The Body Shop Colour Crush körömlakkok - teszt



Néhány hete robbantak a The Body Shop új, Colour Crush körömlakkjai, amelyek vegán formulával készülő, "mentes" körömlakkok, ugyanis nem tartalmaznak se állatoktól származó alkotóelemeket, se durva kémiai anyagokat mint a formaldehid, formaldehid gyanta és a kámfor. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogyan mutatnak felkenve ezek a lakkok és mi a véleményem róluk, akkor kattintsatok tovább.




Két igazán szép őszi árnyalat tesztelésére nyílt lehetőségem, de a Colour Crush körömlakkok 24 árnyalatban kaphatók, úgyhogy az üzletben készítettem róluk Nektek néhány képet, hogy lássátok a választékot: vannak egészen visszafogott pasztellszínek, de vannak egészen élénk, illetve sötétebb, mélyebb árnyalatok is.
Az én két árnyalatom a 720 Gorgeous Grey, ami egy barnás-szürkés árnyalat, ami sokaknak talán unalmasnak és túl szürkének tűnhet, de én ősszel imádom az ilyen színek. A másik pedig a 110 Crimson Kiss, ami egy csodaszép, sötétbordó árnyalat.
No de térjünk rá, hogy valójában mit is tudnak ezek a lakkok. A honlap szerint: 
- Magasfényű
- Gyorsan száradó
- Könnyen kezelhető
- Természetesebb
- Marulaolajjal ápolja a körmeidet

És hogy mi igaz ebből? A könnyen kezelhetőt abszolút igazolni tudom: pont megfelelő hosszúságú és szélességű az ecset, gyorsan és könnyen lehet dolgozni vele. A lakk állaga nem túl folyós, sőt inkább picit sűrűbb, szépen elterült a körmökön és egy rétegben is meglepően szépen és jól fedett, de azért két réteggel volt tökéletes mindkét árnyalat.
Valóban meglepően gyorsan szárad: amint az első réteggel végigértem a tíz körmömön, már majdhogynem meg is száradt és mehettem is neki a második réteggel, ez számomra nagyon kellemes meglepetés volt. Azt pedig látni fogjátok T is, hogy valóban magasfényű lakkokról van szó, nagyon szépen csillog és fénylik.
Nyilván a "természetesség" arra értendő, hogy mentes bizonyos káros anyagoktól, a körömápoló hatásáról viszont egyelőre még nem tudok nyilatkozni, ahhoz talán hosszabb távú tapasztalatok kellenek.
Ami a tartósságot illeti, én a 3. napon lemostam a szürkét, mert mindenképpen fel akartam kenni a bordót is, de akkor még alapvetően rendben volt, egy-két körmömnek a szélén látszódtak apró hibák, de semmi dráma. Szóval valószínűleg nem a legtartósabb a lakk, de ezt nem is ígéri, inkább átlagosnak mondanám e tekintetben.
És ha már körömfestés, akkor kipróbáltam a gyengéd, mandulaolajos körömlakklemosót is. Kicsit mindig tartok az ilyen "gyengéd" körömlakklemosóktól, mert attól félek, hogy a gyengédség a hatékonyság rovására megy, de ennél szó sincs ilyesmiről. Kevés is elég belőle, de nagyon hatékonyan és gyorsan távolítja el a körömlakkot, viszont nincs az a szárító érzés, amit sok körömlakklemosó után szoktam érezni. Enyhén olajos réteget hagy maga után, de ne aggódjatok, azért nem tocsog :D, viszont kellemesen ápol. Ja és az illata sem olyan erős és büdös, mint sok más körömlakklemosóé.
A körömlakklemosó 2490 Ft-ba, a Colour Crush körömlakkok pedig 2290 Ft-ba kerülnek, ami talán soknak tűnhet, de ha belegondoltok, hogy ezért egy gyorsan száradó, jó fedésű, magasfényű lakkot kaptok, ami ráadásul mentes a durva kémiai anyagoktól, akkor nem rossz vétel. Ráadásul októberben Colour Crush hónap van a The Body Shopnál: egész hónapban 25% kedvezményt adnak, ha három Colour Crush sminkterméket együtt vesztek meg, beleértve a körömlakkokat is :). Nézzetek szét az üzletekben, vagy a honlapon ITT.

Ha pedig szeretnétek nyerni egy Colour Crush körömlakkot és egy mandulaolajas körömlakklemosót, akkor az elkövetkező napokban mindenképpen kövessétek figyelemmel a blog facebook oldalát ;)!


Nektek melyik szín tetszik a 24 közül?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

22 megjegyzés

  1. Imádom az ilyen különleges szürke színeket! az csak előny, ha jó a minőségük! :))

    VálaszTörlés
  2. Szép színek. A szürkés árnyalat nagyon hasonlít a Catrice egyik lakkjához a Celtica kollekcióból, nekem az egyik kedvencem jelenleg.
    A BIG-3 mentesség egyébként nem egy nagy újdonság, csak a többi márkának nem ezen alapszik a reklámja. Magyarországon elvétve találni csak lakkot, amiben van, még a Moyra lakkjai sem tartalmazzák, Essence, Catrice, többi drogériásról nem is beszélve. Viszont sok körömerősítőben található formaldehid, ami az egyik a három közül. Egyik Essence-ben biztos van, meg ha jól emlékszem a Rimmel Nail Rescue-jában. Érdemes a Krémmániát böngészni, ha erre kíváncsi az ember. Ezen kívül talán az Aden lakkjaiban is van, és sajnálatomra a Seche Vite fedőlakkjában is, így én arról lemondtam. Helyette Orly-t használok alap- és fedőlakknak is, azok is mentesek.
    Persze nem tudhatjuk, hogy amik jelenleg ezeket helyettesítik a lakkokban, nem ugyanolyan károsak-e. Nem csodálkoznék, ha 10 év múlva még 3-at felvennének a listára, és így tovább.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszinte leszek: én nem vagyok ennyire képben a körömlakkokkal, mondjuk úgy, hogy nem ez a fő "profilom", de köszi az infókat :).

      Törlés
  3. Közben most rákerestem, és mondhatni félig igazam volt.:)
    Amiket felsoroltál, azok közül kettő már a BIG 5 tagja, szóval valóban nőtt a "rémösszetevők száma", de talán nem minden általam felsorolt márka nélkülözi az újabban felvetteket.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon vártam ezeket a lakkokat, biztos ki is fogom próbálni őket, de hááát..Szép szép, de igazából nekem ezek nagyon nem jönnek be. A színek egyáltalán nem izgalmasak inkább átlagosak, amilyenek egy közepesen lakkfüggő ember fiókjában már többnyire megvannak. Ráadásul kapni 3 vagy 5-free lakkot jóval olcsóbban is (pl.: china glaze) vagy majdnem ennyiért, viszont sokkal érdekesebb színekben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyjából közepesen vagyok lakkfüggő, vagy lehet, talán még picit kevésbé is, de nekem mondjuk pont nem volt ez a két szín a kollekciómban, de ettől még persze azt látom a kínálatban, hogy sok olyan szín van, ami más márkáknál is megtalálható. Én csak szerettem volna bemutatni ezeket a lakkokat, hogy milyenek a gyakorlatban, de nyilván azt már mindenki maga döntheti el, hogy ezek neki mennyire érdekesek, hogy szeretné-e őket kipróbálni.

      Törlés
  5. Bocsi, hogy megint írok, de most utánanéztem az egyes összetevőknek krémmánián, talán csak a Kallos lakkjai, amik tartalmaztak néhányat ezek közül, meg néhány általam nem ismert, sztem kínaiban kapható "noname". A formaldehid maradvány kicsit többen megtalálható, drogériás márkák itt sem találhatók, viszont úgy néz ki a Picture Polish és a China Glaze lakkjaiban is van: http://kremmania.hu/osszetevok/tosylamide-formaldehyde-resin
    Ami viszont nem egészen világos, az a kámfor. Mert így összetevőként, mint Camphor rengeteg ajakápoló (pl Carmex) és hasonló közvetlenül bőrre kerülő termék tartalmazza. Akkor viszont csak nem lehet annyira káros. Viszont a piros összetevőnek jelzett 4-Methylbenzylidene Camphor egy körömlakkban sincs, csak naptejek tartalmazzák.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép mindkét lakk! *.*

    VálaszTörlés
  7. Szerintem drága ez a lakk ennyiért. 500 Ft-tal drágábban már Zoya lakkokat lehet kapni a Nailland-nél, ami szintén "mindenmentes", és sokkal több van az üvegben, minőségben kifogástalan és tartósságban is. Összegezve, szerintem ezek így ennyiért egyáltalán nem jó ár-érték arányúak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak bemutattam őket, hogy milyenek is élesben, hogy mennyire váltják be, amit ígérnek, de nyilván azt már mindenki maga döntheti el, hogy ő beruház-e rá.
      Írtam én is, hogy valóban nem olcsó, de aki szeretné kipróbálni, az pl. rendszeresen talál TBS kuponokat bevásárlóközpontok kuponos napjain, és akkor olcsóbban kipróbálhatja, már ha szeretné :).

      Törlés
  8. Írtam már másnál is, hogy elhiszem én, hogy nincsen benne annyi káros anyag, meg ápoló összetevője is van, blablabla, de azt azért ne mondjuk róla szerintem, hogy ennyi pénzért nem rossz vétel, mert igenis, hogy nagyon drága.
    Ha utánaszámolunk, akkor könnyen rájövünk, hogy ezek a lakkok alapáron bizony annyiba kerülnek, mint a piCture pOlish jelenleg legdrágábban kapható lakkjai, amik valljuk be, sokkal érdekesebb, izgalmasabb árnyalatok, mint ezek a sima krém finisű lakkok. Az a baj, hogy a PP esetében is a marketinget, meg a márkát fizetjük meg leginkább, de a TBS szerintem most nagyon túllőtt az árakkal. A márka fanatikus rajongói nyilván meg fogják venni ezeket, de aki kicsit is követi a körömlakkok világát, az tudja, hogy a legtöbb gyártó már 5 free lakkokat hoz ki kizárólag és OPI vagy Zoya krém finisű lakkot vehetünk alapáron 3000 forintért, az űrtartalom pedig több, mint a kétszerese ezekhez képest. Így bármennyire is kíváncsi vagyok a minőségre, én bizony ennyiért nem fogok megvenni egy ennyire picurka lakkot, az biztos...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszinte leszek, én nem vagyok egy nagy lakkfanatikus, így nem is feltétlenül vagyok tisztában vele, hogy egy-egy márka lakkjai milyen összetevőket tartalmaznak, vagy nem tartalmaznak, ezt bevallom töredelmesen.
      Nem tartom magam TBS fanatikusnak, bár tény, hogy szeretem a márkát, de ha nincs lehetőségem tesztelésre, akkor is vettem volna Colour Crush lakkot, mert kíváncsi voltam rá, hogy a TBS mit tud körömlakkok terén. Nyilván nekik nem a lakkok a fő profiljuk, emiatt lehet, hogy ilyen sima krémfinisű lakkokkal jelentkeztek, ami a lakkrajongók számára talán nem túl izgalmas.
      Én csak szerettem volna megmutatni, hogy ez a lakk mit tud, így aki mondjuk hezitál, hogy kipróbálja-e, az ez alapján eldöntheti, hogy tényleg szeretné-e megvenni, neki megér-e ennyit, merthogy azt én is írtam, hogy nem olcsó. Mindenkinek szíve-joga eldönteni ezt, én csak leírtam az én saját meglátásaimat, és tapasztalataimat :).
      Peace :)!

      Törlés
    2. Ne haragudj, ha túl vehemensen reagáltam le a dolgot, nem állt szándékomban, csak kiakadtam múltkor, mikor először megláttam, hogy ezért az árat milyen picike mennyiséget csomagoltak az üvegbe és szerintem ez az indulat dolgozik bennem azóta is... :D
      Sorry! :)

      Törlés
    3. Nincs semmi baj, örülök, hogy leírtad a véleményedet, van hogy az embert elragadja a hév :).

      Törlés
  9. Pont ma délután néztem meg őket. Beugrottam "kézfertőtlenítőért" és amíg a Párom a parfümöket nézegette gyorsan meglestem, de Ő hamar végzett és láttam rajta, hogy nem támogatná a lakkvásárlási ötletem. :D Kb. 40 lakkal ezelőtt léptem túl az ingerküszöbét. :D A lemosón meglepődtem, hogy milyen picike. :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen valóban nem nagy a lemosó, viszont nekem nagyon kevés is elég volt belőle, kevesebb, mint a mostani lemosómból, szóval kíváncsi vagyok, így meddig lesz elég.

      Törlés
  10. A véleményemet már elmondták előttem: drága, ilyen színeim már vannak. De nekem elég sok lakkom van, szóval tényleg csak valami különleges finish vagy árnyalat kelti fel a figyelmemet, ne vedd magadra :)
    Egyébként jól áll és mindkét szín tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez abszolút érthető, akinek sok lakkja van, annak azért már nehezebb elérni az "ingerküszöbét" :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe