múlva 20 leszek, és nem is igazán tudom, hogy hogyan viszonyulok ehhez. Örülök neki, mert talán most már csak minden 3. dohányboltban fogják elkérni a személyimet (ez van, ha az ember fiataloskának néz ki, de ilyenkor mindig igyekszem a pozitív oldalát nézni, hogy ennek a fiataloska külsőnek 20 év múlva mennyire fogok majd örülni) és talán mostmár végre lezárhatom a tizenéves korszakomat, aminek az utolsó két éve maga volt az érzelmi megrázkódtatások sora. Közel 20 évesen több dolgot kellett átélnem, mint egy jóval idősebb, nálam felnőttebb embernek.

    Viszont szomorú is vagyok, mert öregszem, és kezdem azt érezni, hogy még mindig nem találtam meg igazán önmagam. Imádom az egyetemet -legalábbis a tanári képzésem egyik szakját-, imádom a hobbim, a fuvolát, amit jelenleg az ország elsőszámú fuvolaművészénél tanulhatok, de mégis van bennem bizonytalanság, hogy biztos jó az,amit csinálok? Biztos jó az az út, amin járok? Fent tudom magam tartani a jövőben a pedagógus létből? (*funfact: nem). Egyáltalán: mi lesz velem, lesz egyszer valaha egy normális párkapcsolatom? Vagy nem véletlenül történnek úgy a dolgok, ahogy? Mindennek oka van?

    Bocsi a filozofálgatásokért itt a posztod alatt, csak nagyon megihlettél :)

    Mégegyszer boldog születésnapot kívánok!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon boldog szülinapot! Én kifejezetten örültem, mikor 30 lettem, a legjobb kor! Sajnos a többi is stimmel nálam, endometriózis, lombikprogram, de szerencsére véget értek az én megpróbáltatásaim is, a 33. szülinapomra jön a baba! Ez a legszebb ajándék!

    VálaszTörlés
  9. Boldog Születésnapot kívánok itt is! :) Örömmel tölt el, hogy ennyire boldog vagy és csodás dolgok történtek veled mostanában! :) A jövőre nézve csak így tovább! :) Egyáltalán nem "öregedtél" ki a vlogolásból, blogolásból! :) <3

    VálaszTörlés
  10. Sok boldogságot neked, de ahogy elnézem, ez megvan! :)

    Az "öregedés" szerintem azoknál az embereknél probléma, akik úgy érzik, kimaradtak valamiből, kihagytak valami fontosat, illetve akik úgy gondolják, hogy az életnek mindenképp kell, hogy legyen egy íve és akkor teszem azt 30 fölött már nem lehet jól érezni magadat, elmenni mondjuk bulizni, vagy elutazni vagy munkahelyet váltani vagy elköltözni egy másik országba/városba. Illetve azoknak is biztos rossz dolog a korosodás, akik már szerettek volna valami konkrét dolgot elérni iksz éves korukra, és ez nem jött össze (pl nem egy barátnőm már tizenévesen megtervezte az életét, hogy akkor kb 25 évesen férjhez megy aztán gyerek aztán kész, és amikor nem így alakul, akkor megy a szomorkodás).

    Épp nemrég beszélgettünk erről a barátnőimmel (26-28 évesek vagyunk, én vagyok a legidősebb), és mondtam, hogy én a harmincat is tök várom, nem tudom megmondani miért, talán pont azért, mert rettegni kéne tőle és én nem teszem. Ők meg úgy vannak vele, hogy nem akarják, hogy a mostani jó élet véget érjen. És nem értik, amikor mondom nekik, hogy de hát miért kéne, hogy véget érjen? Nyilván nem árt méltósággal viselni a kort (értem ezt pl. öltözködésre meg egy alapvető visellkedésre), de nem kell eltemetni magunkat, miért ne csinálhatnánk ugyanazt, mint addig?

    Mi gyereket sem tervezünk, szóval nem fog gyökeresen megváltozni az életünk emiatt, és talán részben emiatt is vagyok úgy vele, hogy tök jó lesz, mert mindig független leszek, nekem erre van szükségem.

    Különben láttam a kommentet a videó alatt és annyira nevetséges! :) Tök szívesen megkérdezném ezt a lányt a 30. szülinapján, hogy na, mennyire érzed magad nyomorultul? Sok fiatal lány számára inspiráló lehet inkább az életed, az ilyen rosszindulatú emberekkel meg úgysem lehet mit kezdeni.

    VálaszTörlés
  11. Boldog Szülinapot Szandra! :)

    VálaszTörlés
  12. Hát, ismét sikerül megsiratnod Szandra!♥
    Azért nem kis feladat volt minden nehéz dolgot leküzdeni, de csodállak a kitartásodért! :)
    Köszönöm, hogy olvashatlak, és gyönyörködhetek a családodban! ♥

    VálaszTörlés
  13. Boldog születésnapot!:-) Én harmincöt évesen lelkesen olvasok beauty blogokat, de nem meglepő módon nem a tizenéves lányokét. Nyilván a mi generációnk élete már másról szól és más ritmusban pörög, mint a tiniké. Mi még ugyan csak ketten vagyunk a párommal, nincs gyerekünk, de így is teljesen másképp élek már, mint mondjuk egyetemista koromban. Viszont a "piperészkedés" azért még érdekel, akkor is, ha van már néhány ősz hajszálam - illetve lenne, ha nem festeném:-) Legyen szép a napod! Alix

    VálaszTörlés
  14. Hát azért az öregtől még messze vagy... Örülök, hogy révbe értél, boldog születésnapot! :)
    A kislányod egyébként übercuki, bár látszólag nem sok gént adtál át neki. (értsd: szerintem a férjedre hasonlít)
    Kék szeme van?

    Sok boldogságot kis családodnak!

    VálaszTörlés
  15. Boldog Szülcsinapcsit! :)

    VálaszTörlés
  16. Boldog szülinapot kívánok Szandra! Én nagyon szívesen olvasom a blogod, pedig már 41 éves vagyok. Várom a további bejegyzéseid és videóid. :)

    VálaszTörlés
  17. Boldog szülinapot! :)
    És azt kívánom,hogy a a jövőben is minden kívánságod úgy teljesüljön,ahogyan Lilike érkezése is :)

    VálaszTörlés
  18. Isten eltessen sokaig Szandra:) en par hete toltottem be a 32-ot es nem nagyon erdekel. Kifejezetten vartam a 30-at, es ugy erzem ezzel egy nem feltetlenul sikeres evtizedet zartam le. Ha oszinte vagyok magamhoz, mar ez alatt a ket ev alatt sokkal tobb jo dolog tortent velem, mint a huszas eveimben egyuttesen. Egyebkent a nyar vegen meg elkertek a szemelyimet bor vasarlasakor, ugyh reszemrol teljesen Ok ez a harmincas vagyok dolog:)

    VálaszTörlés
  19. Boldog szülinapot Szandra :) Tényleg fiatalabbnak nézel ki!

    VálaszTörlés
  20. Nagyon boldog szülinapot kívánok! :)

    VálaszTörlés
  21. Boldog szülinapot! "Idősebb" korosztály?? Szerintem vannak 20-30 évvel idősebb vloggerek is, ők a veterán csoportot erősítik? :D Pont ezért jó, hogy minden korosztály képviselteti magát, így mindenki megtalálja a hozzá leginkább valót :)

    VálaszTörlés
  22. Nagyon sok boldog születésnapot Szandra! :) Örülök, hogy ilyen boldog vagy és ez látszik is minden egyes bejegyzésed illetve videód alatt is, mert nekünk is átadod az örömeidet amit a kis családodtól kapsz! :) Én 29 leszek májusban teljesen megértem, hogy nem érzed magad öregnek és egyáltalán nem vagy öreg, mert én is így érzem.(Amúgy engem se gondolnak ennyi évesnek, mint ami vagyok, de ezzel nincs is semmi gond. :) A kislányod meg napról napra egyre tündéribb!!! :)

    VálaszTörlés
  23. Isten éltessen! Nagyon kedves írás! :)

    VálaszTörlés
  24. Boldog születésnapot. :)
    Tök jó dolog, hogy 30 évesen ilyen jól érzed magad a bőrödben és hogy elégedett vagy az életeddel. Az a baj a magyarokkal, hogy soha semminek nem örülnek és semmivel sem elégedettek, ezért ilyen depi a társadalmunk.
    És eszedbe ne jusson abbahagyni a blogot vagy a videózás. :) Én inkább attól vagyok rosszul mikor 10 éves kislány sminkeli magát a youtube videókban. Igen is szükség van a 30 sőt 40 fölötti bloggerekre. ;)

    VálaszTörlés
  25. Nagyon boldog születésnapot kívánok így utólag is, és remélem, hogy ez a boldogság sokáig megmarad az életedben, és hogy továbbra is ilyen kiegyensúlyozott életet élhetsz :) Csináld, amit szeretsz, mi pedig örömmel olvasunk és nézzük a videóidat továbbra is :)

    VálaszTörlés
  26. Boldog szülinapot drága Szandra! Őszintén? Én 30 felett találtam meg igazán önmagamat, fogadtam el és békültem ki dolgokkal, amiken nem változtathatok. És azt veszem észre, hogy a nők, igenis ebben a korban a legszebbek!

    VálaszTörlés
  27. Igaz, jóval utólag, de annál boldogabb szülinapot kívánok! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe